|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Servis klavijatura - uradi sam Savjeti oko popravka, čišćenja, izmena dirki, mikroprekidača, napajanja i sl. |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Banovan!
Registrovan/a dana: 09.11.2010
Downloads: 0
Uploads: 22
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 27.06.2010
Downloads: 816
Uploads: 6
Rekao HVALA: 6
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
Instrumenti: Korg Pa 80
![]() |
![]()
Zamena tih mikroprekidaca nije skupa u zavisnosti koliko su ti stradali na klavijaturi ali kad vec otvaras klavijaturu(ti sam ili u servisu)promeni jos koji taster vise bar one koje koristis najcesce(prelaze,varijacije,sinhro start-stop,itd)mislim da se cena po komadu krece od 0.2-0.5 eura u zavisnosti gde ih kupis ali to je sve podnosljivo sto se cene tice njih samih,e sad koliko ce sam rad tog elektronicara da iznese(sama zamena)-ja mislim ne vise od 15-20 eura...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nishki
|
![]()
Sve tastere na G600/800 sam sam menjao.To mozes i sam uraditi,ako imas malo iskustva sa lemilicom.
Taster se sastoji od plasticnog dela i mikro prekidaca. Do kvara dolazi sledecim redom: 1.Mikro prekidac pocinje da zeza 2.Mi nesvesno pritiskamo taster sve jace i jace,jer zelimo da proradi. 3.Lomimo plasticni deo Na kraju menjamo i mikro prekidac i plastiku!!!!! ![]() Mislim da ti majstor nece naplatiti mnogo ako ti sam otvoris klavijaturu,izcupas stampane ploce i odneses ih njemu!U celoj prici se naplacuje odsrafljivanje veliki broj srafova!!!! Napomena:Menjanje mikro prekidaca na stampanoj ploci koja ima 2 i vise layera nije posao za pocetnika sa klasicnom lemilicom!Idite kod majstora!!!! Mislim da G600/800 nemaju ploce sa vise layera!Samo napred |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 06.05.2009
Mjesto: Vž
Downloads: 37
Uploads: 4
Rekao HVALA: 2
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
Instrumenti: Roland G800
![]() |
![]()
Da, ovo bi uradio, jer znam donekle lemiti. Pa prije nego otvaram klavijaturu da pitam, za ove led-diode, dali i njih trebam kupiti i stavit, ili samo popravit ove stare?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 21.08.2009
Downloads: 69
Uploads: 1
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 2 puta u 2 Postova
![]() |
![]()
e hvala vam g 800 sam prestao da koristim,vec sutra cu probati da odlemim plocice...pa cu i nju ponovo da koristim,..pozdrav
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
hvala |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|