|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Gudački instrumenti Viole, Violine, Čela, Kontrabas... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Vredan član društva
|
![]()
Morali bi ste da prvo ustanovite od kog je materijala gudalo,pa onda naci odgovarajuci lepak,mislim da bi super lepak zavrsio posao,ali morate biti veoma obazrivi jer je dosta u tecnom stanju,pa da ne prelije i da bude jos veca steta.
Nisam bas merodavan i 100% siguran,vec sam razmisljao u pravcu da super lepak sve i svasa lepi(od papira do metala) ,pa sam mislio da moze i gudalo,mozda gresim,sacekajte malo mozda ima neko pametniji i precizniji odgovor od mene.
![]() |
#2 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 09.01.2011
Downloads: 23
Uploads: 2
Rekao HVALA: 2
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
![]() |
![]()
Pa bas zato sto nisam siguran za vrstu materijala,
mislio sam da pokusam sa nekim "zilavijim" lepkom na bazi epoksidnih smola, koji se mesa iz dve komponente, i steze citavih 24 sata, jer i on takodje spaja vise vrsta materijala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
Mislim da ovde nemamo nijednog strucnjaka za gudacke instrumente nazalost.
![]() Mozda se zadesi neko ko zna, mada bih ti preporucio da se raspitas po music shopovima i kod nekih strucnijih ljudi. Opet mozda ne moze bilo cime da se zalepi, a mozda je i svejedno. Ko zna... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 09.01.2011
Downloads: 23
Uploads: 2
Rekao HVALA: 2
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
![]() |
![]()
Evo kako sam uradio, a dokle ce izdrzati...
Slika 1 - Polomljeno gudalo Naneo sam lepak, obavio tankim limom, jos lepka, pa obmotao debelim koncem. Slika 2 -Prva faza lepljenja Sacekao malo da lepak pocne da se steze, pa namotao jos konca. Slika 3 - Namotan konac Sastavio jos lepka i naneo preko. Slika 4 - Stavljeno jos lepka Mozda ce nekome koristiti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 17.04.2011
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 5
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
Lepo ste to uradili
![]() Meni je pred novu godinu puklo gudalo jer ga je sestrica uzela i mahala s njim i tako udarila o ivicu vrata i ono je puklo tacno po sredini. Moje je napravljeno od drveta. Ja sam uzeo onaj locktite super bond lepak i nalepio dva sloja po ivicama i sacekao da se osusi 24 sata. Posle sam naneo jos jedan sloj i spojio te dve ivice i pustio da se osusi 48 sati da budem sigurn da je osuseno. ![]() Na kraju sam isto kao i vi uzeo tanak lim i od ispod stavio lepak i pustio ga na stegu i tako je stojalo boga mi jedno 3 dana. Eto i nakon pola godine gudalo je i dalje dobro! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|