|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Akordi i partiture Akordi pesama i partiture sa notama |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 10.02.2010
Downloads: 32
Uploads: 0
Rekao HVALA: 6
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
u svakom slucaju hvala svima....
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nishki
|
![]()
Cm----------------------Gis--B7----Dis---G
Volim, majko, jednu zenu, niko ne zna tajnu tu, Cm--Cm7--F7/9--Gis---G--Gisdim-G7--Cm Ja ni jednu drugu necu, srce zeli samo nju. Moz i ovako...... ![]() ------------------------------------------------------ Malo se salim,ali kolege su ti napisale akorde,pa ti odaberi po svojoj volji. Pesma sa previse ukrasavajucih akorda i gubi smisao..... ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Banovan!
|
![]() Citat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#4 | |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 29.03.2007
Mjesto: Beograd
Godina: 38
Downloads: 3442
Uploads: 19
Rekao HVALA: 41
Zahvalili mu 73 puta u 69 Postova
Instrumenti: Korg PA3X
Interesi: Mene me zanima, gde ima da se kupi jevtina kavurma i cvarci...
![]() |
![]() Citat:
Stvarno bih voleo da mi neko objasni, zeleo bih da naucim zbog cega... |
|
![]() |
![]() |
#5 |
Nishki
|
![]()
@simkeres
Ma jok,nego je kosmajac dolazio kod mene u kafanu! ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Banovan!
|
![]() Citat:
![]() Tehnicki moze da se svira i jedno i drugo, ali kompozitor je ovako osmislio i tako ti je... Citava stvar po meni ako se dublje udje u materiju je osecaj, tj emocije koje je kompozitor ispoljio ovakvom harmonijom. Mislis da on nije znao za B-dur u mesto G ili G7 ? ![]() Dobro je znao ali je ovakav harmonski skolop izabrao zato sto je tako osecao reci pesme ili osnovnu temu...pa mislim da to treba postovati (ukljucujuci i Kosmajca) ![]() Mislim da je to najprostiji odgovor koji ces da dobijes kad pitas za bilo koju kompoziciju OD SILVANE DO NIRVANE kada pitas ZASTO BAS TAKO? Mi mozemo da sminkamo pesme sa raznim akordima kao sto je milance naveo, ali onda ta stvar gubi smisao i pre svega karakter...ovu pesmu sad moze da harmonizuje neki kinez i da vidis na sta ce da lici... Milsim da se svi secaju projekta Sabana Bajramovica sa onim kubancima...culi ste kako je zvucala pesma Prokleta je Amerika (ne znam tacan romski naziv) kad su je obradili i nabacali njihove harmonije...to vise nije bila ciganska pesma...vec teski mesanac koji je po meni izgubio osnovne karakteristike svog porekla....Sabanu svaka cast, ali eto uzeo sam tu pesmu za primer da bolje docaram onima koji ne razumeju. |
|
![]() |
![]() |
#7 |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]()
@ doktor87
Vrlo tačno. Takodje se može uzeti ciganski stil svirke kod pesama koje nisu njihove...nekad teško prepoznatljivo ali je to ta pesma. |
![]() |
#8 |
Banovan!
|
![]()
Trudim se bre, nije da se ne trudim!
![]() ![]() Ali Pravilnik još pročitao nisi pa citiraš opet bez potrebe!!! Promijenjeno od Vule (02.07.2010 u 14:32 sati) Razlog: obrisan citat |
![]() |
![]() |
#9 |
Vredan član društva
|
![]()
Slazem se sa svima Vama,ali pesma"neznanka"je veoma prosta da bi se tako prenatrpavalo sa nekim akordima!To je ipak veoma prosta pesma koju treba odsvirati harmoski original,ili ubaciti neki akord koji ce bas...ali bas da legne na odredjenom mestu!
Ja bi sad mogao da vam pisem,i pisem moje akorde u 1001 pesmi,ali necu,a uskoro cu otvoriti novu temu sa upravo o ovome o cemu je tema,i svako ce moci da napise za neku pesmu svoje harmonije bile falsh,ili svirano dzez stilom,pa cemo opet nesto novo skinuti,nauciti,itd... ![]()
#10 | |
Vredan član društva
|
![]() Citat:
![]()
Sledeći član vam se zahvalio Simke za ovaj koristan post: | Bilal (10.04.2017) |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|