|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Tehnike i teorija Usavršite Vašu tehniku! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 03.01.2009
Downloads: 561
Uploads: 21
Rekao HVALA: 170
Zahvalili mu 244 puta u 239 Postova
Instrumenti: Harmonika +Korg Pa 600
Interesi: Musika
![]() |
![]()
I sta je sad durska ili molska ova pjesma opet neznam kako da je nazovem
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
kad nisam mogao jucer da napisem, sad cu
![]() ![]()
![]() |
#3 |
Vredan član društva
|
![]()
Ja je sviram u g-mol-u.Forspil mi pocinje notom d.Tu se pojavljuje i nota fis(g-mol harmonski).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 29.03.2007
Mjesto: Beograd
Godina: 38
Downloads: 3442
Uploads: 19
Rekao HVALA: 41
Zahvalili mu 73 puta u 69 Postova
Instrumenti: Korg PA3X
Interesi: Mene me zanima, gde ima da se kupi jevtina kavurma i cvarci...
![]() |
![]()
@dejantb15
Nije bas 99% ![]() ![]() @doktor87 Znam, imao sam skoro priliku opet da se uverim u to. ![]() Komentari tipa: Ma to je nebitno... Ma bre mene to ne zanima... Samo ti meni reci kako... (i sutra vec zaboravi, jer naravno to sto je naucio napamet uci bez ikakve logike i zaboravi se...) Ruzmarin iz H... Muzicka skola kao skola nije neophodna da bi se neko bavio muzikom. Ne mora svako da zna sta je kontrapunkt da bi svirao na svadbi. Muzika kao i svaki zanat se uz pravog majstora i vreme provedeno uceci moze nauciti. Ali poznavanje osnovnih stvari kao sto su skale, harmonija, da se zna sta je subdominanta a sta dominanta... Da se zna sta je harmonski mol, da se primeti promena skale u pesmi... Mnogo olaksavaju posao, daju vecu sigrunost u svirci jer znate zasto je to sto svirate tako kao sto jeste. I naravno, daje vecu mogucnost za kreativnoscu, sto se medju muzicarima najvise i ceni. Kreativnost i originalnost. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Vredan član društva
|
![]()
@Milepsr vecinom se zavrsava istoimenim tonom lestvice
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 06.07.2006
Mjesto: Banjaluka-Republika Srpska
Downloads: 293
Uploads: 3
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 4 puta u 3 Postova
Instrumenti: harmonika,klavijature,gitara
Interesi: razni sportovi...i tehnika sviranja-Dragana Vasovica-Vasketa:-)
![]() |
![]()
postovanje kolege.citam postove i zapelo mi nesto pa mi nije jasno.da li je dur ili mol odredjujemo pomocu zadnje NOTE neko je napisao.pa bih molio da mi pojasni kako pomocu te jedne note odredimo jeli dur ili mol?i note cega?kojeg instrumenta ili vokala??bilo bi mo puno jasnije da je neko pomenuo rijec akord. ali note???a valjda dobro znamo sta je nota a sta akord da to nije isto.(usput da napomenem da ja licno a mislim i vecina muzicara odmah cujem jeli pjesma durska ili molska note mi i ne trebaju)
pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Vredan član društva
|
![]()
Svaki dur se odredjuje kako je vec napisano,znaci pomocu predznaka i zadnje note. Svaki dur ima svoj paralelni mol.Npr C-dur i a-mol,G-dur i e-mol,D-dur i h-mol,......Znaci paralelni mol se nalazi tako sto od dura spustimo malu tercu nanize i svaki dur i njegov paralelni mol imaju isti broj predznaka.
![]() @sinisa to sto se tice zadnje note je u slucaju kada se svira neka pjesma iz nota,a ne iz glave Promijenjeno od dejantb15 (25.06.2010 u 09:28 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|