|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
IT Sektor Sve o digitalnim tehnologijama koje ne mogaju biti usko vezane za muziku |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#1 |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]()
Molim detaljnu stručnu pomoć i to brzo!
Korg x5d želim spojiti na računalo Operativni sistem je Windows XP a sequencer na kojem radim glazbu je Reason 3.0 Od kabla posjedujem samo midi kabal sa IN&OUT a na drugoj strani m/ž utičnice za game port. Zvučna kartica na računalu je Creative koja ima gameport. Želim svirati preko Korga neke dionice koje napravim na sequenceru i također želim svirati boje Korga paralelno sa onim što napravim u sequenceru. Hvala ! |
![]() |
![]() |
#2 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Imaš li software za X5d?Ja koliko znam ne možeš tek tako zvukove da prenosiš sa PC na sinth...Sa jedne klaviature na drugu ide ali sa PC treba ti program zta to...Isto tako kad nabaviš program,moraš da našteluješ Portove za slanje Midi signala (Output) i za primanje povratnog signala iz klaviature (Input)...Pozdrav!
Ljudi uživajte u životu i ne vodite brigu koliko je ko sposoban i kakav je muzičar...jednog dana ćete shvatiti da je ZDRAVLJE čovjeku na prvom mjestu...Budimo svi drugari jedan drugom na ovom forumu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Godfather
|
![]()
Nece on bije da prebacuje, kako mi se chini, vec samo note u midi obliku, da bi one mogle biti korishtene kao note u sequencerima reason-a.
Nemam Reason trenutno instaliran, pa ti ne mogu reci shta i kako u njemu da podesish. Osnovno, shto treba da namestish na bilo kom programu, koji zelish da ti radi sa klavijaturom, je globalni midi in i midi out device. Tu treba da mu postavish midi interface same kartice. Na korgu morash da podesish MIDI interface da shalje i prima sve podatke na svim kanalima, ili bar na kanalima koji su ti potrebni. E, sad, kod reason-a je stvar malo zajebata. Svaki sequencer, synth ili bilo shta shto hocesh da ti vuche note sa klavijature, morash da povezesh u racku da mu je input midi in port. Najbolje je da koristish sequencere, i na njih snimash shta treba sa klavijature, a da je tim sequencerima izlaz neki drugi device u reason-u. To ti je u kratkim crtama to... Reason je malo kompleksniji program, pa je tezi za objasniti kako i shta raditi sa njim. Kod njega nije sve crno i belo. Sve zavisi shta TACHNO zelish da uradish. Meni je i Cubase mnogo jednostavniji... Mozda chak i Ableton Live...
![]() |
Favoriti |
Oznake |
korgx5d>midi>kompos, reason, windows, xpsequencer |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|