|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Efekti Izmenite stari, mnoton, zvuk |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Kao kod kuće
|
![]()
Ispada da nema vise dobrih muzicara,koji iz cuga mogu odsvirati,a ima ih milion,i nije to toliko skuplje,danas se placa ime ko ti radi,a ne kvalitet,stari snimci imaju kvalitet,ali ako pricamo o zavrsnoj produkciji,tadasnjoj i ovoj,to nema smisla.
I da Gogspa mogu da pricam sta hocu,kao i ti i svi drugi,sve dok ne krene provokacija. I jos nesto,ja nisam pricao o tome da li svira ceo bend na snimcima ili ne,nego o vokalima,samo neko to nije izgleda dobro protumacio.A vokali su losije snimljeni nego danas,i iza toga stojim,a sto se tice aranzmana muzickog,naravno da je lepse kad dodje band i otprasi iz prve,ali ima i danas mnogo njih koji tako snime album.Naravno ne na nasim prostorima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Odomaćeni član
|
![]()
Svakako da tema nema smisla kolega!
Nema smisla uporedjivati kompletnu (re)produkciju,(pocevsi od recordinga pa sve do masteringa) proslog mileniuma sa danasnjom tehnikom i poznavanja elektro-akustike! P.S.aranzer se koristi u studiju samo na Balkanu :-)
![]() |
#3 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 29.03.2005
Downloads: 817
Uploads: 0
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 6 puta u 6 Postova
![]() |
![]()
Nesmes zaboraviti da je tada raspon frekvencija isao maximalno do 12khz. Nije da nisu neke sprave mogle da rade i do 20khz. Ako hoces taj zvuk upali na svim kanalim LP filter sa 12db/okt. i podesi na oko 10-12khz. Tako i u basu moras srezati na HP filterom na 100hz mozda cak i malo vise , najbolje probaj, i cuj.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 03.01.2009
Downloads: 561
Uploads: 21
Rekao HVALA: 170
Zahvalili mu 244 puta u 239 Postova
Instrumenti: Harmonika +Korg Pa 600
Interesi: Musika
![]() |
![]()
Sve sto je Svrakan rekao tako i ja odprilike mislim za nekada i sada...To su bili pjevaci kome nije trebalo puno hala a niti deleya ili bilo cega drugoga da se puno ispravlja kad oni uvjezbaju i snime nesto...Isto tako imalo se vise vremena za vjezbe mislim a i oni ljudi koji su bili zaduzeni za ton nisu snimali sa svakim samo da bih sto prije zaradili pa kako bude..Znaci ne radi se o boljim spravama ili bilo cemu..Mislim da danasnja tehnologija je daleko bolja,samo nema pjevaca pravih i svako snima a ono sto se kompijuterom malo ispegla da bih zvucalo bolje i pokvari dinamiku i onu prirodnu ljepotu glasa heheh..Pozzz
Promijenjeno od zeljko (06.03.2011 u 15:30 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Odomaćeni član
|
![]()
Slazem se da su ti snimci zvucali tako zato sto je ranije sve svirano uzivo a narod voli uzivo svirku i prepozna je i zbog toga ti stari snimci imaju vecu vrednost i pesme ostaju da se dugo slusaju.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|