|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Zvučnici Ono što treba da da dobar zvuk |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]()
Hvala na odgovoru kolega Betovene ali ne da se ne slažem sa ovim što pišete nego se uopšte ne slažem i da ne bi otvarali nepotrebnu raspravu ja ću se uzdržati od dalje priče i komentara,dovoljno će biti da ova vaša konstatacija ostane tu takva kakva jeste pa ko razume shvatiće
|
![]() |
![]() |
#2 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 15.03.2007
Downloads: 1023
Uploads: 1
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 105 puta u 92 Postova
![]() |
![]()
@Vule
Imate li vi dokaze da nije tako, kolega?
![]() |
#3 |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]()
Naravno da ne ako mislite na materijalne a ni specifikacijeske jer nisam stručnjak u toj oblasti da bi vam sad prezentovao tačne podatke o klasama A B H ili XY( to će Aca ili Siniša),medjutim...profesionalno sam u poslu par godina više od 20
![]() I jedna stvar koju sam danas saznao od čoveka koji je veoma stručan u svom poslu i u muzičkoj industriji je veoma dugo: Ja ga nešto pitah za ove nove JBL aktivne kutije,njegovo mišljenje i to i čovek mi kaže ovako..."otvarao sam JBL G2 i JBL 515,i Titan aktivne kutije,kaže Brate golim okom se vidi da je ista ruka sklapala pojačalo...Kina"...e sad,nekome će možda ovo biti smešno ali eto,ja nekako verujem u ovo,tako da ta priča o pojačalima na kojima piše A B C D itd itd klasa po meni pada u vodu sve dok moje uvo to ne "verifikuje" Ovo je naravno moj lični stav koji ne mora da bude ispravan ali je moj,a ako od 365 dana u godini imam jeddno 250-300 svirki,valjda sam nešto i naučio ![]() P.S. da ne bude zabune oko moje priče,ona se odnosi na ovu našu "kafansku" klasu uredjaja,da neko ne pomisli da komentarišem velike i ozbiljnije sisteme koje nisam ni video a ni probao ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Odomaćeni član
![]() |
![]()
Nema ova prica veze sa PowerMateom iako je on direktan primer za ovu moju tvrdnju. Imao sam PM600/2 (AB klasa), sad imam PM 1000/2 (H klasa). Sto se tice tog licnog i slusnog utiska, imam taman toliko mogucnosti kao i ti da primetim razliku ili ne. Sto je najvaznije, primetio sam. Jesi li imao priliku da poredis ta dva pojacala u istom momentu tj. A-B poredjenje? Sumnjam. Ja sam imao i do ovih zakljucaka dosao. Meni je bilo jako neverovatno, toliko sam se radovao kako cu dobiti H klasu pojacala i racunao da cu time dobiti mnogo vise. I jesam dobio, H klasa jeste bolja klasa pojacala od AB klase po svemu osim po zvuku tj. lepoti zvuka. I sto je najvaznije, nije to neka ogromna razlika ali se oseca, narocito neko ko cesto svira i obraca paznju na to.
Onda mi je jedan prijatelj koji se godinama bavi time rekao da se uopste ne cudim i da je to tacno. Onda sam ja malo pretrazio net i nasao brdo tvrdnji da AB klasa ima najbolji zvuk. Ako te ne mrzi, potrazi pa ces videti. I ja, kao i ti, uvek vise verujem svojim usima i to je potpuno ispravno. Sto se tice tog sklapanja u Kini, mene to nikad nije interesovalo i nije nikakvo zlo sve dok ta ozbiljna firma stoji iza tog proizvoda. Ne poznajem ni jedan izvorni kineski brend a da je u vrhu audio industrije. I bolje dok je tako. ![]() Ponovicu, ono sto sam chuo uporedjujuci slushno ova dva pojacala se slaze sa misljenjem ljudi koji se bave pravljenjem pojacala i tim tehnickim delom. Znaci, dobro sam cuo. ![]() Pozdrav. P.S. Moja odluka ce uvek biti H klasa zbog svega ostalog sto ima bolje od AB klase. H klasa jeste napredak i to ogroman.
![]() |
#5 |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]()
Čekajte sad,jedno pitanje...mi ovde pričamo o Dynacord Powermate mixetama sa pojačalima ,pa me zanima kako ste to kolega uspeli da čujete samo pojačalo i donesete sud o tome?
Kako znate da je to što ste čuli u različitosti tona zavisno baš do pojačala,jer bi ja sad mogao ovde da napišem gomilu teorija o principima štelovanja aktivnih mixera i svaki put će ton biti po malo različit a mašina ista,pa me baš zanima ta vaša usporedba,kako ste uspeli? |
![]() |
![]() |
#6 |
Odomaćeni član
![]() |
![]()
Oba powermixera su na "0", imaju potpuno iste mixere i predpojacala. Razlikuju se samo u pojacalu. Dovoljno?
Ne prepoznajem dobru nameru i zdravu polemiku u tvojim pitanjima i nemam nameru da vise polemisem o ovome. Ja sam svoje misljenje dao, dokazao ono sto si me pitao. Nemas nikakve argumente za sve ono sto si rekao a mene ispitujes. Hvala, ali ja ne zelim vise o ovome. Pozzz
![]() |
#7 |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]()
@ Vule (post br. 16)
Hvala na odgovoru kolega Betovene ali ne da se ne slažem sa ovim što pišete nego se uopšte ne slažem i da ne bi otvarali nepotrebnu raspravu ja ću se uzdržati od dalje priče i komentara,dovoljno će biti da ova vaša konstatacija ostane tu takva kakva jeste pa ko razume shvatiće @ Bethoven Ne prepoznajem dobru nameru i zdravu polemiku u tvojim pitanjima i nemam nameru da vise polemisem o ovome Ja napisah u prvom postu baš ovo sli vi počeste pa reko šta da se radi ![]() A ništa vas istpitivao nisam niti ste mi bilo šta dokazali osim izgovorili par nekih subjektivnih ocena koje su apsolutno netačne...u svakom slučaju hvala na diskusiji,lepo je da ovo ostane ovako u arhivici da deca imaju malo čemu da se smeju ![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|