|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 05.05.2004
Downloads: 454
Uploads: 1
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 2 puta u 2 Postova
![]() |
![]()
Braco sviraci, ja ako hocu u PA80 mogu da usemplujem G800 sve sa Acom Lukasom i ko ne veruje da PA80 moze da zvuci kao G800 ili G1000 nema pojma o zivotu. Ja sam sproveo jedan mali eksperiment cisto da dokazem svoj stav kolegi koji svira G800, mada ne pada mi na pamet da degradiram svoju spravu semplovima sa klavijatura koje je ipak, slozili se vi ili ne, vreme pregazilo. Ako nabavim semplove sa Tyrosa, naravno da cu ih iskoristiti. Ono sto pravi razliku jesu efekti i oni se razlikuju na svakoj klavijaturi. Ko provali kako se compressor-exciter koristi kao insert efekat videce o cemu pricam.
Nedime, ti si kralj i mnogo pametnih stvari se moze nauciti iz gotovo svakog tvog posta. Eto toliko od mene. A da i stavio sam Rolandov bubanj i bas za download sa sve uputstvom. |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio pako za ovaj koristan post: | Todorgm (04.04.2012) |
![]() |
#2 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 13.09.2007
Downloads: 1072
Uploads: 10
Rekao HVALA: 2
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
Instrumenti: G1000
Interesi: Sve sto je vezano za tehniku..
![]() |
![]()
Bubanj od EM2000 zvuci fenomenalno na Pa1xpro
![]() Sinoc probao i ostao bez texta,mada se nesto slicno moze odraditi i sa Pop standard bubnjevima iz Korga(naravno uz malo sminkanje). |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Šerif
Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
![]() |
![]()
Osobno največa idiotarija koju klavijaturisti rade (BEZ UVREDE molim) je slaganje SET-ova s drugog modela klavijature na drugu marku klavijature. Ako si uzeo KORG-a onda sviraj KORG-a i krajnje je glupo konvertirati primjerice ritam od G-1000 ili Tyrosa II na KORG-a. To nikad neće zvučati niti na jednoj klavijaturi kao na orginalu. Druga stvar je samplirati instrument, ali zvuk ili ritam s jednog sinta u drugi mi uopće nema smisla. Kako kaže kolega Marco : "Ako želiš Rolanda, onda kupi Rolanda i ostavi KORG-a na miru jer za to nije predviđen".
I na kraju zaključak : Kad bi vrijeme upotrebljeno za programiranje "nemogučeg" i na raznorazne eksperimente upola samo potrošili na uvježbavanje i sviranje gdje bi nam bio kraj. Nedime, svaka čast na trudu. Vi studijski nerdovi ste stvarno muzičari kategorije priče za sebe i naravno da treba pohvaliti vaš rad, pogotovo kad se radi neki novi zvuk i ritam koji još nije svijet uopće čuo. Ali brate, nije mi jasno da takav znalac kao ti gubi vrijeme na konvertiranje ritmova s G-1000 na Pa-800. Pa Pa-800 je svemirski brod za G-1000. Mislim da smo svi robovi nekog nepisanog standarda da je Rolandov ritam najmasniji i da ga zato treba kopirati, ali taj trend je bio prije 10-tak godina. Po toj logici bi danas onda svi rađe kupovali G-70 ili E-80 od Rolanda, pa ipak nije tako. Razmislite malo koliko sva prašina oko ritmova ima smisla. |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
download, drum, e96, g1000, kits, tyros2 |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|