|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Tehnike i teorija Usavršite Vašu tehniku! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Glas Razuma
Registrovan/a dana: 12.05.2007
Mjesto: Sarajevo,BiH
Downloads: 333
Uploads: 15
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 166 puta u 143 Postova
![]() |
![]()
@pa1x pro elite
Nemoj postavljati takve linkove. Najbolje je da to iskopiras u neki fajl i da postavis na download. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 25.11.2008
Downloads: 530
Uploads: 5
Zahvalili mu 5 puta u 5 Postova
![]() |
![]()
evo postavio sam na download. ali trebt cete malo sacekat dok moderatori omoguce download.
Downloads-Tutoriali i uputstva-partiture-akordi-grafički prikaz. pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 15.09.2008
Mjesto: Mostar- Čitluk
Downloads: 190
Uploads: 9
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 5 puta u 4 Postova
![]() |
![]()
samo da kažem da skidanje pjesme po sluhu ne dolazi preko noći. za to treba ostavit godine i godine vježbe za instrumentom. za početak predlažem da prvo naučiš sve ljestvice, obrate itd...., i sve pravilno prstometom odsviraš. vjeruj mi bit će lakše.
pozdrav.
![]() |
#4 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 08.07.2009
Mjesto: Kacarevo
Downloads: 498
Uploads: 20
Zahvalili mu 32 puta u 30 Postova
Instrumenti: korg Pa3x i dallape
![]() |
![]()
I ja da kazem nesto. Ako skidas pesme po sluhu,prvo odlusaj pesmu dobro da ti udje u glavu,da je znas napamet. Onda se skoncentrisi samo na harmoniju. Slusaj gde menja koji akord. Onda pokusaj da sviras paralelno sa pesmom.Pusti string ili klavir i pokusaj da hvatas akorde. deo po deo pesme i ako ti negde zapne vrati par puta taj deo sve dok ne ubodes akord. Prvo strofu pa refren. Vremenom sto vise pesama znam,nekada ce ti biti lako,da samo cujes pesmu i vec ces znati u glavi koje akorde treba da odsviras. Nemoj da se nerviras oko toga. Harmonija je cudo. Na jednoj pesmi mozes da upotrebis vise harmonija sve zavisi kako ces prici toj pesmi. najvaznije je skinuti tacnu harmoniju,odnosno kako je u pesni,posle mozes da ubacujes linije,prelaza kako tebi lepse zvuci. Samo nemoj da zuris i da se nerviras zbog toga. svi smo mi to prosli. Pozz
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 25.11.2008
Downloads: 530
Uploads: 5
Zahvalili mu 5 puta u 5 Postova
![]() |
![]()
Negovan - slažem se s tobom ako skida pjesme po sluhu da treba dosta slušati pjesmu. tako je i kod mene , neku novu pjesmu moram slušat 2 dana da mi uđe sve u glavu, mislim samo harmonija a kasnije moram skidat tekstove. i jos jedan savjet. ako skidas po sluhu . obavezno stavi slušalice ili ako imas neki dobar sound sistem . primjer kucno kino. tad spojis sve kako treba i onda ce ti woofer najbolje pokazat kad trebas minjat akorde . pozz
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 15.09.2008
Mjesto: Mostar- Čitluk
Downloads: 190
Uploads: 9
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 5 puta u 4 Postova
![]() |
![]()
ima ja mislim dodatak u download sekciji za winamp, mislim da se zove winamp chors, dodatak koji čita akorde iz mp3 pjesme.
![]() |
#7 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 10.12.2009
Mjesto: u kafani
Downloads: 34
Uploads: 0
Zahvalili mu 8 puta u 6 Postova
Instrumenti: šipka
![]() |
![]()
harmonija je nesto najlepse u muzici uopste.
mozda se na balkanu obraca vise paznje na solaze medjutim muzika se pre svega zasniva na harmoniji, jer primeticete da pesme sa dobrom harmonijom prolaze kao hitovi cak i kod nas dok je za HIT solaza prilicno nebitna. nista lepse nego prvi akord u refrenu molske pesme cuti durski akord, ili posle Gm cuti Bb itd da ne zalazim u dusu ![]() No, za godinu dana bi trebalo da si pohvatao osnovnih 6-7 akorda,kao sto i jesi, i kostur pesme, dakle bez harmonijskih prelaza 7-ina itd. dacu ti primer: ogroman procenat "narodnjaka" ima zavrsni deo refrena recimo F,G,am..naravno u am F---------G------am F---G---am F-- "zavede me i nestade", "stara ljubavi, sa mnom ostani" "da jos jednom G-----am pokusamo" itd dakle postoji dosta sablona koje ces vremenom upotpuniti iskustvom. ostale akorde u pesmi ces nalaziti vremenom, a bice ti lakse dok ih ucis da sviras desnom rukom, i osetices kad omasis. puno ce ti pomoci "akordi i partiture" sa ovog foruma, jer ukoliko je pesma tacno napisana sa akordima iznad, videces tacno na kom mestu ide promena akorda. jedan momcic sto je dolazio kod mene na casove imao je isti problem kao ti, te mu je takav oblik pisanja akorda pomogao. medjutim sve u odredjenim granicama, niposto se ne oslanjaj samo na to. 5 poesama skini na taj nacin, pa 1 po sluhu, da ne bi "ogluveo". malo je duzi post ali ces sigurno u ovaj temi pokupiti nekoliko korisnih informacija. cao ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|