|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Akordi i partiture Akordi pesama i partiture sa notama |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#9 |
Glas Razuma
Registrovan/a dana: 12.05.2007
Mjesto: Sarajevo,BiH
Downloads: 333
Uploads: 15
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 166 puta u 143 Postova
![]() |
![]()
Pjesma je lijepa,ko voli laganu i za drustvo namijenjenu muziku,koja se
moze izvoditi i akusticno,bez upotrebe tehnike i sa njeznijim muskim vokalom. Jedna ispravka: Ovo nije stara sevdalinka. Ovo je komponovana pjesma,i mislim da je autor muzike I.A. Serbo,a autor teksta Zaim Imamovic-obojica preminuli. @Dell Evo ti jedna harmonikaska verzija ove pjesme,malo akusticnija,bez pjevanja,pa preslusaj: A evo i kompletan tekst pjesme: Stara staza Evo prodje vec godina, kako bolan lezim sada... Sa prozora svoje sobe vidim svjetla svoga grada.. Svud okolo kreveti su i zidovi bijele boje mnogo snova u samoci ovdje mojih ostalo je... U mislima sad prolazim setajuci po staroj stazi skupa s dragom sto mi ovdje bolnom vise ne dolazi... Sve je isto kao nekad da zabjeli snijeg se sprema samo tebe, moja draga, pored mene vise nema... Moje tijelo, oboljelo k'o da se jos necem nada, al sam sretan kad uvece vidim svijetla svoga grada... |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|