|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Roland Svirate Roland klavijature? Pitajte šta Vas zanima! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Kao kod kuće
|
![]()
Bas tako!!!,to i ja pisem vec po peti put al izgleda da nisam dobro objasnio
![]() |
#2 |
Banovan!
|
![]()
ma care sve si ti dobro rekao sad ko shvati shvati.....ja nisam imao nikad va7 niti bilo kog rolanda pa nemogu sad tvrditi nista al moj najbolji drug ima va7 i slusao sam sta more sa semplovima i moze jako malo i moze citati semplove ali samo jedan layer kao sto si vec rekao sto je jako slabo nije lose sad da ubacis neke zeze a za ostalo je bez semplera pozzzzz
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]()
Skinite sa neta turbodisk1 i 2 pa ce te videti mogucnosti VA "semplera" i zasta je on namenjen.Bice vam sve mnogo jasnije.
|
![]() |
![]() |
#4 |
Kao kod kuće
|
![]()
Ajd majke ti objasni nam ti. Stvarno bi volio znati
![]() |
#5 |
Šerif
Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
![]() |
![]()
To nije sampler, nego Vary phraze. Nema nit loop a kamo li ostalo.
To je Rolandova "glupost". I uopće je bezobrazno to nazivati sampl opcijom. 99 % samplova odavde koji su postavljeni u download centru uz sve prepravke neće nikad, ali baš nikad radit preko tog VF od VA aranžera. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]()
Pa preslusaj "ALELUJA" i "HANABERA" sa turbodiska i bice ti jasno da se koristi za vokalnu pratnju a ne kao klasicni sempl za sviranje.To mu je namena i zato i nije sempler nego nesto Rolandovo koje nije nikad zazivelo.
|
![]() |
![]() |
#7 | |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 18.04.2007
Mjesto: Tamo i ovamo
Godina: 44
Downloads: 523
Uploads: 5
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 13 puta u 13 Postova
Instrumenti: Imam svasta
Interesi: Interesovanje za "tete" sa velikim sisama :D
![]() |
![]() Citat:
![]() E taj ne uspeli sempler i dan danas ako znas da ga upotrebis radi posao ja ga koristim licno za perkusije tj. loop-ove imam uradjene loopove raznoraznih bongosa i tih gluposti sto mnogo nekad popunjava aranzmane ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]()
Pa da,konacno neko ko ovo koristi.Ne kazem da je totalno neupotrebljiv,ja sam konkretno iskoristi zenski sopran za neke kompozicije koji dosta realno zvuci.Moram opet da napomenem da ja VA ne koristim za tezge nego za snimanje radijskih dzinglova i muzike za pozorisne predstave.
Vecina njih ovde na forumu ispljuvase taj VARIPHRASE kao najvecu glupost ali imam utisak da ga nije niko prostudirao detaljnije tako da ne mogu da ovakva misljenja prihvatim kao merodavna.VA serija i nije tako matora (od 2000. godine) i nije bas tacno da tada nije mogao da se uradi pravi sempler.Poglegaj samo Yamahu PSR9000 Pro koliko je stara a kakav sempler ima.A ona je izasla mnogo pre VA serije. Jos je i cinjenica da VARIPHRASE nije nikad nasao siroku primenu kod vecine vlasnika VA serije,otprilike njih 5% je uspelo da nesto uradi i iskoristi.Problem je u tome sto ima najvise vlasnika koji su tezgarosi i koji bi hteli da sviraju prave semplovane harmonike i neke boje za balkansku muziku koje nema u VA.Videvsi neke aranzere slicnih mogucnosti kao sto su Korg i Yamaha koji mogu da koriste univerzalne semplove koji mogu da se nadju na netu,normalno je da ce da pljuju po Rolandu. Ja najvise mrzim komentare od onih koji nisu ni isprobali mogucnosti neke klavijature a znaju da pisu kako ne valja nista.Navikli ljudi da ubacuju gotove stvari bez truda da nesto naprave "svoje".Zato vecina tezgarosa zvuci jako slicno i neprepoznatljivo.Ovo se opet naravno ne odnosi na sve nego na vecinu.Vidim na forumu da puno njih cak nema ni uputstvo za svoju klavijaturu,a to je ipak neophodno da bi se nesto uradilo i napravilo jer su danasnje klavijature jako kompleksne i pune raznih mogucnosti i svaki prizvodjac ima nesto specificno sto drugi nema. |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
kako, sempel, ubacim, va7 |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|