|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Saveti za kupovinu Za sve one kojima treba druga klavijatura ;) |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#21 |
Vredan član društva
|
![]()
onda ono sto on trazi, najmanje sto zadovoljava je od korga pa80 sa karticom, bez nje nista... za ostale proizvodjace klavijatura ne znam koja je najjeftinija sa semplerom...
iskreno, moze i30 da izbaci dosta dobre harmonike, ako se izdeli na 4 izlaza, pa svaki dobije svoj kanal na mixeru, i farba se po zelji... ja sam radio samo na njemu do 2009, i bio prezadovoljan... ali mora da se sedne i da se radi, po ukusu naravno |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Moderator
|
![]()
Drage kolege @Makso i @Amavrenski: Niste lepo razumeli ono sto sam napisao ili ja nisam lepo objasnio sta sam hteo reci.
![]() Mislio sam na ovo, ako zadrzi LE da skupi za neki aranzer (najmanje pa50 po rangu) onda ce imati super kombinaciju. Ni u jednom postu nisam rekao da su to lose klavijature, ili uporedio neke osim ovih za koje je navedena tema. Pozdrav i svako dobro. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Vredan član društva
|
![]()
u sustini to je najbolje ako je moguce da zadrzi Le...
ja sam tebe razumeo da u principu od aranzera, od Korg-a konkretno, ispod pa50 ne treba da uzima u obzir, sto po mom ukusu nisam za tu varijantu, mislim, ne delimo isto misljenje, sto je apsolutno ok, ukusi su razliciti... samo opet, mislim da dosta njih potcenjuje i30... ja konkretno par solo boja sto imam na i30 nisam uspeo da napravim na TR-a, neki ce se mozda smejati, ali tako je... bar nisam uspeo da ih slozim da rade kako sam navikao... |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Moderator
|
![]() Citat:
![]() Ipak je tacno da uspeh ne zavisi toliko od sprave koliko zavisi od majstora za njom. Nekome je dzabe da ima najbolje klavijature ako neko zna da radi posao sa sasvim pristojnom klavijaturom bolje i profesionalnije od njega. Uh, malo smo krenuli u offtopic, ali u sustini se svodi na isto i koristice kolegi da se odluci... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Veliki prijatelj foruma
Registrovan/a dana: 05.03.2009
Mjesto: BEC, Kucevo
Godina: 52
Downloads: 230
Uploads: 24
Rekao HVALA: 39
Zahvalili mu 60 puta u 56 Postova
Instrumenti: S910, MU50, W7, JV1010
Interesi: muzika, pc-igrice
![]() |
![]()
nije nam prvi put a sigurno ni zadnji, da ispadamo iz teme (eto sad i ja) a i da pocnemo da sa silom ubedjujemo jedan drugoga sta je bolje a sta ne ...
![]() al tako je to kad su ovakve teme tj. takva pitanja postavljena ... bez ljutnje momci, ovo vazi za nas sve pa tako i za mene ![]() pozdrav svima sa bajle ![]()
![]() |
#26 |
Švaler Veteran
Registrovan/a dana: 23.07.2007
Mjesto: u blizini
Godina: 57
Downloads: 614
Uploads: 26
Rekao HVALA: 21
Zahvalili mu 77 puta u 71 Postova
Instrumenti: Korg PA 500, Korg TR-61
Interesi: muzika, rad na PC
![]() |
![]()
Kao prvo,
napomenuo bih da se niti jedna klavijatura ne ocijenjuje sa svojim mogućnostima, tako da se sluša preko Youtubea ili nečeg sličnog, jel zvuk na zvučnike od lapotpa ili kompjutera nije niti blizu onoga što postiže razglas. Znači, klavijaturu preslušati preko miksera i zvučnih kutija, i onda davati komentare šta valja a šta ne valja. A kao drugo, dobro je rekao kolega @grandja....... Vratite se u ON ToPPIC, i naravno bez onoga standardnoga.....ovo je bolje, ovo nije....uzmi ovo, uzmi ono....inače ćemo napravit jedan lagani LOCK!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 05.10.2007
Downloads: 900
Uploads: 10
Rekao HVALA: 42
Zahvalili mu 156 puta u 139 Postova
Instrumenti: Korg Pa4x 76
![]() |
![]()
I30 je odavno odsvirao svoje,tacnije pojavom pa80 sto se tice sounda mu je bio kraj. I30 ima AI2 sintezu zvuka,dakle isto kao i iS50...u to vreme jeste bila revolucija i napredak,ali sada pored PA serije...I serija je smesna...tako da dzabe dirke i izrada kada su pa50-60-80 novija generacija i samim tim bolji sound... Bilo bi dobro kada se nebi mesali u ocenjivanju klavijatura sound i kvalitet izrade,to su 2 posebna parametra -svaki za sebe...Kad bi zamenio LE za i30 bilo bi maltene isto kao da sam se vratio na X5D,samo bi imao i aranzera,ali ipak je to prosli vek
![]() @pokretac teme: najbolje poslusaj negde i30 i pa50-60 ili neku yamahu u tom nekom cenovnom rangu pa sam presudi sta ti je najbolje ako ti treba aranzer...ipak se ne moze uhu ocima objasniti ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Vredan član društva
|
![]()
i30 i pa80 vec ne mogu da se porede, ali im isto tako i cena nije ni blizu ista... dok sa pa50 je vec neka druga prica...
inace imao sam prilike da probam od i serije i3, i5s, ix300, iS40, iS50, i naravno i30 i mogu reci da je od cele serije, ne zato sto je moj, vec stvarno drugaciji zvuk, mocniji malo od ostalih... mislim, uporedite pa50 i pa80 (bez kartice, klot), videcete da ima razlike u zvuku, licno sam se uverio sa jednim istim setom, na jednako nastelovanom kanalu na mikseti, bez obzira sto je ista genracija klavijature... vec smo konstatovali da je najbolje zadrzati Le, i dokupiti aranzer neki po ukusu, ali covek verovatno nije u mogucnosti, pa treba izabrati najbolju opciju... ja licno, kod aranzera volim da kompletan ton bude jasan, da se razaznaje sta je odsvirano u ritmu... najbolje bi bilo da od svake marke klavijatura, navedemo dva tri modela u tom cenovnom rangu Le-a, pa da covek pokusa da isproba to negde... evo ja za korg-a glasam za i30, naravno i za pa50 pa i pa60 (ne znam koja mu je trenutno cena, da li se uklapa) |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 29.03.2007
Mjesto: Beograd
Godina: 38
Downloads: 3442
Uploads: 19
Rekao HVALA: 41
Zahvalili mu 73 puta u 69 Postova
Instrumenti: Korg PA3X
Interesi: Mene me zanima, gde ima da se kupi jevtina kavurma i cvarci...
![]() |
![]() Citat:
![]() Njemu trenutno treba samo aranzer, da ima para kupio bi za kesh aranzer, ne bi prodavao Tritona... Ja bih pogledao taj I30, i ako ti se uzivo svidi u kakvom je stanju, i kako uzivo zvuci, uzmi ga... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Mislim da i30 ne vrijedi 600,a maximalno 500 eura.
Dobar je aranžer,ali malo provjeri njegovu cijenu na netu . |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|