|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Mixeri Sve o miksetama |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Donator
|
![]()
Moze biti da je glavni potenciometar posto je moj kolega iz benda menjao. Slicni simtomi pucketanja i utisavanja.
![]() |
#2 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 22.08.2009
Mjesto: Orehovica
Godina: 38
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 30 puta u 26 Postova
Instrumenti: Fender Stratocaster, Ovation Celebrity CC67
Interesi: sviranje, pjevanje...
![]() |
![]()
ja bih se samo nadovezao na svog kolegu b.o.Y.c.h. ČK...
danas sam isprobao spomenutu mixetu, opteretio je skoro sa maksimalnom snagom, i radi normalno...e sad je pitanje sta joj je bilo jucer... cini se da je limiter rasterecivao mixetu, ali neznam iz kojeg razloga...
![]() |
#3 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
kontakt sprej stavis na potenciometre,99% ti je to ako su kablovi ispravni
![]() |
#4 |
Odomaćeni član
|
![]()
Neznam ovo sa potenciometre...Mixeta je novija, očuvana je, uvjek pokrivena, tu i tamo se počisti, potenciometri rade ko sat, mislim da nije problem u tom.. Ali obratit ću pažnju...
Bojim se opet ići na svirku a da se ista stvar ne dogodi, a ako je nosim u yamaha servis možda me oderu za neki sitni kvar...Šta sad?
![]() |
#5 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Meni se kod EMX5016cf jednom desilo da je bio ocajan napon,ali ocajan i malo mi je distorzirala a to moguce da je i kod tebe bio problem!Inace odlicno Yamaha odlicno podnosi los napon i to ali kad je bas ocaj hoce da se desi po nesto nepredvidjeno i ja mislim da je bas to u pitanju
![]()
![]() |
#6 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 19.11.2008
Godina: 42
Downloads: 695
Uploads: 36
Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova
![]() |
![]()
Mi radimo na Montarbo miksetu XD66 desi se nekada isto kao i tebi ali sam slucajno pronasao problem na montarbu ima taster processor on pravi problem kad ga iskljucim pa ukljucim opet sve radi ok a na yamahi postoji prekidac Yamaha Speaker Processing probaj kad pocne to da se desava da prebacis mozda je to problem.
Pozdrav! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Odomaćeni član
|
![]()
@marco
Ako misliš na napon u lokalu, tu nije bilo nikad problema, vlasnik je čak isključio nekoliko trošila, štekali u drugo mjesto, ali isto se dešavalo @Jasmin E probali smo i sa tim tasterom processing speaker, ali ništa...A šta točno taj processing radi?
![]() |
#8 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 19.11.2008
Godina: 42
Downloads: 695
Uploads: 36
Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova
![]() |
![]()
Neznam jesi probao da ga stavis na on zvuk bude puniji kao da imas i bufere @marco7 bi trebao da zna on ima 5016CF.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Odomaćeni član
|
![]()
Jeli pametno da je rastavim i očistim iznutra, možda je smrad oko ventilatora pa ne može hladiti kako spada, pa je možda na taj način do tog došlo....Ima li kog da mu je ovo poznato?
![]() |
#10 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Downloads: 241
Uploads: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
E majstore imao sam isti problem sa Emx 5000 i vecinom je zvucalo kao da je neki spoj , e sada ja sam otkrio da kada stisnem malo jace na mixer ondje na sredini gdje se pojacaju kanali dode do nekog spoja i kada ponovo stisnem par puta na mixer onda se popravi sve sto znaci da ima neki spoj ispod one ploce , moja preporuka jeda ga prodas i da sebi kupis drugi
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|