|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Studio - Uradi sam Kompletna postavka kucnog ili pro studia, oprema, prostor, izolacija... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Drugar foruma
|
![]()
Pozdrav svima vidim da je tema malo zastarijela ali nemoigu da je zaobidjem jer me malo zasmijalo poredenje BEHRINGER B1 mikrofona koje ja svrstavam u amatersku opremu. sa legendarnim mikrofonima od AKG-a kao sto su :
AKG PERCEPTION 200 AKG C 3000 B AKG C 414 B-XL II AKG C 414 B-XLS ZA moj ukus bolji je i AKG perception 120 od bilo kojeg BEHRINGERA a takava se mikrofon krece ispod 100 EUR |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio STUDIOSOS za ovaj koristan post: | Milan150 (17.09.2011) |
![]() |
#2 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 26.08.2011
Downloads: 15
Uploads: 1
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 6 puta u 6 Postova
Instrumenti: korg pa800,korg m1,farfisa f5
![]() |
![]()
ja sam svoju kucnu varijantu studia formirao sa korgom pa800 i sinhaiser mikrofonom i obicnim komp.i sasvim sam zadovoljan rezultatom,,,a izbacicu neki snimak pa ce te i sami cuti
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Ovdje se od pocetka diskusije grijesi u osnovama. U pitanju je kucni studio, znaci Home Recording. Pod ovim se bukvalno podrazumijeva snimanje i miks u kucnim uslovima (dnevna soba, radna soba, spaiz, kupatilo, spavaca soba...) gdje je akustika totalno neuracunljiva i potpuno nepodobna za ozbiljniji studijski rad a istovremeno se raspravlja, opet najozbiljnije, o kvalitetu mikrofona kao da je to najbitnija stavka koja ce popraviti sve ogromne nedostatke prostora i okruzenja u kojem se sve to obavlja (kucni studio). A da se ipak malo spusti lopta na zemlju. Nijedan Brauner, nijedan Neuman, nijedan Violet Design ili Horch ili Blue Bottle ili... Boga pitaj koji mikrofon jos, nece biti u stanju da pruzi sav ili bar dio svog kvaliteta u takvim kucnim uslovima a pogotovo ne kada se nakon snimanja ti signali propuse kroz trecerazredne ili drugorazredne (ili one bez ijednog razreda) kompresore, ekvilajzere i efekte. Sve se to onda, pri miksu, slusa preko vrlo skromnih monitora (vrlo cesto na malim kompjuterskim HiFi monitorima), naravno u istoj sobi gdje je i snimano, koja ne ispunjava ni najosnovnije zahtjeve jedne prosjecne rezije. E sad sve to (ne)imajuci u vidu udarilo se po raspravi o mikrofonima, kompresorima i ekvilajzerima najviseg ranga, kao da je kolega koji je otvorio temu, trazio savjete za izgradnju i opremu profesionalnog studija koji ce izbacivati u svojoj produkciji sve hit za hitom. Pa ni to nije bilo dovoljno nego se krenulo i sa teorijom i praksom studijskog rada a tuzni nam kolega Milan150 ostao bez pravog odgovora i kolegijalnog savjeta u vezi sa pristojnim mikrofonom jer eto to mu je bio i problem. Ko ne vjeruje nek procita prvi post ove teme, ali pazljivo.
Jedan od rijetkih koji je shvatio o cemu se radi, kolega zocy8888 (predhodni post) je i dao na svom primjeru sasvim pristojan savjet Milanu. Pojedinci bi trebalo da po forumu potraze odgovarajuce teme pa da tamo pokazu svoje veliko znanje i iskustvo u studiskom radu a ovdje ipak pokusaju da nasem Milanu daju odgovor koji prilici njegovoj situaciji. @Milan150 Davno si postavio pitanje, nadam se da si jos u zivotu i dobrom zdravlju, pa ako kojim slucajem opet zalutas na ovu temu, moj savjet je neki niskobudzetni kondenzatorski mikrofon sa velikom membranom i neutralnim soundom. Recimo SE 2000, bices i vise no zadovoljan i srecan sa njim. Mnogi ostali pomenuti modeli su naravno dobri, svaki u svom domenu ali to tebi u uslovima u kojima radis nece donijeti nikakvu prednost sem sto ces morati dobro da ispraznis dzep. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 05.04.2008
Mjesto: Beograd
Godina: 42
Downloads: 1376
Uploads: 32
Rekao HVALA: 11
Zahvalili mu 19 puta u 18 Postova
Instrumenti: Kawai K1m,Yamaha Montage & Korg Pa4x
Interesi: Brazilian Jiu Jitsu & Xbox 360
![]() |
![]()
Ja sam kod mene kuci improvizovao kucni studio (za moje potrebe)....u sustini nista specijalno ali zavrsava posao a nije papreno skupo.
1.Tannoy Reveal R5A (aktivni monitori) 2.Mikseta Behringer Eurorack UB1204-PRO 3.Zvucna Kartica M-Audio Delta 1010-LT Po potrebi uzimam od prijatelja kondezatorski mikrofon Behringer C-3. Ovo je inace smesna konfiguracija ali za kucne potrebe sasvim dovoljna.
![]() |
#5 |
Kao kod kuće
|
![]()
Po meni je glupo bacati pare na kondenzatorski mikrofon + premap,jer kvalitet kako od mikrofona zavisi i od preampa. Za kucni studio najbolje je uzeti neki od USB mikrofona kao naprimer AKG PERCEPTION 120 USB ili bilo koji drugi jer je kvalitet snimka negde od prilike kao u klasi mikrofona i preampa za koje bi izdvoio do 400 eu zajedno.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|