Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Korg

Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas!

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 25.09.2007, 14:39   #1
antalus
Gost

Downloads:
Uploads:
Lächeln zaboravih i ovo da pitam:)

ako izaberem npr 4-5 taktova i podesim na neutral zar ti se tada ne desava da bas sam sara po ritmu i slicno sto dovodi do bunila, kako podesiti da ceo ritam od toliko taktova ustane u jednom tonalitetu, a ne da smenjuje sam akorde i gde to podesiti u style worksu jer ja napram sve ali me ovo najvise sludjuje i buni

stvarno ti hvala puno.
  Reply With Quote
Star 25.09.2007, 15:44   #2
alennios
Drugar foruma

Registrovan/a dana: 20.06.2007
Downloads: 312
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
alennios befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard tonalitet

E ovako radim na Četiri ili osam taktova iz razloga sto i ako ima kakva varijacija ona treba da se ponavlja nakon 4, 8 ili 16 taktova zavisno od potrebe. Također uglavnom kod ritmova stavim u prvom taktu prvi udarac krash pa se on ponavlja u tom intervalu, kada bi stavio to u ritmu koji ima 1 ili 2 takta onda bi non stop imao udarac krash-a.Eto to su neki od razloga.
Kada izaberes varijaciju od npr 2. takta duzine 8 taktova stavis neutral i nema potrebe da ista transponujes jer program automatski sam prebacuje u c dur. Isto vrijedi i za varijaciju ako izaberes neutral.Ja sam te prlazne prepravljo tako sto udjem u ritam i onda polako mijenjam note tog dijela. Naravno uvijek ti je poželjno izabrati dionicu u kojoj imas najmanje izmjena akorda. Ja sam neke ritmove radio tako da za varijaciju stavim playback i onda ritam sam mijenja kao sto se tebi desavalo. Nakon toga uzmem i redom sve vracam na klavijaturi u jedan tonalitet na taj nacin dobijes sve te prolaze odsvirane kako treba ali oko toga ima dosta posla pa neznam koliko imas zivaca za to.
Pozdrav.
alennios je offline   Reply With Quote
Star 26.09.2007, 01:32   #3
antalus
Gost

Downloads:
Uploads:
Standard pozdrav

ma moram imati zivaca, harmoniju znam da sviram ali vise mi treba vremena da naucim forspil svirati i cak i da naucim opet to nikad ne ispadne kao original

znaci da ponovim znaci da uzimam vise taktova,da varijacija bude neutral i da je ja ne transponujem jer se ona automatski sama transponuje u cdur.

e to sam skontao jos samo jedno pitanje posto imam korga pa50 gde si podesavao te note i jedno vredno pitanje: kad ti se zavrsi intro i ti treba da pocnes sa pratnjom kako podesiri intro da te uvede u pocetni akord sa kojim krece pratnja- znaci pritisnes npr cdur i intro i kad se intro zavrsi pevac krece iz gdura da peva medjutim intro kad se zavrsi ne uvede te u gdur nego u neki drugi akord.

ovo sam ostalo sve shvatio i ide nekako jos samo te sitnice da podesim i sve je perfektno
  Reply With Quote
Star 26.09.2007, 12:58   #4
alennios
Drugar foruma

Registrovan/a dana: 20.06.2007
Downloads: 312
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
alennios befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard transponovanje

Pa ako te intro uvede umjesto na g npr u a onda intro moras transponovati za -2. Sto se tice pa 50 neznam nisam imao proliko raditi sa njim.
Pozdrav
alennios je offline   Reply With Quote
Star 26.09.2007, 18:09   #5
antalus
Gost

Downloads:
Uploads:
Daumen hoch stvarno ti hvala

stvarno ti hvala puno.....ipak svaki savet dobro dodje.
malo cu da vezbam i da pravim ovo hvala ti puno
  Reply With Quote
Star 06.10.2007, 14:18   #6
antalus
Gost

Downloads:
Uploads:
Reden e druze jesi tu:)

e poceo sam da pravim varijacije na vise takova. e sad mi se javlja onaj problem sa saranjem basa u varijaciji pokusavao sam ovih dana da prevazidjem taj problem ali nisam nista uspeo da uradim. gde u klavijaturi mogu da se preprave note i treba li da znam ja note da bih to uradio
u pitanju je korg pa50 ili to moze i na kompu imam kat2000 i cakewalk i style works?

mada mislim da je lakse sve to prepraviti u samoj klavijaturi. samo mi to jos treba i sve je ostalo ok
  Reply With Quote
Odgovor

Favoriti

Oznake
kako, pa50, podesiti

Alati tema
Display Modes

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 20:25

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije