|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Zvučnici Ono što treba da da dobar zvuk |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 19.06.2009
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 67 puta u 41 Postova
Instrumenti: Acoustic Line Seeburg , JBL SRX , Dynacord Variline , Dynacord MAdras , DANLEY sound labs
Interesi: sport,moto sport,sound & light
![]() |
![]()
Izvinjavam se sto sam hteo obicnim ljudima da pomognem
![]() A "tu seriju" zvucnika ne zelim da probam... ![]() pozdrav Dodato: "kada se uključe tasteri Side i Loud zvuk ide i u širinu i pokriva više prostora." Ovo su vase reci,kojih morate biti svesni. Da pokriva vise u sirinu pritiskom na dugme je i dalje nemoguce ljutili se vi ili ne ![]() Ako sam vas nekako naljutio ili izazvao izvinjavam se ,nije mi bila namera i cilj. Ne znam zasto ste toliko svadjalacki nastrojeni... pozdrav Promijenjeno od neshatomic (15.11.2011 u 02:11 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Odomaćeni član
|
![]()
Neso, ko sto probah da objasnim, to je sve pseudo trik koji vara uvo. Dakle nema vece pokrivenosti, to se lako da izmeriti.
A gospodinu Burliju bih prelozio da bolje procita objasnjenje "side" efekta, jer kako sam ja razumeo to sluzi kako bi se mogla lakse koristiti dva zvucnika jedan pored drugoga (bar tako objasnjava Verse u njihovoj literaturi - evo quote u nastavku) sto bi dovelo obicnog korisnika da pomisli da taj efekat ustvari smanjuje disperziju a ne povecava. Sto je opet elektronski nemoguce :-) Citat iz Verse manuela: Side: activates a specific equalization, expressly studied to allow the use of two D ![]() Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
White Noise
Registrovan/a dana: 20.08.2009
Mjesto: Skopje, Makedonija
Godina: 34
Downloads: 1324
Uploads: 32
Rekao HVALA: 15
Zahvalili mu 368 puta u 331 Postova
Instrumenti: Yamaha Montage M7, MODX8, P115, Mainstage, NI Komplete, Korg PA500, Casio itd...
![]() |
![]()
Momci ajde malo smirite strasti .... ako se ne slazete, ne slazete se, samo da odrzimo komunikaciju na nivo. U suprotno moracemo da kljucamo temu a to ne bi hteli.
Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Odomaćeni član
|
![]()
Ace, nema potrebe za zakljucavanje. Rasprava je za sad konstruktivna.
Radi se o tome da obican korisnik realno veoma malo zna o teoriji akustike, zakonima fizike i kako sve to realno radi. Zalosno je sto proizvodjaci (dakle ovde mislim na vecinu njih a ne na gorespomenuti brend) upravo to iskoristavaju kako bi korisnike doveli u zabludu. Pogotovo sa tehnickim specifikacijama i vatazom, decibelima i potpuno pogresnim grafikonima koje realno 90% obicnih korisnika ne razume. Bitno da su brojke nasminkane da izgledaju lepo. A sta one znace to je sasvim druga stvar. |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio MarjanMilosevic za ovaj koristan post: | daliborkorg (20.05.2012) |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|