|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 11.05.2010
Mjesto: Srebrenik
Downloads: 679
Uploads: 12
Rekao HVALA: 9
Zahvalili mu 35 puta u 32 Postova
Instrumenti: Korg PA900
![]() |
![]()
kako kazes ako se mrdne klavijatura pa radi ne radi mozda se otpojila neka zica pa ti kad mrdnes mozda ona napravi spoj tu gdje treba pa proradi..otvori klavijaturu sam nije nista tesko pa vidi kakvo je stanje sa i oko zvucnika...pozz
![]() |
#2 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 29.08.2009
Mjesto: S.Mitrovica
Downloads: 453
Uploads: 3
Rekao HVALA: 23
Zahvalili mu 9 puta u 8 Postova
Instrumenti: Korg PA80, Korg Triton TR
Interesi: sviranje pevanje mzika!!:D
![]() |
![]()
Otarao sam je vec 2 puta .... Sve stoji perfektno sve sam pregledao odvrnuo .. sve na svom mestu ali stalno prekida.... Neki muzicari kako sam citao na Yu-midi-u Kazu da je neki tzv : "Hladni Lem", e sad sta je to ja neznam....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Drugar foruma
![]() |
![]()
Jel moguce Sinisa da je to , na mojim zvucnicima? Bio je neki majstor kod mene , malo procackao konektor , one zicice izduvao vratio i radilo je jedno nedelju dana ... Ali kada sam isao da sviram neku svadbu tamo nije radilo i tako je na razglas slabiji ton izlazio za 50%...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Kao kod kuće
|
![]()
To nebi smelo da ima nikakve veze sa izlazima,moguce da je na vise mesta ispucao lem,treba svi sumnjivi lemovi da se prelema i proveri klizne potenciometre malo ih naspricaj kontak sprejom.
To sto se cuje za 50% manje na ozvucenju moze da bude do: 1.Potenciometra 2.Do napajanja ako je ispucao lem oko zica koje dovode napon do pojacala pa sa smanjenjem napona smaji se i izlazna snaga. 3.Mogu biti i izlazi,prelemi i njih obavezno. |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio sinisa za ovaj koristan post: | milos1 (04.08.2011) |
![]() |
#6 |
Drugar foruma
![]() |
![]()
Probacu mada se bas nerazumem u to , pa cu ti javiti
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 19.04.2011
Mjesto: Kanada
Downloads: 11
Uploads: 1
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 4 puta u 4 Postova
Instrumenti: PA500,PA50,Gitaru, Harmoniku
Interesi: muzika
![]() |
![]()
Druze ja mislim da ti je u pitanju konekcija od zvucnika.
Dali ti to isto radi kada prikljucis slusalice ? ako ne onda ti je konekcija do zvucnika....nakon dugog vremena ako se konekcija tvornicki nije zaletovala kako treba moze da pukne kalaj i da ti pocne gubiti konekciju. moj ti je savjet da otvoris klavijaturu i da vidis |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Drugar foruma
|
![]()
I kod mene juce pocela da zeza sto je najcrnje, i na slusalice zeza kad je malo mrdnem ona proradi. Interesuje me oce li tako raditi i na izlazima L/R ?
Kako da otklonim ovaj problem ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 12.08.2010
Mjesto: blace
Downloads: 8
Uploads: 0
Rekao HVALA: 9
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
Instrumenti: korg pa50, yamaha psr 768
Interesi: upoznavanje, duzenje, pomoc
![]() |
![]()
drugar pazi ovako. hladan lem je vakum lemljenje pez tragova i prelivanja na maticnim plocama. to nije sigurno, drugo sta moze biti, otvori klavijaturu pusti ritam, proveri konektre na pojacalu, pojacalo za zvucnike ti je mala ploca sa hladnjakom siroka oko 5x5 cm aluminijumskim, proveri dal ti negde nije digo kapu na kondezatorima, a ako jeste digo kapu sto sam 100% siguran nemoj da probas da je vracas na dole napravices jos gore, provalices kondenzatore na pojacalu ima ih 4 i dva pored samog kabla do zvucnika ako se mnogo greju kontaktiraj ovlascene poz. koliko toliko ali sam ti pomogo imao sam slican problem kod drugara na korg is 35
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Kao kod kuće
|
![]()
Kad odneses u servis prodavnice normalno da ti nece reci da je hladan lem jer ti onda ne mogu naplatiti 40 eu.
"miloric" nemoj da pricas svasta. Kakvo vakum lemljenje pez tragova i prelivanja na maticnim plocama. Otkad se to tako zove? Hladan lem je nedovoljno rastopljeni i zagrejani kalaj koji se kristalizuje i stvara se veza koja ima prelazni otpor jer kontakt između metala nije ostvaren u punom smislu. Vremenom dolazi do oksidacije spoja te se prelazni otpor povećava dok ne dođe do stalnog ili povremenih prekida. Najveci je problem ustanoviti gde dolazi do prekida ako je dupla stampa na ploci znaci jedna sa jedne strane druga sa druge (kao sto ja na glavnoj ploci). Kao sto kaze "dejong" malo mrdne pa ona proradi kako moze da bude izlaz ili bilo koji drugi deo? Deo kad ode on je otisao i pomaze samo zamena nema da radi na guranje. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|