|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 01.06.2011
Mjesto: Virovitica
Downloads: 154
Uploads: 2
Rekao HVALA: 28
Zahvalili mu 4 puta u 3 Postova
Instrumenti: Korg pa900
Interesi: Samo glazba
![]() |
![]()
Za ovaj sint nije potreban ni jedan softver na kompu, ovaj ima sve
![]() Dodato: Zanima me kako ce zvucati boje koje se koriste u nasoj muziki na ovakvom stroju Promijenjeno od tomo23 (13.10.2011 u 20:09 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
U tome i jeste problem, Kronos nije za nase podneblje, prvo zbog cijene, a onda zbog toga sto nama npr. bolje sprave od fantoma ili tritona ne trebaju. Msm i kupovina tih sprava je smijesno, jer se na njih sampluju boje npr. sa prastarih yamaha dx serija i jos starijih casio cz serija, a jos nisam cuo nikoga da je sredio kronosa za nasu muziku, ako i jeste malo ih je i tesko ces doci do samplova, a od prijasnjih korgovih workstationa mislim da je malo teze srediti da zvuce isto kao na njima. I da, apsolutno ne vrijedi davati i aranzer i odlican workstation za samo jedan workstation, ali jbg na tebi je da odlucis.
![]() |
#3 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Hahaha!Predlozi mu da kupi Dx11
![]()
Marco Promijenjeno od Marco7 (13.10.2011 u 20:34 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
White Noise
Registrovan/a dana: 20.08.2009
Mjesto: Skopje, Makedonija
Godina: 34
Downloads: 1324
Uploads: 32
Rekao HVALA: 15
Zahvalili mu 368 puta u 331 Postova
Instrumenti: Yamaha Montage M7, MODX8, P115, Mainstage, NI Komplete, Korg PA500, Casio itd...
![]() |
![]()
A ja preporucujem da pustite te price jer im nije mesto u ovu temu. Kad je tema Kronos nek bude Kronos, za uporedbe imamo druga sekcija.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
E pa evo ja imam kronos ispred sebe a cekam da vidim neki dobar argument zasto nije za ''nasu'' muziku a za neku ''drugu'' jeste pa da vidim toga strucnjaka koji ce da mi pravi argument!!!Ne koliko kosta i ostala sranja,to me ne zanima,samo pravi argumenti!!!
![]() |
#6 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Da budem iskren,zavidim ti Marco .
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Dugo ces da cekas, takvih argumenata nema i ne moze ni biti, a sto se tice "strucnjaka", njih ima koliko god hoces. Kronos je ubjedljivo i bez ikakve konkurencije najbolji workstation ovog vremena i toliko daleko iznad ostatka da ga je smijesno i porediti sa bilo cim.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 28.05.2008
Mjesto: Preko sedam mora
Downloads: 1025
Uploads: 5
Rekao HVALA: 39
Zahvalili mu 62 puta u 54 Postova
Instrumenti: KORG pa50,Futura nordiska piano,Classico gitara,Weltmeister Stella
Interesi: Muzička i video produkcija,razglasi,rasvjeta,stage
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Po meni, Kronos je isplativiji za studijske korisnike. Ima odlične klavire, električne klavire, orgulje i još hiljadu čuda i odličnu manipulaciju s njima (pritom mislim na editing i processing). Trebalo bi onda da manje uzima od procesora nego kad bi se vukao neki VST klavir od 40GB. Mislim, šta reći, meni se Kronos stvarno sviđa, al prije svega za studijsku upotrebu. To za koju muziku je bolji a za koju nije, u to ne bih da ulazim. Ko zna znanje, biće on dobar za svaku muziku.
![]() Da ne filozofiram previse, trenutno najbolji workstation. Eh da, ne znam je li neko pisao o tome, gledao sam na jednoj prezentaciji, svirao Jordan Rudess, u jednom dijelu snimka se prekine zvuk/polifonija ili kako se već to kaže a i neko je baš napisao u komentarima. Odgovorili su da je to neka greška u OS-u i da će je popraviti. Nije toliko strašno. Jel zna neko nešto o tome? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Vredan član društva
|
![]()
Ako kupis Kronosa,saljem ti farbe od OASIS-a (za nasu muziku).Mislim da su kompatibilni jedan sa drugim.Pozdrav,i ne razmisljaj puno,ako mozes,uzimaj ga.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Vredan član društva
|
![]()
svaka cast brate i zavidim ti sto imas takvu makinu ispred sebe,moze neki snimak da cujemo sta sve moze,ja je merkam al se ne usudjujem da je kupim.
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|