|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
IT Sektor Sve o digitalnim tehnologijama koje ne mogaju biti usko vezane za muziku |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#7 |
Godfather
|
![]()
I dalje to što tvrdite nema apsolutno nikakve logike!
![]() To što 7 može da neznatno brže čita i piše po disku ne utiče previše na korišćenje ove mogućnosti. Indeksiranje se vrši IDENTIČNO na oba sistema, i niša nije optimizovano za ovaj ili onaj. To što sedmica možda malo brže čita, jer je dokazano da nije uvek brža, ne utiče na brzinu pretrage. Indeksiranje fajlova se vrši u vreme kada je opterećenje kompjutera minimalno, npr. kada korisnik ne radi ništa, ili prilikom podizanja sistema. Korisnik ne primećuje razliku, ako i postoji. Kada se vrši pretraga ne pretražuje se fajl sistem već baza, a u tom slučaju brzina čitanja i pisanja po disku opet ne utiče znatno na pretragu. To nije terabajtna baza, već baza od par megabajta. Inače, te OPTIMIZACIJE i POBOLJŠANJA su najvećim delom samo lažne reklame Microsofta. Realno, skoro da ništa nije bolje. Dovoljan mi je dokaz koliko su nahvalili novi power manager na win7, a ispostavilo se da isti na nekim laptopovima sprži bateriju. Čemu onda dalji razgovor o OPTIMIZACIJAMA? ![]() I dakle sada više nije optimizovano indeksiranje za sedmicu, sada su driveri u pitanju? Ha? ![]() Pošto sam dokazao da je i to nebitno šta je sledeće? EDIT: P.S. Pravio sam i uporedni test na dve mašine. Mašina sa XP-om je suplo slabija u svakom pogledu. Razlike nije bilo.
Sledeći član vam se zahvalio Vaxter za ovaj koristan post: | nedjo (20.09.2010) |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|