|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Muzički Software Sve što Vas zanima o radu sa nekim muzičkim programom koji nema sopstveni podforum... |
Pokaži Rezultat Ankete: Sta je bolje? | |||
Korg Pa1x |
![]() ![]() ![]() ![]() |
40 | 78,43% |
Audio PC sa aranzerom do 1000 € |
![]() ![]() ![]() ![]() |
11 | 21,57% |
Glasač: 51. U ovoj Anketi ne možete više glasati |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Stvarno kod kuće
|
![]() ![]()
![]() |
#2 |
Švaler Veteran
Registrovan/a dana: 23.07.2007
Mjesto: u blizini
Godina: 57
Downloads: 614
Uploads: 26
Rekao HVALA: 21
Zahvalili mu 77 puta u 71 Postova
Instrumenti: Korg PA 500, Korg TR-61
Interesi: muzika, rad na PC
![]() |
![]()
Ooooooo, ljudi mojiiiiiiiiiii............
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 21.05.2008
Mjesto: Tuzla
Godina: 38
Downloads: 5444
Uploads: 3
Rekao HVALA: 8
Zahvalili mu 38 puta u 32 Postova
Instrumenti: Korg Pa5x
![]() |
![]()
Znam da je tema stara, ali pošto sam počeo sređivati PC da ga mogu koristiti kao Aranžer i Workstation, interesuje me, kakvo je sada stanje sa PC Audio Vs. Aranžer ili Workstation?
Za koliko para se može dobiti sada PC, nakon skoro 10 godina od kada postoji ova tema (donja granica) da radi solidno (matična, procesor, ram i disk). Zvučnu karticu sam namjerno izostavio jer imam već M-Audio externu, ne bi sada ulagao i još skuplju zvučnu, ako bude nekih problema poslje, onda da. Razmišljam nešto o: CPU Intel Core i3 4130 8 GB RAM (2x4GB-a) Matična ploča Asus VANGUARD B85 Disk SSD 120GB Kingston V300 Da li bi ovo moglo zadovoljiti neke minimum uslove da se vrti OMB11 + Kontakt 5 sa (studio drummer, Scarbee Rickenbacker Bass, Mr. Sax, ...) Ta gore konfiguracija, košta ca. 300€ I ako bi uspjelo sa time da radi sve ok, onda bi za 300€ + 250€ (svoj midi kontroler kojeg sam nedavno kupio), dobio za nekih 550€ puno više nego što mi je recimo jedan Pa600 po soundu ponudio (fleksibilnost i rukovanje je druga stvar). Pa šta mislite? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 29.03.2007
Mjesto: Beograd
Downloads: 3442
Uploads: 19
Rekao HVALA: 41
Zahvalili mu 73 puta u 69 Postova
Instrumenti: Korg PA3X
Interesi: Mene me zanima, gde ima da se kupi jevtina kavurma i cvarci...
![]() |
![]()
Stanje je isto kao sto je i bilo
![]() Cisto da imas okvirnu informaciju, Athlon X2 QL62 2,0Ghz i 3gb rama se muce sa Studio Drummer-om ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ovaj baš voli da kuca
![]() |
![]()
Znam da se muče, imam i ja za sada Athlon X2 64bit 4000+ (2,2 GHz po jezgru).
Onda umjesto tog i3, ima opcija (duplo skuplji CPU) CPU Intel Core i5 4440. Možda sa njim ide bolje. Ovaj i3 kojeg sam napisao, po benchmarku je 5x bolji od mog trenutnog Athlon-a, a koji sa studio drummer lite, kontakt factory bassom, gitara, string od triton serije ili motifa, i solo boja, zna često da dođe do limita. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 17.09.2012
Mjesto: Vrnjacka banja
Downloads: 78
Rekao HVALA: 12
Zahvalili mu 46 puta u 41 Postova
Instrumenti: Korg Pa5x 61,Novation Sl 61 Mk3, Roland E 96, vArranger2, Giglad i mnogo VST-ova.
![]() |
![]()
kod mene slicna konfiguracija radi sasvim fino, stim sto kod mene stoje 2 SSD-a u Raid 0 modu tako da je brzina citanja 1000mb, e sad preporuka je uvek malo jaci procesor, i bar 16 gb rama, ali i ovo bi moglo da zavrsi posao, uz podebelu optimizaciju sistema.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Ovaj baš voli da kuca
![]() |
![]()
Možel jedan mali demo da usnimiš screen kojom brzinom ti mijenja samplove, za koliko učita neki library recimo od 300 - 400 MB (ako nije u RAM-u), da li u sekundi (teoretski bi trebao) ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 17.09.2012
Mjesto: Vrnjacka banja
Downloads: 78
Rekao HVALA: 12
Zahvalili mu 46 puta u 41 Postova
Instrumenti: Korg Pa5x 61,Novation Sl 61 Mk3, Roland E 96, vArranger2, Giglad i mnogo VST-ova.
![]() |
![]()
mogu da kazem da je recimo jedan proekat u Reaper-u koji je bio tezak nekih 3Gb konvencionalni hard disk ucitavao 3 minute, a ssd za desetak sekundi, ako imas neku posebnu zelju za usnimavanje reci?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Ovaj baš voli da kuca
![]() |
![]()
Bilo bi mi bas od pomoći ako bi mi mogao navesti tačno koju konfiguraciju imaš, pa da isprobaš sljedeće:
U OMB11 ili Live Styler 15 (ako ne koristiš OMB11), da učitaš sljedeće: - Studio drummer - Rickenbacker.Bass - Mr. Sax (solo) - Gitaru, string, pad, piano za ostale kanale ritma ako im treba. Da pustis neki ritam, tipa 16 beat nek prođe kroz 2-3 var i fill. Onda promjeni dok svira ritam solo boju na neku recimo električnu gitaru barem 200-300 MB. Ako tvoja konfiguracija to odradi bez problema, da onda i ja uzmem sličnu, jer mi za takve stvari treba, ne očekujem od nje da svaki kanal ima po ca. 1 GB sample materijala učitano i da biram solo po 2-3 GB-a a to sve u sekundi učita. Mislim da bi mi 8 GB-a sasvim dovoljno bilo za moje potrebe, kao i da bi taj i5 4 generacije mogao odraditi taj posao, ali eto ipak bi bilo super ako bi usnimo to, sa gore navedenim ili sličnim. Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
audio, ili, pa1x, pcpa50 |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|