|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Svaštara Pravo mesto za sve ono što nema svoje mesto... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 29.03.2007
Mjesto: Beograd
Godina: 38
Downloads: 3442
Uploads: 19
Rekao HVALA: 41
Zahvalili mu 73 puta u 69 Postova
Instrumenti: Korg PA3X
Interesi: Mene me zanima, gde ima da se kupi jevtina kavurma i cvarci...
![]() |
![]()
Radio-televizijska pretplata
Clan 81. Vlasnici radio i TV prijemnika imaju obavezu placanja radio-televizijske pretplate javnim radiodifuznim servisima, u skaldu sa ovim zakonom. Radio-televizijska pretplata (u daljem tekstu: pretplata) se placa na radio i televizijske prijemnike (u daljem tekstu: prijemnik) po domacinstvu i na prijemnike koji su povezani sa kolektivnim antenama ili prikljuceni na kablovski sistem. Domacinstvo, imalac dva ili vise prijemnika, izuzev prijemnika u motornom vozilu, placa pretplatu samo za jedan radio ili televizijski prijemnik. Hoteli i moteli placaju pretplatu na svakih deset soba opremljenih televizijskim ili radio prijemnikom, a svako drugo pravno lice, imalac televizijskog prijemnika, placa pretplatu na svakih 20 zaposlenih koji su u stanju da primaju program. Obaveza placanja pretplate nastaje od prvog dana narednog meseca od dana nabavke prijemnika. Sva fizicka i pravna lica koja su imaoci prijemnika duzni su da prijave nabavku prijemnika republickoj ustanovi javnog radiodifuznog servisa. Obaveza prijavljivanja prijemnika ili prijavljivanja promene adrese ili sedista imaoca prijemnika, nastaje u roku od 15 (petnaest) dana od dana pribavljanja, odnosno nastanka promene. U slucaju otudjenja prijemnika, raniji imalac prijemnika je obavezan da placa pretplatu za sve vreme dok taj prijemnik ne odjavi, uz izjavu da ne poseduje drugi prijemnik. Republicka ustanova javnog radiodifuznog servisa vodi evidenciju pretplatnika, sa svim licnim i drugim potrebnim podacima. Ustanova javnog radiodifuznog servisa ne moze da vrsi kontrolu posedovanja prijemnika na nacin kojim bi se ugrozila ustavna prava gradjana. Koliko ja vidim ovde u zakonu o radiodifuziji, dovoljno je samo da se podnese izjava da domacinstvo ne poseduje TV i Radio prijemnik. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
AJ LAV KORG
Registrovan/a dana: 09.12.2009
Mjesto: Srbija
Godina: 42
Downloads: 940
Uploads: 3
Rekao HVALA: 289
Zahvalili mu 179 puta u 165 Postova
Instrumenti: korg pa3x
![]() |
![]()
Dovoljno, ali u pravnoj državi. Koliko mojih rođaka koji su trajno nastanjeni van Srbije, je podnosilo takve dokumente da nema tv i da ne živi ovde pa su im stizale kazne, opomene trista čuda kad dođu preko leta u Srbiju.... kod nas ti je brale kako god se okrenuo d*pe pozadi
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 03.01.2009
Downloads: 561
Uploads: 21
Rekao HVALA: 170
Zahvalili mu 244 puta u 239 Postova
Instrumenti: Harmonika +Korg Pa 600
Interesi: Musika
![]() |
![]()
Vidis ovdje u njemackoj se placaju samo programi koji su bez reklama,a ima ih samo 3 koliko ja znam,a svi ostali su besplatni tako da je bezobrazluk ako neka televizija ubacuje non stop reklame u program i jos hoce da i zaradi naplacujuci gledaocima...Nadam se da sam razumio temu i na sta je mislio postavljac.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 14.02.2011
Mjesto: Niš
Downloads: 113
Uploads: 0
Rekao HVALA: 24
Zahvalili mu 13 puta u 12 Postova
Instrumenti: Pa50sd
![]() |
![]()
pa da a ovde u srbiji pored mesecnog racuna za kablovsku oni hoce da ti naplate ,skoro isto koliko placas za kablovsku, za 2 kanala. sto je stvarno veliki bezobrazluk, to treba da vide sa kablovskom i sa njima da rese da im oni placaju licencu
![]() |
#5 |
AJ LAV KORG
Registrovan/a dana: 09.12.2009
Mjesto: Srbija
Godina: 42
Downloads: 940
Uploads: 3
Rekao HVALA: 289
Zahvalili mu 179 puta u 165 Postova
Instrumenti: korg pa3x
![]() |
![]()
A i te reklame kad puste za 300% jače još ako zadremam dođe mi da pucam u tv kad se dernu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Godfather
|
![]()
Samo čekam datum uvođenja poreza na vazduh...
Posle uvođenja poreza na računare koji ubira sokoj, rekoh sve je moguće. Više me ni porez na vazduh ne bi čudio, zaista...
![]() |
#7 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 03.01.2009
Downloads: 561
Uploads: 21
Rekao HVALA: 170
Zahvalili mu 244 puta u 239 Postova
Instrumenti: Harmonika +Korg Pa 600
Interesi: Musika
![]() |
![]()
Ili jos vise poreza na pivu
![]() @nikadvisekorg bas tako i ja kazem heheh |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Vredan član društva
|
![]()
Ko o cemu, baba o ustipcima a Zeljko o pivu!
![]()
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|