|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Produkcija i postprodukcija Snimanje, obrada, miksanje i masterovanje zvuka |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 23.05.2006
Godina: 47
Downloads: 112
Uploads: 0
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
Instrumenti: PA1Xpro, Motif XF7
![]() |
![]() Citat:
Danijel011, očekivao sam bar od tebe malo opsežniji odgovor, upravo zbog toga jer si ti sam snimao harmoniku. Nemam studio u blizini pa sam osuđen na home recording. Zato me i zanima ono što sam napisao u prvom postu: koji programi i oprema? Imam dosta dobro zvučno izoliranu sobu za to. Sad, koji mikrofon, kako postaviti ton blende, koja zvučna kartica, koji program, na šta obratiti pažnju u usnimavanju, editiranju i masteringu finalnog zvuka? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banovan!
|
![]()
Neznam nista o semplovanju.
Ali sto se tice harmonike tu ti mozda mogu nesto reci. Ja imam Guerrini Superior 2 staru iz 70 tih godina. Tad su bile najbolje. Ali Scandali Super VI je odlicna harmonika. U stvari: Settimio Soprani Artist VI i Scandalli Super VI su najbolje iz doba kad su se Scandalli i S.Soprani i jos jedan treci proizvodjac udruzili (zbog slabe potraznje za harmonikama na trzistu) u vrijeme pocetka Rock'n Rola (50tih-60tih) i tad su i napravljene najkvalitetnije harmonike. Guerrini je pocetkom 70tih napravio Superior2 PRESIDENT i Superior 2 kao odgovor (konkurentski odgovor) na te modele. Prema tome Scandalli Super VI i Guerrini Superior 2 su veoma slicne harmonike. Ja bih ti savjetovao da sviras i jednu i drugu i vidi koja ti bolje zvuci ili napravi kombinaciju (pa da cujemo) Ako je Organ bolji u Scandalliju onda uzmi taj ili clarinet u Guerriniju itd. MIslim da uopste nije vazno ako iskombinujes jedan dobar set od ove dvije harmonike. Ni sa jednom neces pogrijesiti sto se tice izbora harmonike. To je stvar ukusa a bogami mozda najvise kako koji register koristis. Pozdrav i sretan rad. EDO ![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio Eddin za ovaj koristan post: | mario-27 (14.01.2012) |
![]() |
#3 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Mikrofon koji sam ja koristio je Studio Projects C3, snimano je na laptopu, u Sound Forge 10, interfejs Lexicon FW810S...
Pošto ćeš da to radiš u kućnoj varijanti, verovatno će budžet da te ograniči malo sa opremom. Trebaće ti zvučna karta sa dobrim preampom, minimum neki Fast Track pro ili nešto u toj klasi, i dobar kondenzatorski mikrofon (probaj više različitih pa vidi na kom dobijaš najbolji ton). Kod snimanja mikrofon je bio na oko 30-40 cm ispred dirki, u sredini ako se gleda po visini usmeren tačno u onaj crveni logo na Superior-u. Pošto ti je sam proces semplovanja poznat, da ne dužim o tome. Ništa nisam radio sa semplovima na kompu (efekti), samo sam odradio Normalize na Max peak level i iseckao semplove da budu jednake dužine. Sve ostalo sam radio u klavijaturi i to vrlo, vrlo malo. Od efekata sam koristio malo hall-a i kompresor, neka sitna podešavanja EQ. Ako te još nešto detaljnije zanima ti reci ![]() Dodato: Na ovom snimku je taj sempl, u foršpilu od 1:47 Promijenjeno od danijel011 (14.01.2012 u 00:28 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio danijel011 za ovaj koristan post: | mario-27 (14.01.2012) |
![]() |
#4 |
Vredan član društva
|
![]()
Danijele, dali bi mogao postaviti tu harmoniku u Download centar? Meni fino zvuci.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Žao mi je druže, ova je rađena "samo za ličnu upotrebu"
![]() |
![]() |
![]() |