|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Muzički Software Sve što Vas zanima o radu sa nekim muzičkim programom koji nema sopstveni podforum... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 19.02.2011
Downloads: 128
Uploads: 0
Rekao HVALA: 9
Zahvalili mu 13 puta u 10 Postova
![]() |
![]()
Hvala na odgovoru.. Prvo da odgovorim ono sto znam..
![]() Kontakt je 4.2.3 i ne zauzima vise rama ako ubacim na dva mjesta isti sempl, od 4.2.2 je to tako. HD je 5400rpm. Windows Vista 32-bit. Imam 4xUSB to , i imam ovaj neki siroki, nisam nikada nista u njega ustekao, pretpostavljam da je PCMCIA, ali pojma nemam.. Firewire nema.. Slazem se ja u potpunosti da su to nikakvi efekti u korgu, ali bih da probam ako je ikako izvodljivo, znam kakav sam, necu se smiriti dok ne uradim bilo sta, pa makar i ne radilo.. Tranzit je u pravu, latencija se osjeti, ali moze se svirati malo kad se ustelis.. Nije to to naravno, ali je prelazno rjesenje dok ne rijesim nesto za zvucnu. Ne tezgarim ja sad pa da mi je to toliko bitno da ce glava da padne sa ramena.. Cisto isprobavam, igram se pa bih volio da to pokusam da uradim kako treba.. Ne znam... sad sam i izgubio nadu da ce to da proradi ikada kako treba.. Pustao sam ga, radi.. svira i bubanj i bas i gitara iz kontakta i nema sjeckanja...kasni, ali nema sjeckanja, bar koliko sam ja u stanju da cujem.. Nisam ga nesto bogzna ni ubio od testiranja, vise sam vremena proveo slagajuci instrument banke i sredjivajuci program change da mi radi kako treba, promijenio sam 2-3 ritma na brzinu cisto da vidim da li mi radi program change kako treba i to je to.. Mislio sam da je to gotovo sve, ako uzmem jos neku zvucnu da cu da smanjim latenciju na ''normalu'' da moze da se svira bez normalno i da jos razdvojim to na dva izlaza ako bude radilo kako treba i super.. Sad mi je ovaj vas post malo poljuljao taj entuzijazam, mislim, vidim da znate o tome dosta i da znate vrlo dobro sta pricate.. Da li mislite onda da mi ne vrijedi ni da uzmem neku zvucnu, da ce latencija i dalje da ostane ovolika ili moze nesto tu da se uradi? Izvinite ako ja ovde pisem nesto besmisleno, jednostavno ne baratam ovime dovoljno dobro koliko bih volio.. Hvala vam jos jednom sto vam nije mrsko da kucate ovde i da mi pomazete. Pozdrav! @tranzit nisam znao da to moze... i nemam ni predstavu kako bih uradio to... Naravno da je totalna glupost raditi ovo sa izlazima ako je moguce preko MIDI-ja kontrolisati i efekte u kontaktu... jooooj.. tek mi je sada pometnja u glavi.. Promijenjeno od Teodor (15.02.2012 u 18:30 sati) Razlog: u medjuvremenu je stigao jos jedan post.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 10.09.2004
Mjesto: Vukovar
Downloads: 2865
Rekao HVALA: 81
Zahvalili mu 37 puta u 37 Postova
Instrumenti: Shure 58,psr9000,emx 5000,Impulse 1015,TNT 160
![]() |
![]()
prijatelju može bukvalno sve(skoro) ali ne tako kako si zamislio.
Kontakt je moćna sprava ali taj vid komponenti možda bi i na trenutak radio,ali možeš samo da čekaš kad će da stane. E sad ako sviraš kod kuće to i nije problem,ali na svirci... Veruj meni se desilo,stižu svatovi po mladu a ja tražim šrafciger od harmonikaša,hehehe. Da nije kum bio susedno selo pa sam posudio aranžer bilo bi zlo... A svirali ja i harmonikaš sami... Kad se setim... A sve radilo kod kuće nedeljama testirano.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
@Teodor
Sve ce to u vezi sa efektima da radi i to bez problema. Sto se tice minimalne latence i da li ti se isplati da uzimas eksternu zvucnu, to zavisi od toga koji laptop je u pitanju jer nikakva zvucna karta neve nadoknaditi nedovoljnu performansu kompjutera. Ne znam koji laptop imas, mozda si negdje i napisao ali ja nisam naisao na taj podatak. Napisi tip laptopa i znacemo odmah da li je podoban ili nije odnosno da li je rentabilno da kupujes audio kartu. Kao sto kontrolises promjenu programa (Program Change) putem midi naredbi, tako mozes kontrolisati i level efekata, recimo na instrumentima Kontakta. U Mixeru Kontakta napravi 3 AUXa a onda respektabilno postavi u insert svakog AUXa efekte: reverb, chorus i delay. Idi u editor svakog od efekata i postavi Dry na minimum a Wet na 0 dB. Sada idi na Instrument Bankove u Kontaktu, imas u vrhu svakog Banka AUXe sa njihovim faderima (horizontalnim). Svakom faderu dodijeli adekvatni Midi kontroler (aux 1=Reverb CC91, Aux 2=Chorus CC93 i Aux 3=Delay CC94). Ovim si zavrsio sve administrativene radnje. Sada mozes na trakama ritma da upisujes vrijednosti za ona tri midi kontrolera (CC91, CC93 i CC94) i tako regulises nivo efekata za svaku traku ritma pa cak i solo partova jer i na solo partovima imas komande za efekte koji nose iste midi kontrolere jer je to po general midi standardu cvrsto odredjeno. Jednostavno. |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio tranzit za ovaj koristan post: | Teodor (16.02.2012) |
![]() |
#4 |
Drugar foruma
![]() |
![]()
Hvala puno!!! To je to!
