Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Razglasi i ozvučenja > Mixeri

Mixeri Sve o miksetama

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 19.11.2009, 04:41   #1
dzvadzvaka
Početnik forumacije!

Registrovan/a dana: 15.12.2008
Downloads: 23
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 2 puta u 2 Postova
dzvadzvaka befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard Pozdrav od mene

Ako si vest sa lemilicom ja cu ti kazem sta treba da uradis i da onemogucjis zastitu tj da je skines ali to nema svrhe ako ti se mikseta ne gasi prilikom rada jer znaci da je prag osetljivosti limitera dobar. U slucaju da ti se mikseta gasi pri nesto vecoj snazi ``cupaj`` limitere na pojacalu i resio si sve svoje probleme. To nije nikakva mudrost. A to sto se limiteri pale na mikseru tj sto mikseta ide u ``pik`` ne moze nista lose da donese samo moze da te opomene da se smanjis malo da ti ne poodpada rigips sa plafona na glavu. Ja taj mikser imam vec godinama i nisam izvadio limitere jer se mikseta ne gasi ni pri maksimalnoj (normalnoj) snazi i nikada se nije ni gasila ali znam koliko ona moze i sta moze pa je ni ne silim. Ako snage zafali (a nece jer je 2x350-400w, koliko ona realno ima, sasvim dovoljno) postoji snagas tj slave i opet resen problem. Drago mi je da jos ima ljudi koji znaju i za druge miksere osim PowerMate-a jer ova Yamaha zasluzuje svaku pohvalu pogotovo u odnosu kvalitet-funkcionalnost-cena a pogotovo ovo trece jer powermate sigurno ne opravdava svoju cifru a radi isti posao kao i Yamaha emx 5000 i pri tom nije tako kristalno cist ton kao kod yamahe..... Necu vise da je hvalim, ona u svakom slucaju radi pos`o. Sve u svemu ako mikser radi kako treba: Mujo na`rani svinje i ne diraj nista. Pozdrav!
dzvadzvaka je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio dzvadzvaka za ovaj koristan post:
Jaki (19.11.2009)
Star 19.11.2009, 09:54   #2
Marco7
Stvarno kod kuće

Marco7's Avatar

Registrovan/a dana: 15.11.2005
Mjesto: Novi Pazar
Downloads: 1554
Uploads: 56
Rekao HVALA: 12
Zahvalili mu 158 puta u 125 Postova
Instrumenti: Korg Pa3xPro , Korg Tr . . .
Interesi: muzika
Marco7 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Marco7 pošalji poruku preko MSN messengera Marco7 pošalji poruku preko Yahoo! messengera
Standard

Jaki limiter moze da i skine bilo koji radio-Tv mehanicar jer se to radi i na dosta Hi-fi pojacala gde ih limiter ogranicava sa snagom!Raspitaj se malo i resices problem lako a ja cu ti se raspitati u toku dana ko moze da ti to odradi u Podgorici posto imam tamo dobre prijatelje i ziveo sam dole 7 godina
Jaki (19.11.2009)
Star 19.11.2009, 18:23   #3
Jaki
Veliki prijatelj sajta

Jaki's Avatar

Registrovan/a dana: 01.08.2008
Mjesto: Pljevlja
Downloads: 1290
Uploads: 2
Rekao HVALA: 81
Zahvalili mu 17 puta u 17 Postova
Instrumenti: Pa 3x,fantom x6
Interesi: Svasta nesta
Jaki befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Zahvaljujem se Marco7,jeftabg i dzvadzvaka kao i milanceshow na savjetima i nastojanju da mi pomognete.
Sto se tice tih Max kutija ja sam ih zaista dobio od jednog drugara koji je muzicar i cak je radio aranzman za par pjesama Pljevaljskim tamburasima na njihovom zadnjem cd-u.
Poklonu se u zube ne gleda,a ispalo je bas tako da ove kutije daju veoma cist i kvalitetan ton kako je covjek i rekao.
Kada su neki od vas svirali ja se nisam bio ni rodio i glupo bi bilo da sa nekim suceljavam misljenja oko bilo cega-mogu da postujem vas ,vase znanje i trazim evo kao sada savjet.
Ali ipak recimo Yamaha Dx11 je stara no i pored raznih tritona i cuda vidim da je mnogo ljudi koristi i meni samom se jako svidjaju njene boje,a posebno terce (bar one sto sam cuo). Tako da to sve moze i nemora da znaci.
Ja stvarno neznam kako izgledaju resetke na Centralnom zatvoru i nebih ni zelio da znam-ali eto Rolandinjos odnekud zna,a sad znam i ja.
Jaki je offline   Reply With Quote
Star 19.11.2009, 18:59   #4
mimiki
Stvarno kod kuće

mimiki's Avatar

Registrovan/a dana: 04.10.2007
Mjesto: Batajnica
Downloads: 1565
Uploads: 11
Rekao HVALA: 21
Zahvalili mu 79 puta u 74 Postova
Instrumenti: CharlesLakOB
Interesi: CharlesLakOB
mimiki befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
mimiki pošalji poruku preko AIM messengera mimiki pošalji poruku preko MSN messengera mimiki pošalji poruku preko Yahoo! messengera mimiki pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Ae kad vec pricate o ovom mikseru jel mozete da mi kazete koliko je para nova ?planiram da je uzmem sledeceg meseca
Star 19.11.2009, 19:01   #5
Marco7
Stvarno kod kuće

Marco7's Avatar

Marco7 pošalji poruku preko MSN messengera Marco7 pošalji poruku preko Yahoo! messengera
Standard

EMX5000 oko 80000 dinara a EMX5016cf 105000 dinara
Star 19.11.2009, 19:04   #6
mimiki
Stvarno kod kuće

mimiki's Avatar

Registrovan/a dana: 04.10.2007
Mjesto: Batajnica
Downloads: 1565
Uploads: 11
Rekao HVALA: 21
Zahvalili mu 79 puta u 74 Postova
Instrumenti: CharlesLakOB
Interesi: CharlesLakOB
mimiki befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
mimiki pošalji poruku preko AIM messengera mimiki pošalji poruku preko MSN messengera mimiki pošalji poruku preko Yahoo! messengera mimiki pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

ok fala
Star 19.11.2009, 19:06   #7
Marco7
Stvarno kod kuće

Marco7's Avatar

Standard

Nema na cemu To uzimas samo u Mitros jer su oni zastupnici za Balkan sto se tice Yamahe,najbolje cene,garancije i ovlasceni serviser sa originalnim delovima u slucaju nuzde
Star 21.10.2010, 10:29   #8
sekicol
Početnik forumacije!

Registrovan/a dana: 13.07.2008
Downloads: 159
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
sekicol befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Citat:
Originalno postovano od dzvadzvaka Pokaži Post
Ako si vest sa lemilicom ja cu ti kazem sta treba da uradis i da onemogucjis zastitu tj da je skines ali to nema svrhe ako ti se mikseta ne gasi prilikom rada jer znaci da je prag osetljivosti limitera dobar. U slucaju da ti se mikseta gasi pri nesto vecoj snazi ``cupaj`` limitere na pojacalu i resio si sve svoje probleme. To nije nikakva mudrost. A to sto se limiteri pale na mikseru tj sto mikseta ide u ``pik`` ne moze nista lose da donese samo moze da te opomene da se smanjis malo da ti ne poodpada rigips sa plafona na glavu. Ja taj mikser imam vec godinama i nisam izvadio limitere jer se mikseta ne gasi ni pri maksimalnoj (normalnoj) snazi i nikada se nije ni gasila ali znam koliko ona moze i sta moze pa je ni ne silim. Ako snage zafali (a nece jer je 2x350-400w, koliko ona realno ima, sasvim dovoljno) postoji snagas tj slave i opet resen problem. Drago mi je da jos ima ljudi koji znaju i za druge miksere osim PowerMate-a jer ova Yamaha zasluzuje svaku pohvalu pogotovo u odnosu kvalitet-funkcionalnost-cena a pogotovo ovo trece jer powermate sigurno ne opravdava svoju cifru a radi isti posao kao i Yamaha emx 5000 i pri tom nije tako kristalno cist ton kao kod yamahe..... Necu vise da je hvalim, ona u svakom slucaju radi pos`o. Sve u svemu ako mikser radi kako treba: Mujo na`rani svinje i ne diraj nista. Pozdrav!
dali mozes da objasnis kako se skida taj limiter na emx5000 i gde se on nalazi u mixeti?
sekicol je offline   Reply With Quote
Star 21.10.2010, 16:53   #9
dzvadzvaka
Početnik forumacije!

Registrovan/a dana: 15.12.2008
Downloads: 23
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 2 puta u 2 Postova
dzvadzvaka befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Cim sam se prikljucio ovoj temi javilo mi se 50 ljudi (nisam brojao) da im kazem kako se to radi,Neki su u startu odustali neki su odradili a neki se pokajali. Ovom prilikom obavestavam sve clanove da nikom vise necu reci kako se to radi jer sam jednom nasem clanu 5 dana objasnjavao sta treba da uradi i na kraju mi je rekao da sam mu sjebao mikser a on u stvari povadio pogresne delove i ko zna sta sve nije pocup`o jer kad je vratio sve "kako je bilo" mikser nije proradio. Svasta moze da se desi i ne zelim da snosim bilo kakvu krivicu i grizu savesti zbog nestrucnosti pojedinaca a sve samo zato sto je coveku puno da plati 10-20 evra da mu se to odradi kako treba. Dakle miksetu pod ruku pa u prvi servis neka ti to povade ako bas mora ali cesto ne mora nego se pomeri prag osetljivosti limitera tj. popravi ono sto je oslabilo (zargonski receno) i mikser radi dalje. Sve u svemu svaki serviser ce vec znati da li treba ili ne treba vaditi limitere ali ako insistiras povadice on to bez problema kao sto rekoh za 10-20 evra.Pozdrav i svako dobro!
dzvadzvaka je offline   Reply With Quote
Star 21.10.2010, 18:48   #10
sekicol
Početnik forumacije!

Registrovan/a dana: 13.07.2008
Downloads: 159
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
sekicol befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

nije problem 10-20 eura nego ovde u australiji nema takav servis, ako ti nevalja mixeta ides kupis drugu a meni bezveze stoj emx5000 kao rezerva! samo kad bi znao gde je taj limiter odfikarijo bi ga pa i nek crkne mikseta! inace koristim montarbo od 2x250watt ali je mnogo jaci od emx5000 verovatno zbog limitera, to kod montarba nema voleo bih malo po nekad da promenim, dali neko zna dali na dynacorda se desava slicna stvar posto i kod njega vidim da ima neki limiter?
sekicol je offline   Reply With Quote
Odgovor

Favoriti

Alati tema
Display Modes

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Isključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 09:43

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije