03.04.2009, 15:46
|
|
Šerif
Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
|
Usporedni test : Extreme vs Motif vs K2600
Eto, potrebe čine svoje i riješih nabaviti dobar solo workstation sa | samplerom, al da nije skuplji od 1.300 € tj 10.000 Kn. | Našao sam se s kolegama muzičarima na piću i razmjenili smo | mišljenja i iskustva, a dali smo si truda pa smo i njihove synthove | rasturili softwarski u dušu. | S obzirom da se slabo kužim u Rolandove samplere odlučio sam | ovom prilikom da ih zaobiđem (vjerujem da nisu ništa lošiji). | Stoga će ova recenzija obuhvatiti donedavna tri najpopularnija | top syntha od tri najeminentnijih proizvođaća. | Napominjem da smo od sva tri syntha tražili produkciju jednog | prosječnog tezgaroškog seta. | KORG Extreme vs Yamaha Motif vs Kurzweil K2600 | | Krenimo od mojih osobnih dojmova i kritika dotičnih kolega | tj vlasnika gorpomenutih syntheva: | Po mojem mišljenju samplovi na Yamahi nisu izvedeni bolje nego na | KORG-U. Mi često uzimamo kao mjerilo sound iz Korg Triton sinteze, | koji je izašao prije 10-tak godina i imao 32 Mb. | Uzmima za primjer Clasic kojeg trenutno ja sviram. | Extreme ima istih 32 Mb + zvukove s proširenja, a u to proširenje je | KORG opet morao ugurati što više zvukova u 16 Mb. | Tek je nekoliko multisamplova na Extremeu je "novo".
nastavak slijedi ...
|
|