|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 10.05.2011
Downloads: 25
Uploads: 5
Rekao HVALA: 7
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
![]() |
![]()
postavljeno u kategoriji ritmovi--korg---korgPA80---RUBATO.SET
Dodato: Nije još prošlo valjda treba moderator da odobri Promijenjeno od sinusze (02.08.2011 u 14:41 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
White Noise
Registrovan/a dana: 20.08.2009
Mjesto: Skopje, Makedonija
Godina: 34
Downloads: 1324
Uploads: 32
Rekao HVALA: 15
Zahvalili mu 368 puta u 331 Postova
Instrumenti: Yamaha Montage M7, MODX8, P115, Mainstage, NI Komplete, Korg PA500, Casio itd...
![]() |
![]()
Eto fajl je propusten mada i malo cu se umesati u temu.
To "RT" sto stavljas to je kljuc za da pri svaki pritisak akorda bass udari opet. RT znaci Retrigger. E sad za da imas retrigger ti moras bar jedan udarac bass-a imati na bass traka i to najbolje je staviti ga na 001.01.000 position (ustvari to je valjda i jedini izbor). To znaci da ako se malo zabavis u varijaciju i ne pratis tempo jer nije bas lako pratiti tempo kad sviras rubato, svaki put na pocetku varijacije bass gitara bi udarila jednom pa makar ti i ne pritisnuo novi akord. Kao moguce resenje ovome je staviti Variation lenght na maksimalan broj taktovamedjutim opet kad krene iz pocetka iz prvi takt Bass svira osnovni ton opet bez razlike dali si pritisnuo akord ili ne. Promijenjeno od Ace (02.08.2011 u 15:44 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Banovan!
![]() |
![]()
Potpuno si u pravu Ace.
Upravo tako sam i uradio. Povećo sam broj measure na max 16, dakle nakon 16-tog takta opet bas okine ali to se u svirci i ne primjećuje. Interesuje me zašto dosad niko nije tako radio, a preslušao sam oko stotinu različitih setova |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 11.05.2010
Mjesto: Srebrenik
Downloads: 679
Uploads: 12
Rekao HVALA: 9
Zahvalili mu 35 puta u 32 Postova
Instrumenti: Korg PA900
![]() |
![]()
evo ja sam skinuo rubato i svidja mi se jedino sto mi se ne svidja a ne znam da li je moguce to ispraviti je kada sviram nesto u a-molu recimo i amol drzim i ide harmonija i onda kada pritisnem g dur onda harmonija ode kao za oktavu gore cini mi se.jel se moze to ispraviti da bude kao i harmonija na boji da uvijek zvuci isto ako me razumijete...
![]() |
#5 |
Banovan!
![]() |
![]()
To možeš štimati kad odeš na
Menu---- str. 21. Wrap/Rng kako tebi odgovara |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 344
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Vezano je uz rubato style, ali na drugoj klavijaturi. Prije par godina sam imao priliku svirati neki Roland, ne sjećam se točno koji model. Mislim da je bio nakako poput EXR: Uglavnom, nije se na njemu moglo raditi gotovo ništa ali je imao dobre tvorničke ritmove. Vrlo iskoristive za naše podneblje. Tu sam prvi put čuo rubato i ostatao sam oduševljen. Kako sviram KN 7000 poželio sam ga imati i napravio sam sličan. Ova tema me ponukala da stavim mali demo na Youtube. Style mogu postaviti i ovdje u download ali sumnjam da će biti skidan jer KN nije baš zatupljen na ovim prostorima.
Ritam ima 4 takta u četverodobnoj mjeri. Pored bas linije u pozadini svira čelo, tamburice i harmonika. Taj dio možete čuti na samom početku videa gdje sam pustio style da odvira cijeli motiv. Promijenjeno od Ace (02.08.2011 u 23:05 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
White Noise
Registrovan/a dana: 20.08.2009
Mjesto: Skopje, Makedonija
Godina: 34
Downloads: 1324
Uploads: 32
Rekao HVALA: 15
Zahvalili mu 368 puta u 331 Postova
Instrumenti: Yamaha Montage M7, MODX8, P115, Mainstage, NI Komplete, Korg PA500, Casio itd...
![]() |
![]()
Solidno je i ovo sa harmoniku.
Jos jedan predlog je da se ubaci Ride cinela, da radi malo i bubanj traka. Takav rubato ima u ovaj set, zive se "RUMBATO-00", u USER1 je. EDIT: Tek sad vidim da sam zaboravio staviti link od seta u koji se nalazi pomenuti ritam .... http://www.yu-midi.org/forum/downloa...do=file&id=650 Promijenjeno od Ace (03.08.2011 u 15:16 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|