|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Saveti za bolju svirku i bolji bakšiš Svi želimo da zvučimo bolje, ni neka crkavica nije na odmet. |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]()
Kad pricas o uzivo svirci onda se podrazumijeva barem cetiri clana u bendu gitara, bas, klavijature i bubanj. A to s midi filovima i stojanje i kezenje za klavijaturama moze svako da radi pritisni play tipku i opleti ..........karaoke vece hocu da kazem.... sve je ok svak ima pravo da svira ili nastupa na svoj nacin to nek publika odabere ali nemoj te nazivati nesto s "LIVE" sto nije ni L od live.............ovo je samo moje misljenje.........
|
![]() |
![]() |
#2 |
Zavisnik od foruma
|
![]()
Ja ne vjerujem da neko koristi spisak ritmova koje pjesme idu. U glavi su mi 10 000
pjesama i 30 000 ritmova. Spisak mene bi samo zaledio mozak nista vise. To se zna samo sve napamet, ako imas sredjenu klavijaturu onda je sve tu u glavu. SONG BOOK? Niti znam sta je, bar za mene najveca glupost. Zato na nijedan forum jos nikome nisam odgovorio na SONG BOOK pitanje, niti cu ikad, jer nikad ga necu ni taknuti niti jesam...ja stvarno nisam taknuo taj dugmic SONG BOOK niti znam sta moze a sta ne, samo onako po slusanju i citanju.
,,ŽIVOT NE TREBA SHVATITI PREOZBILJNO, UOSTALOM TKO SE ŽIV IZ NJEGA IZVUKAO! PAMETNI IMAJU PRAVA DA GOVORE GLUPOSTI, ZA GLUPE JE TO OBAVEZA! BITI PAMETAN MEDJU GLUPIH JE ISTO KAO I BITI ZIV MEDJU MRTVIH!,, |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Banovan!
|
![]()
i po mom pojmu netreba spisak!
onaj ko svira uzivo poznaje svoje stvari na syntu i ritmove itd. u mene je isto sve u glavi gdje je sta! i sto je rekao ... svak ima svoj nacin svirke ! prikljucujem se ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Vredan član društva
|
![]()
Mislim da ne bi bilo od velike pomoci.... Ako si naucio i skinuo pjesmu znas koji ti ritam treba i koji tempo i gotovo. npr. neku cu pjesmu jednom odsvirati u jednom ritmu drugi put u drugom ritmu i tempu tako da svako ima svoj ukus. U pocetku na prvoj ili drugoj svirci u hrpi pjesama mozda ce ti spisak i pomoci al kasnije neces obracati paznju na papir. Cim neko spomene pjesmu automatski znas ritam, brzinu i udri...
pozdrav
![]() |
#5 |
KRVAVI
|
![]()
10.000 pesama i 30.000 ritmova?
Daj brate,da nije malo mnogo???!!!
![]() |
#6 |
Zavisnik od foruma
|
![]()
Nije Neco...mogu ja vise...cccccccc...jesi smjesan.
,,ŽIVOT NE TREBA SHVATITI PREOZBILJNO, UOSTALOM TKO SE ŽIV IZ NJEGA IZVUKAO! PAMETNI IMAJU PRAVA DA GOVORE GLUPOSTI, ZA GLUPE JE TO OBAVEZA! BITI PAMETAN MEDJU GLUPIH JE ISTO KAO I BITI ZIV MEDJU MRTVIH!,, |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio BasariStudios za ovaj koristan post: | svirko (21.06.2009) |
![]() |
#7 |
Odomaćeni član
|
![]()
Bez uvrede al ideja je djaba gibiti vreme.
Kod nas sviraju se nekoliko standardnih ritmova:rumba,sa sa,dvojka,grcki.......i svi radimo isto svirajuci narodne pjesme manuelno na lice mjesto trazeci tempo birati boju....jer ovde u jedan style idu 100 plesme. To je meni zapisano u glavi kao sto Nedim kaze,yes da se ponekad nesto zaboravi,al zato se mora vezbati i ponavljivati to. A sto se tice druge pjesme, zato svaki sinth ima moznost da se pise ime na style ili aranzman.Druge pjesme su mi gotove namjesteni sa templo,boju,intro..i samo odaberes to i krenes.Sada barem je meni lako na pa800 imam milion usera svaka pjesma zasebni user i ime pjesme,isto kao pjesmarica u samom sinthu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 11.03.2005
Downloads: 6255
Uploads: 1
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 5 puta u 5 Postova
![]() |
![]()
Mislim da ideja nije ni malo glupa za odbaciti...samo sto su potrebne neke izmjene. Na primjer 7/8 PIRKE ritam meni ne znaci nista, kao sto je neko vec naveo kod mene se vjerovatno zove drugacije. Ali drzati spisak FABRICKIH ritmova za nase pjesme nije ni malo glupo. Proizvodjaci aranzera imaju takve liste samo sa Engleskim pjesmama.
A listu pjesma, onu obicnu, uvijek imam sa sobom jer nikako nije bez korisna. Veoma se lako moze desiti da zaboravis da znas svirati neku stariju pjesmu, a lista je uvjek tu da te podsjeti. Postoje one pjesme koje ti uvjek na umu dodju prve i onda ti redosljed svirke postane isti. I sve tekstove pjesama, koje inace znam napamet, imam ispisane. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Banovan!
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 22.11.2008
Mjesto: Austrija
Downloads: 1181
Uploads: 72
Rekao HVALA: 13
Zahvalili mu 89 puta u 85 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3
Interesi: Bike i Muzika neprofesionalno
![]() |
![]()
Nechkao sam se dali da pishem na ovu temu posto je iz 2006.godine
ali posto su neki zapocheli...reskiracu. ![]() Profesionalcima je sigurno predlog bez veze jer imaju pesmaricu u glavi ili memorischu po svom osobnom sistemu u klavijaturi,ali onima koji sviraju za svoju dushu i pesme koje im padnu na pamet (po sluhu) bi sigurno pomoglo da uche ispravno.... Moje misljenje. Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
idu, koje, njih, pjesama, ritmova, spisak, svirku, Živu |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|