|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Tehnike i teorija Usavršite Vašu tehniku! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 25.11.2009
Mjesto: Srbija
Downloads: 92
Uploads: 0
Rekao HVALA: 5
Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros 3,Motif XS8,Korg Triton extreme 88
![]() |
![]()
To i mene interesuje...
![]() Postoji mozda vise naziva kombinacija trilera,tehnicki se drukcije sviraju itd... Naprm. Rumunski,Bugarski,Sumadija itd.. Ali.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 01.12.2009
Downloads: 20
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
Da ima oko 200 razlicitih trilera sam citao negde tu na yu-midi forumu. Neki drugi je pisao, da ima oko 47??
Mozda ima i dosta razlicitih trilera sa razlicitim predudara, kao F D CIC D CIS, ili prije trilera C D, C CIS, C CIS D pa ona triler... Pozdrav! |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
to je ono sto sam ja znao i napisao, a trilera moze biti razlicitih, ko je rekao da je samo kombinacija tri tona? a onaj triler karakteristican za pozarevac i kod patala tipa G A G FIS G? Tu ima koliko vidim pet tonova, eto pisite dalje i ritmove i zanrove i skladatelje i sve sto mozete da pomognete kolegi oko doktorata
![]()
![]() |
#4 |
Nishki
|
![]()
Ja sam cuo da postoje preko 2000 registrovanih trilera,tako da ce biti malo teze doktorirati.....
![]() Uzmi pa slusaj svirku starih harmonikasa,jer ovi mladji mesaju sve stilove. Tebi verovatno trebaju izvorni stilovi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Početnik forumacije!
![]() |
![]()
Ja mislim, nema veze ili izvorni ili ne. Dobro bi bilo, da ne diskutiramo koliko razlicitih trilera ima...
![]() Ako skupimo na kraju 50 (sto vise sto bolje) razlicitih ukrasa koji podsecaju na balkan, svaki muzicar bi imao nesto od toga. Nasao sam razlicite trilere od Bacha. Mozda je neko i napisao nesto o balkanskih ukrasima. I tu su jos Ritmovi, melodiske strukture itd... Pozdrav. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Početnik forumacije!
![]() |
![]()
Evo, pocetak sa ritmovima.
5/16 2+3 Pajduška. 7/8 3+2+2 Lesnoto, Ajde Jano, Baba Djurdja, Makedonsko Devojče, Ivanice, Dobra Nevesto, Kalamatiano, Jovano Jovanke, Tino Mori, Karamfil, Šar Planina, Sarakina Ormena (not 5/8 as previously posted). 7/8 2+2+3 Račenitsa, Geamparalele. 9/8 2+2+2+3 Karsilama, Lalica, Sfarlis, Svornato, Saxofon Kolo, Samokovsko (aka Devetorka, Šareni Čorapi), 10/8 "curcuna" 3+2+2+3 Mombar, Ooseke Gookas, Armenian Shuffle, Basamian Bar, Agir Halay, Yeni Hamam. 11/8 2+2+3+2+2 Gankino Horo, Osogovka, Kopanitsa, Krivo Horo, Krivata. 5/8 3+2 Hora Femeilor 5/8 2+3 Joc la Sînziene 9/8 2+3+2+2 Gul Dali, Fatiše Kolo, Struga. 9/8 2+2+2+1+2 Tamzara 12/8 3+2+2+3+2 Beranče, Levendikos, Kucano, Pusteno. 15/16 (2+2+2+2)+(3+2+2) Bučimiš 18/16 (2+2+3+2+2)+(3+2+2) Zelenikovka/Balada Za Angele 22/8 (2+2+2+3)+(2+2+2+3)+2+2 Sandansko Oro SYNCOPATED REGULAR RHYTHMS 2/4 3+3+2 Basic Čoček rhythm. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Odomaćeni član
|
![]()
Imaju i juznjacki trileri sto svira Zoran Orjevac,pa Vlaski,Bugarski,Rumunski...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 23.11.2008
Mjesto: HR,Vinkovci,Lipovac
Downloads: 194
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova
Instrumenti: klavijatura KORG 3x
![]() |
![]()
ima ,ima trilera koliko hoces,ali doktorirat trilere da učiš iz knjiga ili ovako preko interneta to je nemoguća misija.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Stvarno kod kuće
|
![]() Citat:
Da bi odredio koji ukras odsvirati, mora se znati prvo osnovna melodija. Mislim da je to u ovom slučaju G Fis G . Znači,radis e ukras na prvom tonu,To bi bio triler . Tako sam ja nekada učio. Prvo odredi šta je osnovna melodija, a onda vježbaj na određenom tonu različite ukrase ... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 06.07.2006
Mjesto: Banjaluka-Republika Srpska
Downloads: 293
Uploads: 3
Zahvalili mu 4 puta u 3 Postova
Instrumenti: harmonika,klavijature,gitara
Interesi: razni sportovi...i tehnika sviranja-Dragana Vasovica-Vasketa:-)
![]() |
![]()
:-)
Promijenjeno od sinisaBL (26.09.2010 u 15:45 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|