|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Tehnike i teorija Usavršite Vašu tehniku! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 12.06.2008
Mjesto: Kentucky, USA
Downloads: 757
Uploads: 0
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 2 puta u 2 Postova
Instrumenti: korg Pa800, Korg Triton Extreme, Korg Triton LE, Casio wk-8000
Interesi: Sviranje, zene, SPORT!
![]() |
![]()
i ja imam isti problem..meni zvuči ko da sve pjesme počinju iz a-mol,a dale sve dobro odsviram,ko orginal,al uvjek mi je početni a-mol uvjek tako čujem
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 29.07.2009
Mjesto: C:Program files
Downloads: 671
Rekao HVALA: 30
Zahvalili mu 11 puta u 10 Postova
Instrumenti: Korg Pa500
Interesi: Muzika...
![]() |
![]()
@korg_pa50
Isti nam je problem,svaka pesma mi je prvi akord a-mol ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 25.11.2008
Downloads: 530
Uploads: 5
Zahvalili mu 5 puta u 5 Postova
![]() |
![]()
Evo jedna mala pomoc. oko toga sto se tice pocetnog tona . prvo probaj skidat desnu ruku pa onda lijevu(akorde) . jer bez desne ruke tesko ces doc do akorda. ako ti je pocetni ton nota C. akordi koji ce tu doc su sljedeci. C dur.F dur i A mol. to ti je lako skuzit. drzi notu C i onda Sviraj ove akorde. C,F,a i onda ces skuzit o cemu je rijec.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
White Noise
Registrovan/a dana: 20.08.2009
Mjesto: Skopje, Makedonija
Godina: 34
Downloads: 1324
Uploads: 32
Rekao HVALA: 15
Zahvalili mu 368 puta u 331 Postova
Instrumenti: Yamaha Montage M7, MODX8, P115, Mainstage, NI Komplete, Korg PA500, Casio itd...
![]() |
![]()
Idi u sekciju akorde i pratiture tu imas pravilne akorde vezbaj ih tako se ne moras muciti nadziti harmoniju. Al harmoniju pesme se uvek uci na pamet ono s tetratkama pa zapisivati i citati dok sviras - to zaboravi. Moras sve pamtiti da ti to udze u glavu i onda ces lako otkrivati harmonije. Stvar je samo u vezbe i nauciti mnogo pesme sa raznim harmonijama u raznim skalama.
Ja na prmer ne mogu skontati kako ide ova kontra za dvojke sa dim, min7, 11 i neke lude akorde tako da znaj, kad savladas ove lakse akorde opet te ceka predizvik! Rekao bi da je harmonija neogranican poim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 29.07.2009
Mjesto: C:Program files
Downloads: 671
Rekao HVALA: 30
Zahvalili mu 11 puta u 10 Postova
Instrumenti: Korg Pa500
Interesi: Muzika...
![]() |
![]()
Vezbacu to!!ali niko sem muzicara ne raspoznaje da li je dobra harmonija ili ne,jesam u pravu ili ne?ono odsviras desnu roku(neki solo,forspil)i to svi gledaju,a na to u pozadini manje se obraca paznju,mislim na ljude koji nemaju veze sa muzikom!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
White Noise
Registrovan/a dana: 20.08.2009
Mjesto: Skopje, Makedonija
Godina: 34
Downloads: 1324
Uploads: 32
Rekao HVALA: 15
Zahvalili mu 368 puta u 331 Postova
Instrumenti: Yamaha Montage M7, MODX8, P115, Mainstage, NI Komplete, Korg PA500, Casio itd...
![]() |
![]()
Pa ako ne zalutas sa akorde negde na daleko mozda ne bi raspoznali al ako dajes neki sasvim levi akord onda i 100 godisni gluvi deda bi shvatio da nesta nije u redu. Sve ima granice
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 12.06.2008
Mjesto: Kentucky, USA
Downloads: 757
Zahvalili mu 2 puta u 2 Postova
Instrumenti: korg Pa800, Korg Triton Extreme, Korg Triton LE, Casio wk-8000
Interesi: Sviranje, zene, SPORT!
![]() |
![]()
meni je a-mol ucjek početni i kao sto kaže kolega uvek dibro zvuči,ali...znam da nie pravilno i da to nije to...a najviše kad sviram koristim a-mol,g-dur,f-dur i od toga ja složim pjesmu i ona dobro zvuči al...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 25.11.2008
Downloads: 530
Uploads: 5
Zahvalili mu 5 puta u 5 Postova
![]() |
![]()
Ubacis jos tu neke akorde. primjer C dur i B(A"m) .ako ti trebaju graficki prikazi akorda posalji svoj mail na pp. private message.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 01.12.2008
Downloads: 667
Uploads: 4
Rekao HVALA: 8
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
JA mislim da je ovo najveca mana kod muzicara prvo uce da sviraju i onda odma na aranzer greska......ovako kad nas u nasoj muzici su standarni MOLOVI i DUROVI e sad tu ima jos MOLSKE i DURSKE sedmice i sestice.....e ako to sve znas onda ti nije problem ....prenego vezbas pesmu sviraj bas e onda ces znati sta ti je u desnoj ruci ili DUR ili MOL opet kazem mozda bude neka sestica a i neka sedmica... kao sto su ti neki vec rekli imas u forumu pa mozes malo procitati o tome a......moras dosta rada i truda pa ce biti nesto od tebe......
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 15.09.2008
Mjesto: Mostar- Čitluk
Downloads: 190
Uploads: 9
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 5 puta u 4 Postova
![]() |
![]()
slazem se s tobom miki, još što je najgore aktivira se opcija na arangeru inteligentno prepoznavanje akorda.
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|