Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Saveti za kupovinu

Saveti za kupovinu Za sve one kojima treba druga klavijatura ;)

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 07.06.2010, 00:24   #21
amavrenski
Vredan član društva

amavrenski's Avatar

Registrovan/a dana: 16.05.2005
Mjesto: Srbija, Zrenjanin
Godina: 39
Downloads: 370
Uploads: 1
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 4 puta u 4 Postova
Instrumenti: korg tr, korg pa2xpro
Interesi: muzika
amavrenski befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
amavrenski pošalji poruku preko Yahoo! messengera amavrenski pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

onda ono sto on trazi, najmanje sto zadovoljava je od korga pa80 sa karticom, bez nje nista... za ostale proizvodjace klavijatura ne znam koja je najjeftinija sa semplerom...

iskreno, moze i30 da izbaci dosta dobre harmonike, ako se izdeli na 4 izlaza, pa svaki dobije svoj kanal na mixeru, i farba se po zelji... ja sam radio samo na njemu do 2009, i bio prezadovoljan... ali mora da se sedne i da se radi, po ukusu naravno
amavrenski je offline   Reply With Quote
Star 07.06.2010, 01:04   #22
EmirTotic
Moderator

EmirTotic's Avatar

Registrovan/a dana: 21.08.2008
Downloads: 1217
Uploads: 29
Rekao HVALA: 17
Zahvalili mu 102 puta u 96 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros 4, Korg TR61, itd...
EmirTotic ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
EmirTotic pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Drage kolege @Makso i @Amavrenski: Niste lepo razumeli ono sto sam napisao ili ja nisam lepo objasnio sta sam hteo reci.
Mislio sam na ovo, ako zadrzi LE da skupi za neki aranzer (najmanje pa50 po rangu) onda ce imati super kombinaciju. Ni u jednom postu nisam rekao da su to lose klavijature, ili uporedio neke osim ovih za koje je navedena tema. Pozdrav i svako dobro.
Star 07.06.2010, 01:36   #23
amavrenski
Vredan član društva

amavrenski's Avatar

amavrenski pošalji poruku preko Yahoo! messengera amavrenski pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

u sustini to je najbolje ako je moguce da zadrzi Le...

ja sam tebe razumeo da u principu od aranzera, od Korg-a konkretno, ispod pa50 ne treba da uzima u obzir, sto po mom ukusu nisam za tu varijantu, mislim, ne delimo isto misljenje, sto je apsolutno ok, ukusi su razliciti... samo opet, mislim da dosta njih potcenjuje i30...

ja konkretno par solo boja sto imam na i30 nisam uspeo da napravim na TR-a, neki ce se mozda smejati, ali tako je... bar nisam uspeo da ih slozim da rade kako sam navikao...
Star 07.06.2010, 01:43   #24
EmirTotic
Moderator

EmirTotic's Avatar

Registrovan/a dana: 21.08.2008
Downloads: 1217
Uploads: 29
Rekao HVALA: 17
Zahvalili mu 102 puta u 96 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros 4, Korg TR61, itd...
EmirTotic ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
EmirTotic pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Citat:
Originalno postovano od amavrenski Pokaži Post
ja sam tebe razumeo da u principu od aranzera, od Korg-a konkretno, ispod pa50 ne treba da uzima u obzir, sto po mom ukusu nisam za tu varijantu, mislim, ne delimo isto misljenje, sto je apsolutno ok, ukusi su razliciti...
Upravo tako.

Ipak je tacno da uspeh ne zavisi toliko od sprave koliko zavisi od majstora za njom. Nekome je dzabe da ima najbolje klavijature ako neko zna da radi posao sa sasvim pristojnom klavijaturom bolje i profesionalnije od njega.
Uh, malo smo krenuli u offtopic, ali u sustini se svodi na isto i koristice kolegi da se odluci...
Star 07.06.2010, 06:10   #25
grandia
Veliki prijatelj foruma

grandia's Avatar

Registrovan/a dana: 05.03.2009
Mjesto: BEC, Kucevo
Godina: 52
Downloads: 230
Uploads: 24
Rekao HVALA: 39
Zahvalili mu 60 puta u 56 Postova
Instrumenti: S910, MU50, W7, JV1010
Interesi: muzika, pc-igrice
grandia befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

nije nam prvi put a sigurno ni zadnji, da ispadamo iz teme (eto sad i ja) a i da pocnemo da sa silom ubedjujemo jedan drugoga sta je bolje a sta ne ...

al tako je to kad su ovakve teme tj. takva pitanja postavljena ...

bez ljutnje momci, ovo vazi za nas sve pa tako i za mene

pozdrav svima sa bajle
Star 07.06.2010, 08:34   #26
svirko
Švaler Veteran

svirko's Avatar

Registrovan/a dana: 23.07.2007
Mjesto: u blizini
Godina: 57
Downloads: 614
Uploads: 26
Rekao HVALA: 21
Zahvalili mu 77 puta u 71 Postova
Instrumenti: Korg PA 500, Korg TR-61
Interesi: muzika, rad na PC
svirko befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Kao prvo,

napomenuo bih da se niti jedna klavijatura ne ocijenjuje sa svojim mogućnostima, tako da se sluša preko Youtubea ili nečeg sličnog, jel zvuk na zvučnike od lapotpa ili kompjutera nije niti blizu onoga što postiže razglas.
Znači, klavijaturu preslušati preko miksera i zvučnih kutija, i onda davati komentare šta valja a šta ne valja.

A kao drugo,

dobro je rekao kolega @grandja.......
Vratite se u ON ToPPIC, i naravno bez onoga standardnoga.....ovo je bolje, ovo nije....uzmi ovo, uzmi ono....inače ćemo napravit jedan lagani LOCK!!

svirko je offline   Reply With Quote
Star 07.06.2010, 08:51   #27
Vex
Odomaćeni član

Vex's Avatar

Registrovan/a dana: 05.10.2007
Downloads: 900
Uploads: 10
Rekao HVALA: 42
Zahvalili mu 156 puta u 139 Postova
Instrumenti: Korg Pa4x 76
Vex ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

I30 je odavno odsvirao svoje,tacnije pojavom pa80 sto se tice sounda mu je bio kraj. I30 ima AI2 sintezu zvuka,dakle isto kao i iS50...u to vreme jeste bila revolucija i napredak,ali sada pored PA serije...I serija je smesna...tako da dzabe dirke i izrada kada su pa50-60-80 novija generacija i samim tim bolji sound... Bilo bi dobro kada se nebi mesali u ocenjivanju klavijatura sound i kvalitet izrade,to su 2 posebna parametra -svaki za sebe...Kad bi zamenio LE za i30 bilo bi maltene isto kao da sam se vratio na X5D,samo bi imao i aranzera,ali ipak je to prosli vek

@pokretac teme: najbolje poslusaj negde i30 i pa50-60 ili neku yamahu u tom nekom cenovnom rangu pa sam presudi sta ti je najbolje ako ti treba aranzer...ipak se ne moze uhu ocima objasniti Pozdrav...
Vex je offline   Reply With Quote
Star 08.06.2010, 01:31   #28
amavrenski
Vredan član društva

amavrenski's Avatar

Standard

i30 i pa80 vec ne mogu da se porede, ali im isto tako i cena nije ni blizu ista... dok sa pa50 je vec neka druga prica...

inace imao sam prilike da probam od i serije i3, i5s, ix300, iS40, iS50, i naravno i30 i mogu reci da je od cele serije, ne zato sto je moj, vec stvarno drugaciji zvuk, mocniji malo od ostalih... mislim, uporedite pa50 i pa80 (bez kartice, klot), videcete da ima razlike u zvuku, licno sam se uverio sa jednim istim setom, na jednako nastelovanom kanalu na mikseti, bez obzira sto je ista genracija klavijature...

vec smo konstatovali da je najbolje zadrzati Le, i dokupiti aranzer neki po ukusu, ali covek verovatno nije u mogucnosti, pa treba izabrati najbolju opciju...

ja licno, kod aranzera volim da kompletan ton bude jasan, da se razaznaje sta je odsvirano u ritmu...

najbolje bi bilo da od svake marke klavijatura, navedemo dva tri modela u tom cenovnom rangu Le-a, pa da covek pokusa da isproba to negde... evo ja za korg-a glasam za i30, naravno i za pa50 pa i pa60 (ne znam koja mu je trenutno cena, da li se uklapa)
Star 08.06.2010, 13:15   #29
milepsr
Odomaćeni član

milepsr's Avatar

Registrovan/a dana: 29.03.2007
Mjesto: Beograd
Godina: 38
Downloads: 3442
Uploads: 19
Rekao HVALA: 41
Zahvalili mu 73 puta u 69 Postova
Instrumenti: Korg PA3X
Interesi: Mene me zanima, gde ima da se kupi jevtina kavurma i cvarci...
milepsr ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Citat:
Originalno postovano od HUZO Pokaži Post
dakle stavio sam LE u oglasnik za 500 eura i javi mi se covjek i nudi mi u zamjenu korg i30hd,dali mi se isplati ta zamjena? on svog i30 cijeni skoro 600 eura,ali mu nebih doplatio nista

stavio sam da mjenjam za neki aranzer jer mi trebaju ritmovi pa sam nabrojio da bi mi pasalo nesto kao psr 1500,psr 2000 ili slicno....

sad sto vi mislite o toj zamjeni?
Ljudi covek je pitao samo za ovaj model Jer konkretno za njega ima ponudu...

Njemu trenutno treba samo aranzer, da ima para kupio bi za kesh aranzer, ne bi prodavao Tritona...

Ja bih pogledao taj I30, i ako ti se uzivo svidi u kakvom je stanju, i kako uzivo zvuci, uzmi ga...
milepsr je offline   Reply With Quote
Star 08.06.2010, 13:37   #30
romario
Stvarno kod kuće

romario's Avatar

Registrovan/a dana: 22.12.2004
Mjesto: Vinkovci
Godina: 53
Downloads: 1946
Uploads: 8
Rekao HVALA: 113
Zahvalili mu 111 puta u 107 Postova
Instrumenti: cantus IV
romario befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
romario pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Mislim da i30 ne vrijedi 600,a maximalno 500 eura.
Dobar je aranžer,ali malo provjeri njegovu cijenu
na netu .
romario je offline   Reply With Quote
Odgovor

Favoriti

Alati tema
Display Modes

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 06:52

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije