Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Razglasi i ozvučenja > Zvučnici

Zvučnici Ono što treba da da dobar zvuk

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 28.02.2012, 10:15   #1
accordst
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 11.08.2011
Downloads: 241
Uploads: 14
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 8 puta u 7 Postova
accordst befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Hvala Marjane na postu.
Drago mi je da si sam priznao da su se tvoji kriteriji ''iskvarili'' he,he, kamo sreće da nam se svima budu u mogićnosti ''iskvariti''.Namjera mi je da se novim sistemom koji budem kupio(još nisam načisto koji) malo odmaknem od stereotipa npr. (Dynacord PowerMate sa 4 nekakve full range kutije). Novi Dynacord PM-3 sa 4 solidne 15''- ice košta skoro kao npr. KS Audio SAT 3 ili neki sličan sistem,a mislim da je ovo drugo ipak nekakav odmak u pitanju kvalitete,pa i snage sistema.Ovu brojku od 400 ljudi sam stavio kao max. broj koji se ponekad zalomi.
accordst je offline   Reply With Quote
Star 28.02.2012, 12:20   #2
MarjanMilosevic
Odomaćeni član

MarjanMilosevic's Avatar

Registrovan/a dana: 05.10.2011
Mjesto: Skopje
Downloads: 3
Uploads: 0
Rekao HVALA: 4
Zahvalili mu 56 puta u 49 Postova
MarjanMilosevic befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
MarjanMilosevic pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Pa jesu se kriterijumi "iskvarili". Jednom kad dodjes do ozbiljnog sistema, nema vise nazad.
Ja retko radim svadbe, ali evo jedna fotkica kao primer. Ja sam onaj sa bujnom kosom iza zvucnika :-)
Grafički Fajlovi
File Type: jpg Svadba.jpg (59,9 KB, 59x skinuto)
Highslide JS
MarjanMilosevic je offline   Reply With Quote
Star 28.02.2012, 14:11   #3
accordst
Vredan član društva

Standard

Aha,vidim te stvarno nezgodno kad ti bujna kosa ''padne'' na mixer pa je moraš micat u stranu da bolje vidiš...he,he
Nego ,jel se slažeš da bi se više snage i kvalitete dobilo sa sistemom koje sam prethodno spominjao npr.KS-audio SAT 3 ili sličan verse-audio u odnosu na npr. Dynacord PM 3 i 4 kom. EL Voice'(Zx4 ili 5-balkanska klasika- i ja sam joj do nedavno pripadao).Jedan moj kolega ima 2kom. JBL PRX 618 XLF i 2kom. PRX 612m i uvjerava me da je to bolje od ovoga KS Audio SAT 3 ili verse D Sider 1x 18'' +2 x12'' .(da budem iskren ne tegle mi se dvije 18-ice nikako)
Nije mi se cilj s njim nadjačavati al kad bi ga malo s kvalitetom sounda prešao...čisto onako da i ja njemu malo vadim mast (onako u šali jer ne patim od ego-tripa)
Koliko je bolji QSC KW122 i KW 181 od njegovog PRX gore spomenutog-ako je bolji?
Kod QSC koja je razlika između K i KW serije,osim što K nudi sub 2x12'',a KW sub 18 koji je znatno jači (135dB vs. 131 dB) znači da je i cijeli sistem KW jači,da li je on i zvučno puno kvalitetniji od K serije QSC?
Dok se ne javi još neki znalac malo te ''davim'' al ne mogu si pomoć...
Star 28.02.2012, 14:38   #4
MarjanMilosevic
Odomaćeni član

MarjanMilosevic's Avatar

Registrovan/a dana: 05.10.2011
Mjesto: Skopje
Downloads: 3
Rekao HVALA: 4
Zahvalili mu 56 puta u 49 Postova
MarjanMilosevic befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
MarjanMilosevic pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Moj problem generalno sa QSC kutijama su kineski drajveri koje koriste. I smatram da je PRX bolji od QSC-a.
Dinakord mrzim i to otvoreno pricam tako da nemoj me pitati za mosljenje o njemu jer odma krenu da me svi napadaju kad kazem svoje misljenje o njemu.
Po meni i KS i Verse bi trebalo sudeci po svemu biti bolji od PRX-a.
E sad nemoj se zavaravati dve 18tice koje tvoj prijatelj ima ce uvek zvucati bolje (glasnija) nego jedna.
KS kze da je 18tica 1200W rms, i to je po meni odlicna snaga za jednu 18ticu. Ako uzmes dve one bi trebalo bez problema da "ubiju" PRX.
Takodje i pored lepog zvuka koji PRX daje, meni drajveri koje koriste u PRX 615 ne deluju dovoljno ozbiljno. Evo pogledaj i sam.
Grafički Fajlovi
File Type: jpg PRX615.jpg (46,6 KB, 27x skinuto)
Highslide JS
MarjanMilosevic je offline   Reply With Quote
Star 28.02.2012, 16:57   #5
ella 85
Odomaćeni član

