|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Svaštara Pravo mesto za sve ono što nema svoje mesto... |
Pokaži Rezultat Ankete: Aranzer kao LIVE bend?ZA ili PROTIV? | |||
Aranzer treba da zvuci ko aranzer |
![]() ![]() ![]() ![]() |
25 | 36,23% |
Aranzer treba da zvuci ko band |
17 | 24,64% |
Aranzer treba da zvuci ko aranzer i kao bend |
27 | 39,13% |
Glasač: 69. U ovoj Anketi ne možete više glasati |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Zaludan vladika
Registrovan/a dana: 05.07.2007
Mjesto: Pirot
Godina: 53
Downloads: 423
Uploads: 29
Rekao HVALA: 62
Zahvalili mu 231 puta u 202 Postova
![]() |
![]()
Greska druze,hteo sam da se obratim Milancetu,ali sam mehanicki napisao ime jer sam poceo da odgovaram na temu odmah posle tvog posta.E sad sto me par njih preteklo...to je verovatno sto sporo razmisljam,mora da mi je neko iz familije iz C.G.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
A zasto su onda u ketron audya stavili sve loopovano, sve zive instrumente, ako ne zbog razloga da zvuci kao band?
![]()
![]() |
#3 |
White Noise
Registrovan/a dana: 20.08.2009
Mjesto: Skopje, Makedonija
Godina: 34
Downloads: 1324
Uploads: 32
Rekao HVALA: 15
Zahvalili mu 368 puta u 331 Postova
Instrumenti: Yamaha Montage M7, MODX8, P115, Mainstage, NI Komplete, Korg PA500, Casio itd...
![]() |
![]()
Ja sam glasao za i aranzer i bend. Necu klavijatura da mi zvuci tako da kad sviram pesmu da izgleda kao originala, nego pretezno pustim neki univerzalan ili fabricki ritam i povezem nekoliko pesme u neki Mix. Tako mi najbolje zvuci, a sa takav tip svirke se mozda vise doblizavam do bend nego aranzer, al ustvari i to je sustini u zivoj muzici. Kako sto je rekao drug Makso ako gazda hoce original, pusti ce CD, kad se svira u zivo trebe svirac da pokaze svoju kreativnost i da interpretira melodiju na svoj nacin. Bar ja ovako mislim. Mnogo ljudi nece se sloziti sa mnom, onda oni neka sviraju kako oni zele. Ovo je moje misljenje
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Odomaćeni član
|
![]()
Ja nisam bas nesto ljubitelj aranzera,narocito za dvojke posto vrti u krug i svira isto non-stop.Ja pretezno,kad ima pored mene solista pustam ritam masinu i sve ostalo sviram manuelno i to zvuci live,kao neki bend,orkestar uzivo.Koristim univerzalne ritmove posto sviramo bas mnogo pesama,stare,nove,zabavne,strogradske....brdo toga.Po meni,klavijatura treba da zvuci live.Ne voli narod kada to bas zvuci kao CD jer misli da se pusta da samo svira a i zivlje zvuci kad je live.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Veliki prijatelj foruma
Registrovan/a dana: 05.03.2009
Mjesto: BEC, Kucevo
Godina: 52
Downloads: 230
Uploads: 24
Rekao HVALA: 39
Zahvalili mu 60 puta u 56 Postova
Instrumenti: S910, MU50, W7, JV1010
Interesi: muzika, pc-igrice
![]() |
![]()
ja bi reko da su danasnji aranzeri vec blizu zive svirke tj. realnog benda al su daleko da zamene celokupni bend ... ne sto se tice zvuka nego svirke ...
zamislite sledece: u standardnom bendu ima 4-5 muzicara, i svaki za sebe - ako su majstori na svojem instrumentu - imaju bezbrojne ideje uz svaku numeru koju sviraju ... to su kombinacije i kombinacije .... kako realizirati to sa jednim aranzerom? da ne zaboravimo kako neki muzicari tek sviraju kad su pod "gasom" il nekim drugim "lekovima" ![]() ne razumem sta imaju loopovane boje il ritmovi sa zivom svirkom? to je samo kvalitet sounda - nista vise ... ko koristi 4 stylova za jedan jedini aranzman pa da tako napravi 16 variacije (4*4) sa fillin, intro, ending itd. ...?
