|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]()
ako izaberem npr 4-5 taktova i podesim na neutral zar ti se tada ne desava da bas sam sara po ritmu i slicno sto dovodi do bunila, kako podesiti da ceo ritam od toliko taktova ustane u jednom tonalitetu, a ne da smenjuje sam akorde i gde to podesiti u style worksu jer ja napram sve ali me ovo najvise sludjuje i buni
![]() stvarno ti hvala puno. |
![]() |
![]() |
#2 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 20.06.2007
Downloads: 312
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
E ovako radim na Četiri ili osam taktova iz razloga sto i ako ima kakva varijacija ona treba da se ponavlja nakon 4, 8 ili 16 taktova zavisno od potrebe. Također uglavnom kod ritmova stavim u prvom taktu prvi udarac krash pa se on ponavlja u tom intervalu, kada bi stavio to u ritmu koji ima 1 ili 2 takta onda bi non stop imao udarac krash-a.Eto to su neki od razloga.
Kada izaberes varijaciju od npr 2. takta duzine 8 taktova stavis neutral i nema potrebe da ista transponujes jer program automatski sam prebacuje u c dur. Isto vrijedi i za varijaciju ako izaberes neutral.Ja sam te prlazne prepravljo tako sto udjem u ritam i onda polako mijenjam note tog dijela. Naravno uvijek ti je poželjno izabrati dionicu u kojoj imas najmanje izmjena akorda. Ja sam neke ritmove radio tako da za varijaciju stavim playback i onda ritam sam mijenja kao sto se tebi desavalo. Nakon toga uzmem i redom sve vracam na klavijaturi u jedan tonalitet na taj nacin dobijes sve te prolaze odsvirane kako treba ali oko toga ima dosta posla pa neznam koliko imas zivaca za to. Pozdrav. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]()
ma moram imati zivaca, harmoniju znam da sviram ali vise mi treba vremena da naucim forspil svirati i cak i da naucim opet to nikad ne ispadne kao original
![]() znaci da ponovim ![]() e to sam skontao jos samo jedno pitanje posto imam korga pa50 gde si podesavao te note i jedno vredno pitanje: kad ti se zavrsi intro i ti treba da pocnes sa pratnjom kako podesiri intro da te uvede u pocetni akord sa kojim krece pratnja- znaci pritisnes npr cdur i intro i kad se intro zavrsi pevac krece iz gdura da peva medjutim intro kad se zavrsi ne uvede te u gdur nego u neki drugi akord. ovo sam ostalo sve shvatio i ide nekako jos samo te sitnice da podesim i sve je perfektno ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 20.06.2007
Downloads: 312
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
Pa ako te intro uvede umjesto na g npr u a onda intro moras transponovati za -2. Sto se tice pa 50 neznam nisam imao proliko raditi sa njim.
Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]()
stvarno ti hvala puno.....ipak svaki savet dobro dodje.
malo cu da vezbam i da pravim ovo ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]()
e poceo sam da pravim varijacije na vise takova. e sad mi se javlja onaj problem sa saranjem basa u varijaciji
![]() ![]() u pitanju je korg pa50 ili to moze i na kompu imam kat2000 i cakewalk i style works? mada mislim da je lakse sve to prepraviti u samoj klavijaturi. samo mi to jos treba i sve je ostalo ok ![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
kako, pa50, podesiti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|