|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Svaštara Pravo mesto za sve ono što nema svoje mesto... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Donator
|
![]()
Milan$ za 4000 do 5000 hiljada ako hoces kvalitet a novije vozilo samo japanca jer su nemci na ceni a nista vise kvalitetniji. Recimo Nisan primera je kvalitetan auto za te pare cak i u dizel varijanti a noviji od Pasata ili Golfa.
Italijane licno ti nebi savetovao osim ako ne uzmes nov auto jer su veoma nezni za nase uslove puta i odrzavanja.
"Nemorate biti bolji od drugih budite samo najbolji sto mozete" Promijenjeno od bokivelik (23.06.2010 u 20:11 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
amavrenski, ti ko Jare volis japance
![]() ![]()
![]() |
#3 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 25.02.2010
Mjesto: Beograd
Downloads: 145
Uploads: 9
Rekao HVALA: 6
Zahvalili mu 5 puta u 5 Postova
Instrumenti: pa2x pro
![]() |
![]()
Ok su japanci,pouzdani su,stedljivi ne dobija dzabe tojota vec 2-3 godine za redom nagradu za auto godine!Ali muka je kada s njima treba na servis,a i u vecinu slucaja umeju da budu skupi...Sto se svaba tice njihovi dizeli su majka pocevsi od 1.9 pa do novijih,ako se odlucite za taj 1.9 motor potrazite onaj sa 90 ks,ovo sa 110,130 je isto to samo je promenjen njegov glavni ECU(chip),pa te verzije umeju i da brljave,to sto je meni pricao covek kod koga stalno servisiram koji samo njih i radi(skoda,vw,audi) i sa svabama obavezno mora redovno servisiranje!TJ. to treba sa svakim autom ali smo nazalost mi takvi,teraj pa koliko moze,a kad se nesto desi,onda je hvatanje za glavu
![]() U zadnje vreme i francuzi rade dosta dobre automobile pre svega reno&pezo,dosta su unapredili ove svoje HDI dizelas pa kad kupujete uzimajte i njih u obzir. Neko je spomenuo stilo,extra auto pogotovo ovi sa multijet motorima!Ali su nezni za nase puteve i uvek im fale neke sitnice(sijalica,elektronika...itd) Evo pa nadam se da sam nekom pomogao ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
e ovako...hteo bih limuzinu,ne karavana,vise idem na benzin+gas,nego na dizel...dizeli su u startu u malo losijem stanju nego benzinci,jer se u inostranstvu kupuju da prelaze ogromne kilometraze,inace sad vec dosta velika cena za dizel gorivo,i u globalu skuplje odrzavanje za dizela...dobri su to motori,tdi,ali ako pogledate oglase nema nije dnog ispod 300000 km da je presao,sto znaci da je "pecen" da pocnu da mu otkazuju neke "zezalice" na motoru..tipa recimo turbina i dizne..recimo remont turbine i dizne kod renoa od 2000. godista na ovamo-BRUKA--turbina oko 350 e remont,jedna nova dizna cak 300 evra(govorim o DCI motorima),a 4 dizne
![]() ![]() izvinjavam se na malo opsirnije postu,ali eto rekoh da podelim ono sto sam saznao,nacuo za ovo vreme otkad resio da kupim auto,otkad pratim ponudu auta,od majstora,vlasnika vozila, "analiticara" ![]() vi preporucite i dalje,i kazete sta mislite...hvala i pozdrav Dodato: A da zaboravih i to da pitam...Sta mislite o hyundaiu?Konkretno me zanima sonata od 2002 godista...malo se teze nalazi ali ima...Kakvi su ti korejski automobili?ima li neko iskustva s njima ili konkretno s pomenutim modelom?hvala i pozdrav jos jednom Promijenjeno od Milan$ (23.06.2010 u 23:07 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Vredan član društva
|
![]()
a vidim sve si gledao osim japanaca... nisana jedino izbegavaj jer su mu bas papreni delovi, mitcubishi onako, a ostali su sasvim podnosljivi...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
pa ko ostaje onda?toyota i honda?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Vredan član društva
|
![]()
Japancima svaka cast to su kvaalitetna auta
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
nema potrebe za izvinjavanjem, ali rekorder si po velicini posta na forumu ja mislim
![]() ![]() ![]()
![]() |
#9 |
Stvarno kod kuće
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Glas Razuma
Registrovan/a dana: 12.05.2007
Mjesto: Sarajevo,BiH
Downloads: 333
Uploads: 15
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 166 puta u 143 Postova
![]() |
![]()
Kada se kupuje automobil,mora se prvo znati u koje svrhe ce se koristiti.
Takodje zavisi i sta vozac od automobila ocekuje,kakav stil voznje preferira, koliko mu je dubok novcanik za odrzavanje i sipanje goriva,da li hoce nesto sminkersko ili klasicno.......itd. Da li diesel ili benzin. Ovo sto se pominje TDI ili obicni diesel,opet zavisi kakav je vozac i da li hoce nesto mocnije ili nesto obicno i po meni dugotrajnije i jeftinije za odrzavanje. Takodje se mora imati u vidu i buducnost,odnosno njegova prodaja nekada. Pomenuta japanska vozila (Mazda,Nissan,Mitsubishi,Honda...) i korejanski Hundai,recimo u BiH nisu nesto popularni,osim sto ih ljudi kupuju jer su relativno jeftini. Medjutim,onda se javlja onaj "faktor novcanika",u smislu da li je vlasnik dovoljno mocan da ih odrzava. Neke od ovih marki su se pokazale kvalitetnim-tu mislim na Hundai. Takodje i korejanska "Kia" trazi svoje mjesto na trzistu. Ali japanska i korejanska vozila kod nas su automobili koje kada kupite mozete odmah da zapjevate "Vencajte me sa njenom lepotom". ![]() Ne mozete to prodati ili ce te ih prodati i na njima golemo izgubiti u novcu. Vozila na kojima se najmanje gubi pri prodaji je Volkswagen-ova "ergela." Francuska vozila Renault,Citroen su u posljednjih 10-tak godina napravili ogroman pomak,ali u smislu dizajna i izgleda svojih automobila. Dobro su nasminkani,prilicno mocno izgledaju ali nisu se bas pokazali. Naravno u ovom postu nisam pominjao Mercedes ili BMW jer je to nesto drugo u odnosu na ovo gore pomenuto. Talijanska vozila bih zaobisao u sirokom luku,iako ih koliko vidim kod nas u nekim gradovima ima solidan broj. Inace ja sam ljubitelj VW vozila,bez obzira o kojem se modelu radi. |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|