|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Zvučnici Ono što treba da da dobar zvuk |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Odomaćeni član
|
![]()
@Nikola 1980:
....gde se membrana pomera ili pliva(kako je meni izgledalo)a nista se nije culo!! Da,ali kod infrazvuka...tj frekfencije ispod 16Hz, a to ovde nije problem. Problem je drugacije prirode, ali bas me interesuje misljenje ostalih ![]()
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Ipak cu morati da nadjem jos jedan mikser starije generacije, pa da ispitam.
Da, pokreti se desavaju samo kada sviram (sto je i normalno), ali kazem, mnogo vise nego na PM. Mada, kad se setim problema sa proslim kutijama... Desvalo mi se da mikser izbaci jako prigusen ton a zvucnik samo sto ne iskoci. Mozda bi to pomoglo. Pozdrav
![]() |
#3 |
Zaludan vladika
Registrovan/a dana: 05.07.2007
Mjesto: Pirot
Godina: 53
Downloads: 423
Uploads: 29
Rekao HVALA: 62
Zahvalili mu 231 puta u 202 Postova
![]() |
![]()
Sta konkretno podrazumevas pod tim "mikser izbaci jako prigusen ton"?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Vredan član društva
|
![]()
Pa sam si dao resenje - u pitanju je ispravnost mixera !
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
@Boban010
Desi se da malo krci, i nazire se ton sa klavijature, a zvucnik igra li igra. Moguce je da je i mikser, ali, evo, normalno radim 2 meseca aktivno na njega i ne stuca.
![]() |
#6 |
Zaludan vladika
![]() |
![]()
Ja se u elektroniku miksera ne razumem ali cu ti ispricati moje zapazanje iz iskustva.
Izvesno vreme smo radili na mikseti Dynacord 10/40 i na insistiranje kolege da probamo nesto novo,kao svi kupuju a mi ne,uzmemo PM600/1 za jednu tezgu na probu.Izdrzali smo do rucka,a onda brze bolje doneli 10/40 da bi zavrsili posao kako treba. ![]() Vise puta sam menjao kolegu sto sa njegovom harmonikom sto sa mojom,oni su svirali u to vreme na PM1000/1,ali mi se nije dopao zvuk harmonike na ovoj mikseti ma sta pokusali da uradimo sa podesavanjima.Previse ostrine odnosno visokih tonova(ovo pravi lazan utisak visokog kvaliteta-vecina muzicara kad cuje ovu ostrinu samo kaze to je to,a tek eho-kraj nema dalje),za moj ukus odnosno moje uvo,taj zvuk nema moc,toplinu i onu "prirodnu" boju koju daje vecina Dynacordova starije generacije.Misljenja sam da je stvar u niskim frkvencijama koje rerpodukuju ovi mikseri,jer svirajuci na njima zapazio sam da su uvek vise pokretali membrane zvucnika u odnosu na PowerMate seriju! Iz tog razloga sam ti preporucio da probas sa jos nekim mikserom te generacije jer nemam u vidu u kojoj meri su izrazeni pokreti membrana. Ukoliko nisi u mogucnosti da probas,samo obrati paznju da ti pokazatelji jacine na mikseti nikada,ali bas nikada ne idu u crveno i neces imati nikakvih problema.Naravno ne smes daozvoliti da ti je potenciometar na samoj klavijaturi previse odvaljen a ulaz na mikseti i master volume budu smanjeni! ![]() Promijenjeno od Boban010 (17.12.2010 u 13:41 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
![]()
Veruj mi, druze, meni su non stop u crvenom. PSX ima dve "zastitne" lampice koje se nalaze iznad STATUS diode, i ako se one pale, onda znaj da si preterao. Medjutim, ja ga teram u crveno, nikad se ne pale, niti mi se ikad ugasio!
Ne mozes savladati drugacije masu u kaficu, a mikser je fabricke snage 2x180W na 8 ohma, znaci racunaj da je oko 2x150W. Definitivno cu morati da nadjem nesto jace, neki EMX 5000 ili slicno. Pozdrav!
![]() |
#8 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 19.05.2008
Downloads: 7
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 101 puta u 95 Postova
![]() |
![]()
ja mislim da je powermate puno bolji mixer od starijih,npr psx je bio dobar svima kako god ustimas ono lijepo,jer i nema previse nekih opcija za stimat,uvijek dobro heh,dok na powermatu ima vise opcija za ustimat,eh ima puno muzicara koji ne znaju zasto sta sluzi pa pocnu pravit grimase od master equalizera pa preko frekvencija na svakom kanalu,onda nastaje rasulo,i rezultat svega kazu ne valja powermate,to je moje misljenje samo
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zaludan vladika
![]() |
![]()
@Skoricnik
Samim tim sto ti je non stop u crvenom,javljaju se izoblicenja koja u vecoj meri pokrecu membrane pa rizikujes da ostetis ili zvucnike ili mikser,ako to vec nisi dosad uradio.Najbolje ti je resenje EMX5000 i ekonomicnije u odnosu na Powermate! ![]() Pozdrav druze! @ella85 Samo smo tebe cekali da nam objasnis sta je to ekvilajzer i sta je cudno u tome sto su izlazi 4ohm a zvucnici 8ohm! |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 17.12.2008
Mjesto: Sidnej
Godina: 52
Downloads: 1575
Uploads: 2
Rekao HVALA: 4
Zahvalili mu 2 puta u 2 Postova
Instrumenti: Korg TR, Tyros 2 i PA3X
![]() |
![]() Citat:
Skore, ne znam da li si resio problem, ali moram da se vratim na jedan od tvojih postova i da ti skrenem paznju na ovo tvoje zapazanje navedeno gore. Poznato ti je da zvucnik ne sme biti izlozen jednosmernom naponu, jer ce ti u protivnom izgoreti 'spulna'. Ako ne znas polaritet zvucnika samo povezes bateriju na krajeve i ako membrana ide 'napolje' onda ti je "+" zvucnika povezan na "+" baterije, i obratno. Zbog toga se izlaz pojacala monitoruje i kompenzuje povratnom spregom unutar samog izlaznog stepena. Ovo sto si ti opisao mi deluje kao da si trenutno dobio jednosmerni napon na izlazu koji je oterao zvucnik u jednu stranu. Ono sto cujes u takvom slucaju zvuci slicno kao kad fizicki pritisnes membranu i ne das joj da normalno osciluje. Posto ti zvucnici rade jos uvek, znaci da se to samo trenutno desi. Vrlo cest kvar kod pojacala je 'hladan lem'. Usled velikih temperaturnih oscilacija i velikih mehanickih stresova (transport itd.), lem gde su pojedine komponente zalemljene za stampanu plocu pukne i izgubi kontakt. Medjutim, ove pukotine su generalno male i izgube kontakt samo na trenutak, pruzrokujuci trenutne kvarove (tipa krcanje ili gubljenje zvuka na 2-3 sekunde). Ako ti zvucnici pak 'plivaju' tj postepeno odlaze u zasicenje, onda ti povratna sprega ne deluje kako treba. To moze da se desi zbog nekoliko stvari, pocevsi od samog kvara na izlaznom stepenu, na predpojacalu, pa do kablova i konektora. Bilo kako bilo, ako tvoj PSX802 ponovo to uradi i sa novim kutijama, definitivno ga odnesi negde na pregled i objasni im sta se desava, jer vrlo lako moze da se da se desi i da ti ode izlaz i da ti unisti kutije. Svirao sam bas na PSX802 pre desetak godina i samo znam da je neunistiv - prava mazga. Secam se da je na jednoj svirci istopio plasticnu kesu jer je neko stavio blizu izduva, a mi gruvali na 4 kutije, skoro punom snagom. I ne secam se da se ikada pregrejao i izbacio. Cujem da je jos uvek u zivotu, kolega jos uvek radi na njemu. Pozdrav i Srecna Nova!! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|