|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Servis klavijatura - uradi sam Savjeti oko popravka, čišćenja, izmena dirki, mikroprekidača, napajanja i sl. |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#1 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 06.05.2009
Mjesto: Vž
Downloads: 37
Uploads: 4
Rekao HVALA: 2
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
Instrumenti: Roland G800
![]() |
![]()
pozdrav.
da li neko zna kako se mogu i dali se uopće mogu popraviti tasteri na g800. npr. tipka START/STOP ponekad ne prihvati i sva je "pomicliva". Promijenjeno od Sejox (07.11.2010 u 23:35 sati) Razlog: Tema premjestena. |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio neno_vz za ovaj koristan post: | joki94 (23.12.2011) |
![]() |
#2 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 09.09.2010
Mjesto: podgorica
Downloads: 30
Uploads: 1
Rekao HVALA: 0
Instrumenti: korg pa80
![]() |
![]()
Pozzz..
Mogu se menjati tasteri,i to nije neki problem bar sam se tih tastera namenjao dosta.Ti mikro prekidaci su isti kao npr.DVD urdjajima,samo safciger u ruke i navali. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 22.11.2008
Mjesto: Austrija
Downloads: 1181
Uploads: 72
Rekao HVALA: 13
Zahvalili mu 89 puta u 85 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3
Interesi: Bike i Muzika neprofesionalno
![]() |
![]()
Ako je samo plasticna ,,opruga,, na dugmetu (bolest kog G800-1000) onda jos dzene dzene...ako je stvarno mikroprekidac...bolje malo pripaziti kod lemljenja
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banovan!
![]() |
![]()
@mdelectronic, dali mi mozes malo pojasniti kako se to mjenja?
dali trebam kupiti novi prekidac? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Početnik forumacije!
![]() |
![]()
Da moras kupiti novi mikro prekidac ili skinuti iz nekog DVD,zasto navodim DVD,jer ih ima najvise pokvarenih,mada cena mikro prekidaca je oko 0,50eura.Jednostavno ga je zameniti ukoliko si drzao lemilo u ruke,najgora stvar kod menjanja prekidaca su ti sarafi da dodjes do njega,ali ako ti bude problema pokusacu da ti objasnim malo vise,jednostavno pocnes polako da skidas sarafe i kad dodjes do prekidaca videces da je lako..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 27.06.2010
Downloads: 811
Uploads: 6
Rekao HVALA: 6
Instrumenti: Korg Pa 80
![]() |
![]()
Samo vodi racuna prilikom lemljenja da ne okrenes taj mikroprekidac kontra,tj.da ga ne zaokrenes sto ide dole da stavis gore(mislim na nogice koje stavljas u plocu)promenice ti funkciju tog tastera,ja sam imao taj problem pa umesto da ubrzavam na tockic ja sam ubrzavao na onaj okrugli potenciometart na displeju na kome regulises bass a bass sam regulisao na tockic za brzinu(strasno)pa dok sam provalio o cemu se radi bas sam imao problema.Moj ti je savet odnesi sint kod nekog malo boljeg elektronicara nemoj da pekljas ako nisi dosad...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 09.11.2010
Downloads: 0
Uploads: 22
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
I meni je to stradalo, a da li je sigurno da ga sam otvaram ? Nisam nikad prije to radio, da li mogu nešto zeznit?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 22.11.2008
Mjesto: Austrija
Downloads: 1181
Uploads: 72
Rekao HVALA: 13
Zahvalili mu 89 puta u 85 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3
Interesi: Bike i Muzika neprofesionalno
![]() |
![]()
Naravno da mozes zeznuti...
Prvo .... Roland tezak kao tuc pa se posebno mora paziti na kablove unutar kljave kao i spojke...sve dok ne razdvojis gornji i donji deo. Osim toga su tasteri smesteni ispod stampane ploce koja je isto pricvrscena vijcima raznih duzina. PolozajTestera obelezi pre odlemljivanja pa ispitaj od 4 ,,nogica,,koja spaja koji kontakt pri pritisku na taster ( tasteri imaju funkciju zatvaraca..znaci kada pritisnes taster-zatvara se kolo) Ovo ti pisem zbog toga jer su ti predlozili tastere koji nisu originali vec od DVD a itd. Neke tastere mozemo zameniti i sa onima koji imaju samo dve nozice jer treca i cetrvrta nemaju uvek funkciju ali je najsigurnije kupiti ih sve iste u radnji ako je moguce orginal jer ne kostaju bogatstvo. Pa puno uspeha ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Banovan!
![]() |
![]()
Na tipkama je ono crveno svjetlo, dali i to ima veze sa tim prekidacem, ili je ta led dioda odvojena? Jer na tipki START/STOP to svjetlo ne radi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Početnik forumacije!
![]() |
![]()
Led dioda je potpuno odvojena i nezavisna sa prekidacem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
hvala |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|