|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Svaštara Pravo mesto za sve ono što nema svoje mesto... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Odomaćeni član
|
![]()
Evo ovako, da napisem nesto, posto uz glazbu volim kuhati
Bilo bi pozeljno kad bi svatko od nas (tko je kuhao i tko ima iskustva) napisao neki recept, koji je probao, tocnije koji je sam pravio, a moguce i da navedete "opremu" koju koristite. Mozda vam se cini gupava tema, ali vjerujem da ima onih koji vole kuhati ![]() Koristio sam tavu koja se zove dry cooker. A moze i obicna duboka tava, i nek se stavi poklopac na nju ako je ikako moguce (kao na dry cookeru) Sastojci: 500g pilecih fileta 3-4 Krompira 2-3 glavice obicnoga luka 1.Stavite malo ulja(nije bitno kojeg, maslinovog ili obicnog) 2.Zatim, filete isjecete skroooz na tanko (da bude kao list papira) 3.Isjecete i ogulite krompir, da dobijete pomfrit 4. isjecite luk i ocistite ga, izrezete ga. 5.Prvo sto cete uraditi ubacite u tavu (sa uljem) krompir (jer je za njegaa potrebno vise vremena da se skuha) pa onda ga malo pospete vegetom i persinom 6. zatim stavljate luk na taj krompir..... 7. na sve to stavljate filete i na filete pospite isto malo zacina poput (vegete,crvene paprike(da dobije smek i boju), malo persina isjeckanog) Sve to poklopite (ako koristite obicnu tavu DUBOKU) sa poklopcem jer najvaznije da para "kola" u tavi. Nemojte pojacavati jacinu plate, stavite na srednju temperaturu grijanja plate. Na kraju prepoznat cete da je to sve gotovo tako sto cete uzeti viljusku u probati probosti pomfrit, ako "propada" tj. ako vise nije tvrd, i ako su fileti dobili finu bijelkasto-crvenu boju. to je gotovo.... Zavisi za to je potrebno 20-40 minuta..... P.s. ne zaboravite promijesati svakih 6-7 minuta da ne zagori donji sloj(pomfrit). I uz sve to kad servirate, uzmite casicu bijelog ili crnog vina i vi ste ![]() Dobar Tek. Eto nadam se da ce to pomoci malo......... Iako znam da ima pravih majstora, zelim otvoriti novu temu i pored muzike razmjenjivati iskustva i sa kuhanjem ![]() Bit ce jos recepata ![]()
![]() |
#2 |
Vredan član društva
|
![]()
dobra tema... evo sta ja najcesce sebi pravim kad sam gladan, a zelim nesto na brzaka:
Jelo za 5 minuta : Meksicka JaJa ~4-5 jaja ~4 kranjske kobasice (ljuta, moze i prsut, slanina, sir, po zelji) ~1 crveni luk ~vegeta (prstohvat, ili mala žlica) ~ketchup (ljuti po mogucnosti) ~chilli (prstohvat, ili mala žlica) ~tabasco *razbijete jaja u taduboki tanjur, izmutite vilicom, dodate vegetu, chili i 3-4 kapi tabasca, ponovo izmutite... *kobasice isjeckajte na manje komadice (zalogaj velike), luk na sitno skrooz... *stavite tavu na kolo, ukljucite na najjace (u mene je 12), malo ulja, i pustite da se zagrije *kad se zagrije stavite luk i kobasice da se upeku... *kad luk dobije smedju boju, znate da je spreman, kao i kobasice *prelijte jaja preko svega toga, i mijesajte 1 minutu neprekidno... *poslije minute bi trebalo bit, gotovo, servirajte na tanjur, prelijte ketchapom.. °za pice bih vam preporucio Pivo, jer ce usta "gorit" ![]() Dobar Tek Zeljko
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
Nemoj ovo devojke ili zene da vam vide inace ste naje*ali. Kad zensko skonta da znas da kuvas onda si napravio najgluplji moguci potez.
![]() Da ne idem u offtopic toliko, ja znam samo standardna jela da sebi napravim. Jaja (przena, kuvana), palacinke, rostilj i tako to... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 06.03.2009
Mjesto: .at
Downloads: 234
Uploads: 12
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 31 puta u 29 Postova
Instrumenti: keyboard
Interesi: Auta i sve oko auta i muzike
![]() |
![]()
postoji vec slicna teme, malo bolje prelistajte forum prije nego sto otvorite temu...
http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=15798 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 09.01.2011
Downloads: 23
Uploads: 2
Rekao HVALA: 2
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
![]() |
![]()
Butkica sa krompirom.
Jeste da se malo duze sprema, ali u sustini nema tu puno posla. Dimljenu butkicu, skuvam u expres loncu sa 1/2 crnog luka, 6 lovora i biberom u zrnu, sa litar vode i 300ml belog vina. (Oko 1-1.5 sat) Izvadim, odvojim od koske u vatrostalnu posudu, posolim, pobiberim, isecem kropmir, nalijem vodom od kuvanja, dodam casu belog vina, jos vode ako treba, pa u zagrejanoj rerni na 200 stepeni jos 30-40 minuta. Evo ogladneh, dok sam pisao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Vredan član društva
|
![]()
***Tunjevina za zelenom salatom***(vreme spremanja 3-5 min)
------------------------------------------------- -tunjevina(konzerva) -zelena salata(2-3 lista) -praziluk(po zelji) -kecap(po zelji) ------------------------------------------- Nista specijalno se ne sprema. U tunjevinu prstma iscepkati svezu zelenu salatu,sitno iscekati praziluk, i dodati kecap.Licno ja iscedim ulje iz konzerve,al ko voli ne mora.Kad se sve to pomesa zajedno,dobije se veoma zanimljiv ukus,a sve ovo navedeno mozete da stavljate po zelji,i ko kako voli. bon appétit ![]()
![]() |
#7 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 07.07.2021
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
Jedan od mojih omiljenih recepata. Koristim uredjaj Super Krcko (https://fagor.rs/cena/super-krcko-sc-320-selection) u kojeg ubacim sve iz ovog recepta https://fagor.rs/sladak-kupus-sa-rebrima , i kada se vratim sa posla bude gotovo, tako da verujem da bi ovo svima odgovaralo, pogotovo ako nemate lepsu polovinu koja može da Vam pomogne.
![]() Tako da bi moj predlog svakako bilo ovo, a ispod imate dosta sličnih recepata koje možete da pravite na sličan način. I nema na čemu unapred ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 10.07.2009
Mjesto: BiH
Godina: 37
Downloads: 1138
Uploads: 13
Rekao HVALA: 4
Zahvalili mu 33 puta u 32 Postova
Instrumenti: PA2Xpro,KORG TR,A.Git,el.Gitara,bass...
Interesi: Audio design,kompjuteri i elektronika
![]() |
![]()
![]() |
#9 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 10.07.2009
Mjesto: BiH
Godina: 37
Downloads: 1138
Uploads: 13
Rekao HVALA: 4
Zahvalili mu 33 puta u 32 Postova
Instrumenti: PA2Xpro,KORG TR,A.Git,el.Gitara,bass...
Interesi: Audio design,kompjuteri i elektronika
![]() |
![]()
Evo smo se ja i Armin podudarili sa odgovorima,search ljudi....
![]() |
#10 |
Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Teme spojene
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|