![]() |
#6 |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]()
Meni je pred očima samo jedna slika:
Namestiš aranžer da radi kao Bečka Filharmonija,zvuči ubija,sve na svom mestu i dolazi lik sa 10 evra i kaže "Brate jel imaš da mi PUSTIŠ pesmu od..." ![]() ![]() ...i ode sve u tri... Tako da Kolege,skidajte pesme,napucavajte repertoar pare da se uzimaju a zvuk...nek bude takav da vama bude lepo da svirate i dosta je... ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BANANOVAN na sopstveni zahtev!!!
Registrovan/a dana: 06.12.2004
Mjesto: Sabac
Downloads: 688
Uploads: 14
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 42 puta u 39 Postova
![]() |
![]()
Meni je jos crnje, kad se mucim da napravim ritam za neku aranzmansku (specificnu) pesmu, svaka varijacija, prelaz, ovo, ono... Krene pevac da peva i na drugom stihu prve strofe otegne neki vibrato koji traje jedno takt ipo, ne bi li pokazao svoje "glasovne mogucnosti"....
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#8 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 02.11.2006
Mjesto: chicago
Downloads: 964
Uploads: 2
Rekao HVALA: 0
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
Instrumenti: guerrini dugmetara i pa 800
![]() |
![]()
Momci aranger je samo jedno nuzno zlo, smesno bi bilo ici na svadbu sa arangerom , treba bend , a fajlovi , kaze tip u kafani dizi ruke sa dirki , a ono svira pa dobijes casu u glavu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Malo ispada iz teme, ali ima smisla da bude i ovde:
Proslog leta sam svirao krstenje u kafani "Kum" u Pozarevcu u maloj sali, a u velikoj sali je bila svadba za oko 300 zvanica. Mladenci su bili malo vidjeniji iz ovog kraja, i naravno da im ni jedna muzika odavde nije bila dovoljno dobra, vec su angazovali neki band sa strane. Odakle su momci ne znam, ne poznajem nikoga. sastav je bio: klavijatura, bubnjevi, harmonika, gitara, dva pevaca i pevacica. Za vreme pauze sam sisao do njihove sale da poslusam kolege koji su, istini za volju zvucali sasvim korektno, a onda sam primetio jednu stvar: Kompletan bend u gore pomenutom sastavu je od 5 pesama koliko sam imao vremena da odslusam, dve pesme odradio preko midi fajla. Midi fajl je korektno zvucao pusten na PSR9000pro, ostali muzicari glume nirvanu na playback, gosti zadovoljni i svi zadovoljni. Kada sviraju, ritam ide bubanj i aranzer, mada stvarno ne znam sta tu bubanj radi, ali tako to funkcionise. Onda bubnjar ustane i ode negde, ne znam, mozda do wc-a, PSR9000pro pusti svog "bubnjara" da radi, zvuk ode 100% na bolje u kvalitetu. Ne kazem da je bubanj na klavijaturi bolji od zivog, nikako, samo hocu da kazem da uskladjenost jacina i nivoa kakvu ima dobro sredjen aranzer, live band tesko moze da postigne. U tome je kvalitet aranzerskog sounda, a ne u tome da je neki instrument bolji usemplovan nego ziv. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]()
@ dugmic
Ja odsvirah nekoliko stotina svadbi,pa jos toliko rodjendana,krstenja i svakakvih proslava,dosta toga sam,nesto sa pevacicom...i niko se nije podsmevao,uglavnom su bili veseli i zadovoljni...ne znam u cemu je problem i zasto bi to bilo smesno?! Po meni za svadbe od stotinjak ljudi u manjem objektu bubanj moze vise da bude "neprijatno iskustvo" nego uzitak...jeste da ovo nije tema ali nekako mi ni tvoj komentar da je aranzer na svadbi "smesan" ne stoji ovde...naravno podrazumevam "gradske varijante",barake i satore iskljucujem kao opciju... |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|