|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Kutak za harmonikaše Pravo mesto, za pravo pitanje ;) |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Moderator
|
![]()
Da malo objasnimo oko HOHNER Morino V. To su peto glasne harmonike na primsku stranu. Ima 2 glasa u KABINU /Basson i Klarinet/. Napred ima 2 Soprana od koji je jedan povishen kako bi se razlikovali/ nisu unisono nashtimovani/ i Piccolo. Bass strana je BARITON BASS shto znaci dase moze svirati i solo. Stariji modeli osim standardne 120 basa imaju i plus dodatne redove basova. Noviji modeli harmonika bilo koje marke posedjuju novi princip mehanizma KONVERTOR shto predsavlja prebacivanje bass mehanizma od STANDARD u BASS BARITON sa jednim registrom u 2 polozaja /STANDARD i BARITON BASS/. Da bi se moglo svirati i solo na bass strani, normalno je da ima unutra plus i druge fasene sa glasovima za SOLO. Ne bi prepoporucio nikome PETO GLASNE harmonike za narodnu muziku, pa kamoli harmonike sa BARITON BASS. Pozz.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 03.01.2009
Downloads: 561
Uploads: 21
Rekao HVALA: 170
Zahvalili mu 244 puta u 239 Postova
Instrumenti: Harmonika +Korg Pa 600
Interesi: Musika
![]() |
![]()
@dell ova moja nema onda taj konvertor..a ima kao sto rece stimeserviser solo bassove dodatne....ja sam je platio toliko ali prije 15-stak godina i naravno da je bila skuplja mozda nego kad je jos polovnija kao sada heheh...Mislim da je 1974 godine izrada ako ne i starija trebao bih tacno pogledati i meni je dobra i za nasu muziku....Pooz
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Početnik forumacije!
|
![]()
Veliko Hvala Shtimerserviser!
|
![]() |
![]() |