![]() Laptop je HP 6730s 2.2Ghz dual core, 4GB rama. Moze li se sta tu uraditi? Hvala jos jednom puno na svemu! Idem da cackam sada! Pozdrav! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banovan!
![]() |
![]()
Po jednom Instrument Banku mozs imatu 4 Auxa i to je i vise nego dovoljno. To su centralni Send efekti koji vaze za sve instrumente (po ugledu na hardver miksere). Stavices u Inserte Auxa u kontakt mikseru jedan Reverb srednje duzine na Aux 1, na Aux 2 postavi Chorus, na Aux 3 postavi Delay i na Aux 4 recimo jedan kraci Reverb (Room ili Ambient). Dodijeli za Aux 1 CC91, za Aux 2 CC93, za Aux 3 CC94 i za Aux 4 CC92. Ovo bi bila neka logicna postavka. EQ, kompresore i ostale efekte koji su ti potrebni za pojedine instrumente ces postaviti u samim instrumentima u njihov Effect Insert. Njih nije potrebno da regulises putem midija mada ni to nije nemoguce jer im takodje mozes dodijeliti midi kontrole. Ako ovo budes radio onda im dodijeli tzv. Undefined Midi Controllere (mozes pronaci koji su to u tabelama za midi kontrolere po internetu) i to zbog tog da ne bi doslo do neocekivane zbrke posto su Midi kontroleri tacno definisani po midi protokolu (na primjer CC07=Volume, CC10=Panorama, CC11=Expresion itd... pa njih nemoj da koristis za svoje "kreacije").
Taj tvoj laptop ce moci da obavi psao jer ne ocekujes previse od njega a u prilog ti ide jer ta masina ima zasebnu graficku kartu i ne "visi" na CPU i radnoj memoriji sto je vrlo dobro za audio. Samo sto ces morati da konfiguriras sistem kako treba. Obavezno instaliraj win 7 64 Bit posto taj tvoj procesor podrzava 64Bit sisteme. Inace je to osrednji CPU koji je u sustini Allrounder pa ce moci da obavi sitnije poslove i u audju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Drugar foruma
![]() |
![]()
Ok. Igram se sada sa tim pa cu da cackam dok ne podesim sve kako ste rekli.
Jedino mi je za OS problem.. Imam legalnu Vistu pa mi je zao da je ''bacim'' sada i instaliram neki krekovan Win7 a da kupujem legalan mi se ne isplati.. radije bih dio tih para prebacio na zvucnu.. ''Samo sto ces morati da konfiguriras sistem kako treba'' - ne znam bas sta podrazumijevate pod tim.. Ja u sustini pogasim sve sto mi na bilo koji nacin koristi CPU ili RAM, a da ja znam za to, i to je sve sto ja znam da uradim.. I jos ako biste mi mogli preporuciti neku zvucnu, neki best buy bilo bi super.. Hvala vam puno jos jednom, dosta ste mi pomogli. Tek sada vidim koliko je ova moja ideja bila besmislena.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banovan!
![]() |
![]()
Mozes i Vista ali 64 Bit i ona se da srediti za audio. Pod konfiguracijom operativnog sistema za audio se podrazumijeva detaljna obrada funkcija i servisa OSa.
Best buy bi za tebe recimo bio Presonus AudioBox 22VSL ako ti ne treba veci broj ulaza i izlaza. Ovo je potpuno novi USB interface iz Presonusa koji je veoma brz sa obzirom da je na USBu i sa odlicnim ADDA konverterima i mikrofonskim predpojacalima. |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|