E to je stvar opsega i specifikacija mikrofona a o cemu se tu radi evo sad cu da objasnim!Na primer Beta 58A ima opseg zvuka od 50-16000Hz i to je sasvim ok dok Beta 87a ima opseg od 40-20000Hz a to je mnogo,mnogo bolje od 58-mice!Radeci uporedni test mikrofona koji su u rangu po specifikacijama AKG D5 i SHURE 87 koji su po specifikacijama isti bolje mi se pokazao SHURE sto ne znaci da je AKG los!Uvek kad biram mikrofon biram prema svom glasu jer imam malo mracniji glas i treba mi mik koji vise istice visoke i srednje tonove...Taj sam problem imao jos pri biranju studiskog mikrofona imao sam AKG Solid Tube i to je vrhunski mikrofon ali meni ne lezi dok RODE upija moj glas kao krpa...POENTA na RODE-u i na SHURE-u svaki glas ce lepo da se zalepi dok kod AKG-a,Seinhaisera i ostalih proizvodjaca trebad a ti pogodi pravi mikrofon i zato je SHURE tu vodeci proizvodjac mikrofona!Ne kudim nikoga ali samo pricam realno,godinama sam pevao na BayerDynamic-u,odlican je ali od kako sam probao Betu ne menjm mikrofon ni po koju cenu

Mozda ce ovo neko shvatiti pogresno ali sve sto sam ispricao i doneo zakljucak je iz testa koji sam radio sa vise mikrofona i konstatovao ovo o cemu sam pisao