|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
IT Sektor Sve o digitalnim tehnologijama koje ne mogaju biti usko vezane za muziku |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Vredan član društva
|
![]()
Hvala vam na pomoci.Ja sam imao prije 2 godine zonu ali onaj slabiji paket od 256 down.Na Blic sam tada presao zbog toga sto su imali povoljnije usluge tih jeftinijih paketa i nisu bili ograniceni sa download-om kao Zona.Sad se obrnulo,sad imam Blic 1054/180 otprilike placam 30 maraka i potpisujes ugovor na 2 godine.Kod Zone je 2048/256 i placa se 20 maraka a ugovor se potpisuje na 6 mjeseci i nije ogranicen download kao prije sto sam imao net kod njih.Gledajuci po raznim forumima primjetio sam da je velika razlika izmedju 2,4 GHz i 5GHz.Niko se nije jos pozalio na ovaj paket sa opremom od 5GHz.Inace zivim u Laktasima i udaljen sam od njihovih odasiljaca oko 1700 metara brisanog prostora.I da jos nesto pitam,sta im ovo znaci:
• Paketi su po principu 'fair use'. Fair use podrazumijevamaksimalnu potrošnju od 60% teoretski mogućeg kapaciteta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Znaci, flatrate, a nije flatrate
![]()
![]() |
#3 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 11.05.2010
Mjesto: Srebrenik
Downloads: 679
Uploads: 12
Rekao HVALA: 9
Zahvalili mu 35 puta u 32 Postova
Instrumenti: Korg PA900
![]() |
![]()
Fair Use kao sto rece kolega cim potrosis malo vise oni ti uspore net.ja sam sinoc gledao tamo nesto o mediasky ponovo i preporucujem ti njih ponovo ako mozes njihov signal uganjat to bi bilo super.imas paket 2048/256 i placas 25 km a jos je flat znaci deri kolko mozes
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 30.08.2008
Mjesto: G.Živinice (kod Tuzle)
Downloads: 5581
Uploads: 84
Rekao HVALA: 23
Zahvalili mu 16 puta u 16 Postova
Instrumenti: Korg Pa50
Interesi: Programiranje, Muzika...
![]() |
![]()
Samo jos da dodam, ako se Zona pokazao kao los provajder kod ostalih kolega, iako kod mene nije, ja ti od srca preporucujem da zaobidjes MediaSky, jer vjerujte mi ne postoji gora usluga i neljubaznije osoblje nigdje na svijetu. Jos jedan argument protiv njih je taj da oni kupuju konekciju od Zone, pa vi vidite koliko su dobri onda kad se na Zonu toliko zalite
![]()
![]() |
#5 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 11.05.2010
Mjesto: Srebrenik
Downloads: 679
Uploads: 12
Rekao HVALA: 9
Zahvalili mu 35 puta u 32 Postova
Instrumenti: Korg PA900
![]() |
![]()
ja imam prijatelja koji je uveo net prije 3-4 godine i uzeo je od mediasky i nikad se nije pozalio i nikad nije mijenjao mrezu a nas na zoni ima kolko hoces i stalno se neko zali,mozda je kod nas drugacija situacija nije kao kod tebe
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Vredan član društva
|
![]()
Poslao sam email danas podrsci od Zone u Bijeljinu.Pitam sta znaci fair use.Napisu mi ovako:
Fair use znaci da brzina nije garantovana i da se smanjuje na osnovu toga koliko korisnik intenzivno vrsi download. Onda im ja ponovo posaljem: Znaci ako neskidam nista sa interneta (torrenti i slicno) brzina ce mi biti koliko i pise u ugovoru (eventualno tek ponekad da spadne sa 2048 na nekih 1300). Jesam u pravu ? Na to dobijem ovaj odgovor:Ukoliko Download nije intenzivan u vecini slucajeva trebalo bi da imate punu brzinu. Dodato: Ja zivim u Laktasima.Provjeravao sam dostupnost Mediasky-a.Nema ga u Laktasima.Tako da on otpada. Promijenjeno od baltik79 (23.04.2011 u 18:54 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
gledaj da ne uzimas te bezicne netove koliko god mozes, a ako ces uzet bezicni, gledaj da imas nekog tamo i nemoj zaboravit, koji god internet provider uzmes NE POTPISUJ UGOVOR! Tako te bezveze 'ajmo rec "zarobi" na odredjeno razdoblje, a moze ti usluga bit nikakva ili u medjuvremenu ispast bolja prilika.
![]() |
#8 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 25.11.2008
Downloads: 530
Uploads: 5
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 5 puta u 5 Postova
![]() |
![]()
uhh. ne Znam odakle da počnem . Svi ovi naši Operateri koji daju internet usluge su svi prevaranti . barem su takva moja iskustva i mojih kolega .
evo navest cu primjer za ovaj nas Ht net ADSl. do sada su mi se spalila dva kompjutera preko mrežne kartice i to razlog je njihovo održavanje žica i vodova koji su postavljeni po selu (zamislite kako je to kad ja ispod svoje kuće bez ikakvog skakanja mogu dohvatiti telefonske žice . ni na jednoj banderi nema uzemljenja .(i kad grom udari bilo gdje odose svi kompjuteri.) a po pravilu bi oni trebali snosit troškove spaljivanja određenih uređaja. kad je meni kompjuter rikno .mislio sam da je razlog u el mreži . ali je bio problem u telefonskoj mreži . elektro mi je bio spreman platit odštetu ako se utvrdi da je krav nastupio od njihovih usluga (el energije) . sljedeća scena . prije nove godine tocnije 11 mjesec su bile dostupne sljedeći paketi interneta (5,20,40) ukoliko se potpiše ugovor dobijaju se ti paketi u zavisnoti koji se odabere . meni je ugovor istekao u 12 mjesecu i ja nisam mogao potpisat taj ugovor za veći promet po istoj cijeni . tako da se ja sad vamo jeb.... za 35 km za 10 gb . a moj susjed uziva i trosi 20 gb za istu cijenu ko i ja . a sto je najgore nisam mogao prekinut ugovor u 11 mjesecu da bih mogao potpisat neke od navedenih gore . evo i sad su smanjivi cijene flata -cijena za flat 2048/192 Mbit je 35 km . a ja u to mogu samo gledat . a tek popravci . auuu tjedan dana najmanje . ali zato ih zovem 10 puta na dan . pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|