|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Vesti Nova oprema, vesti iz sveta, zemlje (Ne ležati na zemlji, može da bude hladno) |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Moderator
|
![]()
Malo neukusno zvuci al nema veze, ne pravim se tosa.
No dobro, u redu je da sam mlad i da ne znam te neke detalje ali nikad nisam cuo za tako nesto. Zasto bi neki gazda davao nekome 100e za svirku kad moze nekome da plati 30-40 eura za to? Retko se desi da sednem sa nekim ko drzi lokal a da ne kaze "pustim na racunaru muziku i resio sam problem", kao DJ sto pusta po diskotekama za 20e. Tako i te licence, radim po malo pored skolovanja jer mi trebaju pare prvenstevno za ozvucenje. Kad bih placao sve to ne bi mi ostalo ni za hleb i mleko ujutru, a da se trazi veca dnevnica nije moguce jer ma kakav muzicar bio necu je dobiti jer uvek ima neko da radi za manje. Konkretno ovde u Arilju, trazim odredjenu cifru za svirku, ali sta vredi Vule kad dodje neko ko radi za dzabe i dobije 1000 dinara baksisa i ode kuci? Moje misljenje je da u Srbiji to nikad ne moze da zazivi jer je takav mentalitet ljudi. Nazalost onaj kad se napije svejedno mu je da li je ziva muzika, matrica ili nesto trece. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]()
Ovo za "Tosu" uopste nije neukusno,nemoj da se vredjas,zamisli da sam napisao da se "pravis glup,blesav,sasav" ili nesto slicno,tek bi onda hormon proradio...nije meni namera da uvredim bilo koga budi siguran. Ovo da si mlad stoji ali da nisi cuo za licencu ni to ti ne verujem jer smo na forumu o tome pisali milion puta i ti si ucestvovao u tome siguran sam.
Za sve ostalo si u pravu,prakticno je situacija takva kakva kazes i to mi ne mozemo mnogo da promenimo ali...zakon pise ona sa "pendrekom u ruci" i ako se odluce da ga sprovedu bice ovako kako sam pisao. Teoretski je sve to tako ali...uvek postoji laptop, WINAMP,DJ umetnici, itd,sve to moze da se pusta u lokalu i ako to pravi posao onda super ali veruj da nije sve to tako,zivece muzika i ziva svirka, i u doba najvece bede ovde zivela je i prezivela,samo stvarno treba neki red da se uvede a kako ja iskreno ne znam. @Sinisa,polaganje mislim da kosta oko 4000-5000 din plus clanarina za godinu dana oko 6000 din,skupa sve 10-11000,nemoj da me drzis za rec u dinar ali 200 evra sigurno nije cena,to se moze proveriti. Polozis jednom i miran si,ostaje posle godisnja clanarina i zasticen si kao Beli Medved ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
Ne vredjam se, nemam ni pravo stariji ste i u ovom zanatu duze nego ja godina sto imam. Za licencu stvarno nisam znao, za inostranstvo znam da imaju neki papiri (ata carnet ili sta vec) ali za ovde ne znam. Znam samo da mi nikako ne bi bilo svejedno da posle odredjenog vremena sastavim pare za ozvucenje (a verujte da tesko ide) i da dodje policija ili inspekcija da mi zaplene to. Mislim da odgovornost treba da snosi gazda lokala jer on u principu sve organizuje. Ranije sam se zanosio kada sam tek uzeo klavijaturu da napravim ugovorcic kojim bi osigurao klavijaturu u slucaju da se desi nesto nepredvidjeno, evo vec skoro 2 godine od toga, sam sam sebi smesan kad se setim da sam hteo tako nesto jer niko ne bi hteo ni da cuje.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]()
Ono sto mozes da uradis je da izvadis tu licencu i pokrijes sebe i svoj rad,imas dokaz da si muzicar a sve ovo ostalo nije do nas,tu su gazde obaveznije da srede papire.
|
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
Da to moze, sad bih otisao to da uradim i ne bih pitao sta kosta. Ali ne pada mi na pamet ko bi mogao da izda tako nesto. Jel imate Vi to?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]()
u udruzenju estradnih radnika se to vadi...potrazicu broj telefona udruzenja i poslacu ti na PP pa se informisi o svim detaljima
|
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
![]()
Hvala Vam puno.
|
![]() |
![]() |
![]() |