Registrovan/a dana: 19.05.2008
Downloads: 7
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 101 puta u 95 Postova
ella 85 ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

kolega ako imas lovu i trazis razglas najbolje bi ti bilo da odes i isprobas sve to cujes svojim uhom i pronadjes se u nekom od njih,proso sam kroz sve to isto,uvijek ce te ovi sa jbl om uvjeravat u jedno verse drugo kw2 dynacord itd,svako od njih misli drugacije,a svi su u pravu,imas dosta dobrih firmi,ja sam npr radio na kw2 i odusevio se dok drugi kazu da to nije nesto i da je tesko pjevat na to,ovako neces postic nista,moras upalit i potjerat razglas i vidit sta je tebi najbolje
ella 85 je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio ella 85 za ovaj koristan post:
DjoleBn (03.03.2012)
Star 28.02.2012, 18:55   #6
accordst
Vredan član društva

Standard

Vjerojatno nikad neću imati priliku sve ove sisteme čuti u istom prostoru(to bi bilo idealno),al nešto od gore spomenutog vjerojatno hoću...
Npr. nisam znao da QSC ima driver ''made in china'',tako da mi ispadaju iz užeg kruga,zbog takvih i sličnih dobrodošlih informacija sam postavio pitanje jer znam da ima ovdje ljudi koji znaju o tome više od mene.Za sada nema nepotrebnih komentara u stilu, ''ja bi kupio ovo,bolje ti je ono'',a sve bez ikakvog argumenta i sl. pa se nadam da će tako i ostati.
Star 28.02.2012, 20:06   #7
muharika
Početnik forumacije!

muharika's Avatar

Registrovan/a dana: 28.05.2004
Downloads: 1039
Zahvalili mu 2 puta u 2 Postova
muharika befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Pozdrav,
Da ne otaram novu temu, a citam da se raspituje o sistemu za ozvucavanje. Ovako, prije mjesec danas sam kupio gotovo nov aktivan db sistem, sa jednim basom i 2 satelita, za moje potrebe odlicno i dovoljno jako rijesenje. I ako je informacija tacna, db je ogranak RCF kuce.
Bass nosi oznaku "db sub 15D" i ima 800w rms, sateliti su "crono 12" i imaju po 300w rms. Licno nisam ljubitelj preglasne svirke na bini, a to je ona svirka od koje ti jos 3 dana zuji u usima. Ali nisam mogao a da ne odvrnem u proteklu subotu, cisto da cujem dokle mogu gurati. Mada je se na mikseti palila crvena lampica limitera a aranzer do maximuma pojacan, zvucnici na 3/4 nisam mogao cuti da je nesto prstalo ili izvrnuta zvucna slika da je bila. Naravno ne citavu vece pun gas, to je bilo jedno duze kolo.
Sto se basa tice, mada je 15" ono sto kutija izbacuje je po meni prilicno dobro.
Sateliti, pa sve je stvar ukusa, mislim da su u ovoj kombinaciji sasvim dovoljni. U sali je bilo oko 150 zvanica, u pauzi sam pitao ponekog da li je ovo kako se cuje pretiho, ili preglasno ili bilo sta, odgovoi su bili u stilu "koga si pito da pauziras, nastavi dalje odlicno je sve" :o)

Cijena u trgovini je oko 1700€, ja sam platio pola godine star sistem 1100, znaci 1xSub 800w rms i 2x satelit 300w rms

Promijenjeno od muharika (28.02.2012 u 20:11 sati) Razlog: greska
muharika je offline   Reply With Quote
Odgovor

Favoriti

Alati tema
Display Modes

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 12:05

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije