|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Svaštara Pravo mesto za sve ono što nema svoje mesto... |
Pokaži Rezultat Ankete: Aranzer kao LIVE bend?ZA ili PROTIV? | |||
Aranzer treba da zvuci ko aranzer |
![]() ![]() ![]() ![]() |
25 | 36,23% |
Aranzer treba da zvuci ko band |
17 | 24,64% |
Aranzer treba da zvuci ko aranzer i kao bend |
27 | 39,13% |
Glasač: 69. U ovoj Anketi ne možete više glasati |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Veliki prijatelj foruma
Registrovan/a dana: 05.03.2009
Mjesto: BEC, Kucevo
Godina: 52
Downloads: 230
Uploads: 24
Rekao HVALA: 39
Zahvalili mu 60 puta u 56 Postova
Instrumenti: S910, MU50, W7, JV1010
Interesi: muzika, pc-igrice
![]() |
![]()
ja bi reko da su danasnji aranzeri vec blizu zive svirke tj. realnog benda al su daleko da zamene celokupni bend ... ne sto se tice zvuka nego svirke ...
zamislite sledece: u standardnom bendu ima 4-5 muzicara, i svaki za sebe - ako su majstori na svojem instrumentu - imaju bezbrojne ideje uz svaku numeru koju sviraju ... to su kombinacije i kombinacije .... kako realizirati to sa jednim aranzerom? da ne zaboravimo kako neki muzicari tek sviraju kad su pod "gasom" il nekim drugim "lekovima" ![]() ne razumem sta imaju loopovane boje il ritmovi sa zivom svirkom? to je samo kvalitet sounda - nista vise ... ko koristi 4 stylova za jedan jedini aranzman pa da tako napravi 16 variacije (4*4) sa fillin, intro, ending itd. ...?
![]() |
#2 |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]()
Meni je pred očima samo jedna slika:
Namestiš aranžer da radi kao Bečka Filharmonija,zvuči ubija,sve na svom mestu i dolazi lik sa 10 evra i kaže "Brate jel imaš da mi PUSTIŠ pesmu od..." ![]() ![]() ...i ode sve u tri... Tako da Kolege,skidajte pesme,napucavajte repertoar pare da se uzimaju a zvuk...nek bude takav da vama bude lepo da svirate i dosta je... ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BANANOVAN na sopstveni zahtev!!!
Registrovan/a dana: 06.12.2004
Mjesto: Sabac
Downloads: 688
Uploads: 14
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 42 puta u 39 Postova
![]() |
![]()
Meni je jos crnje, kad se mucim da napravim ritam za neku aranzmansku (specificnu) pesmu, svaka varijacija, prelaz, ovo, ono... Krene pevac da peva i na drugom stihu prve strofe otegne neki vibrato koji traje jedno takt ipo, ne bi li pokazao svoje "glasovne mogucnosti"....
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|