Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Korg

Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas!

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 30.09.2011, 00:16   #1
tranzit
Banovan!

Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
tranzit ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Citam ove postove pa mi sve to dodje malo otuzno, onako sladunjavo a gadno. Komentari tipa PA3X nije to sto se ocekivalo, pa nije se napravio pomak, pa taj Waves i nije nesto itd... dolaze od ljudi koji uglavnom nisu ni pipnuli taj PA3X a kamo li svirali na njemu ili od ljudi koji nemaju znanja a ni iskustva da to sto taj PA3X nudi i iskoriste. Kladim se da ce polako ali sigurno, kako ko bude uspjevao da proda svoj PA2X ili PA800 i kupi (napokon) PA3X, misljenja da se mijenjaju pa sa njima i komentari pa ce to onda sve da preraste vremenom u euforiju o visokom kvalitetu PA3X i to od strane istih ovih koji sada iz sve snage pljuju po tom instrumentu. Nece ovo biti ni prvi ni posljednji slucaj, tako se radilo i ranije, a radi ce se i za neki buduci PA4 ili 5X. Molim Boga i administraciju da ova tema opstane na forumu da bi ovo sve sto predvidjam i dozivjeli, onako kao u vremeplovu. Korg je napravio samo jednu gresku sa tim PA3X, dopustio je da se on prodaje po Balkanu. Nije ta vrsta tehnike jos za nas. Cast izuzecima. Cudne smo mi zivuljke.

Promijenjeno od tranzit (30.09.2011 u 00:17 sati)
tranzit je offline   Reply With Quote
Ćlan 3 Vam se zahvalio, tranzit, za koristan post:
harepa50 (12.10.2011), Marco7 (30.09.2011), momo (19.11.2011)
Star 30.09.2011, 10:37   #2
romario
Stvarno kod kuće

romario's Avatar

Registrovan/a dana: 22.12.2004
Mjesto: Vinkovci
Godina: 53
Downloads: 1946
Uploads: 8
Rekao HVALA: 113
Zahvalili mu 111 puta u 107 Postova
Instrumenti: cantus IV
romario befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
romario pošalji poruku preko Skype™ messengera
Daumen hoch

potpisujem napisano .
romario je offline   Reply With Quote
Star 30.09.2011, 11:51   #3
nikola1980
Drugar foruma

nikola1980's Avatar

Registrovan/a dana: 27.04.2010
Mjesto: Beograd
Downloads: 51
Uploads: 0
Rekao HVALA: 15
Zahvalili mu 5 puta u 5 Postova
Instrumenti: KETRON AUDYA 5
nikola1980 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

@tranzit. svaka cast,matori,to je tacno to...
nikola1980 je offline   Reply With Quote
Star 30.09.2011, 13:30   #4
Marco7
Stvarno kod kuće

Marco7's Avatar

Registrovan/a dana: 15.11.2005
Mjesto: Novi Pazar
Downloads: 1554
Uploads: 56
Rekao HVALA: 12
Zahvalili mu 158 puta u 125 Postova
Instrumenti: Korg Pa3xPro , Korg Tr . . .
Interesi: muzika
Marco7 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Marco7 pošalji poruku preko MSN messengera Marco7 pošalji poruku preko Yahoo! messengera
Standard

@tranzit
Ma jok bre sad ce da se javi ovde neki strucnjak koji ce da kaze tranzit veze ti nemas Uopste me vise ne dotice prijatelju moj sta ko pise u ovoj temi,imam svoje iskustvo sto tice te klavijature i ostavicu to za sebe!Sujeta i ljubomora pravi cuda!Mnoge boli sto sam je prvi kupio sto zvuci kako zvuci ali mi je ipak mnogo bitno da je na kraju ispalo kako sam rekao da ce bude i kao sto je bilo i sa temom M3 i ostalim slicnim slucajevima Pa3x je totalno promasena sprava,veliku gresku sam napravio sto nisam ostao na Pa50 i evo sladite se sada
Star 30.09.2011, 19:26   #5
zox2003
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 06.02.2006
Mjesto: USA
Downloads: 283
Uploads: 0
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 14 puta u 14 Postova
zox2003 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Salu na stranu...Imam evo PA3X vec otprilike mesec dana..Jos uvek sredjujem stvari na njoj..Do sada mogu samo da kazem sve pozitivno...
Mrak......
zox2003 je offline   Reply With Quote
Star 01.10.2011, 03:45   #6
Minicevac
Odomaćeni član

Minicevac's Avatar

Registrovan/a dana: 05.03.2008
Mjesto: Knjazevac
Downloads: 1265
Uploads: 21
Rekao HVALA: 46
Zahvalili mu 77 puta u 67 Postova
Instrumenti: KORG Pa3x
Interesi: Pevanje
Minicevac befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Pa naravno da je mrak!Ipak je to poslednji model iz pa serijeJeina zamerka na to sto su mi dirke malo cudne ali verujem da bi se navikao posle nekog vremena...
Star 01.10.2011, 05:56   #7
tranzit
Banovan!

Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
tranzit ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Citat:
Originalno postovano od Marco7 Pokaži Post
Ma jok bre sad ce da se javi ovde neki strucnjak koji ce da kaze tranzit veze ti nemas...
Ima dosta takvih strucnjaka i ne samo na ovom forumu. Najlakse je reci tranzitu da veze nema ama to treba i argumentovati a onda se i suociti sa gorkom istinom kad tranzit na uljudan nacin dokaze tom istom da ne zna o cemu prica. Nekoliko njih na primjer, napisa da taj Waves u PA3X i nije neka fora a ja kazem oni su prespavali zadnjih dvadesetak godina jer da nisu, znali bi da Waves vrlo dugo predstavlja nezaobilazni studijski alat i da ne postoji ozbiljniji studio koji nema bar desetak njihovih Pluginova koji su u konstantnoj upotrebi. Ako je Waves znao da napravi vrhunske Pluginove za MAC i Win, nema nikakve smetnje da napravi to isto i za operativni sistem Korga PA3X i uz dodatne DSPe koji su optereceni samo Wavesom. Sam taj Waves u PA3X vrijedi koliko jedan cijeli aranzer iz predhodne generacije. Medjutim to treba znati i upotrijebiti jer samo od sebe nece. Waves Maxxaudio sadrzi u stvari najpotrebnije mastering Pluginove za live svirku i Korg je to vrlo pametno odabrao i zaduzio Waves da to sve i adresira za OS PA3X a Waves ko Waves uradio najbolje sto je mogao kao sto to i inace radi. MaxxBass inace postoji vec duze vrijeme za Mac i Win i on je veoma kvalitetni Bass Enhancer koji je i kod mene stalno u radu u stidiju. MaxxStereo nije nista drugo nego Wavesov vrlo poznati Plugin S2 Stereo Imager, jedan od najboljih alata za obradu stereo slike koje sam ikada imao pod rukama, MaxxEQ potice od starog ali jos uvijek omiljenog Renaissance Equalizera s tim da u PA3X on ima jedan Band vise (7-Band parametricni), MaxxTreble ima tatu koji se zove Brighter a koji je zestoki psihoakusticni visokofrekventni enhancer procesor, dusu dao za takozvani Clarity efekat koji je zaduzen za jasniju zvucnu sliku a i njega volim k'o brata kad zapne u mixu. MaxxVolume postoji pod istim imenom za Mac i Win i najblize bi se mogao objasniti imenom Maximizer mada je u sustini zbir Waves L2 Ultramaximizera, Renaissance Compressora, C1 Parametric Compandera i Renaissance Voxa i toliko je mocan alat da malte ne i od g..... pravi pitu. Sa njim se bez problema izvlaci maksimum na jednom PA sistemu pa subjektivno imas osjecaj da ti je PA bar dva puta "jaci" nego sto je. Ovo ja samo nabrojah Pluginove Maxxaudija pa je to vec sasvim drugi svijet nego onaj kome pripadaju svi ostali aranzeri, a taman posla da se nabroji sve novo sto je donio PA3X. E... al' onda se pojavi strucnjak... i... znamo sta biva... mada nije ni cuo, niti uopste moze i da sanja sta znaci imati ovakve alate na bini, na raspolaganju ali zato kudi, gazi i pljuje na sva usta i to tako samouvjereno i ubjedljivo da ako bih ga malo duze slusao i sam bih povjerovao u to. Kratko, jasno i glasno PA3X je u ovom momentu daleko najsposobniji aranzer na trzistu i konkurencije jerdnostavno nema Ako treba jos argumenata zasto je to tako, stojim na usluzi.
tranzit je offline   Reply With Quote
Ćlan 5 Vam se zahvalio, tranzit, za koristan post:
harepa50 (12.10.2011), korg_pa800 (01.10.2011), nikadvisekorg (01.10.2011), striphio (01.10.2011), tonijo (18.09.2016)
Odgovor

Favoriti

Alati tema
Display Modes

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 15:54

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije