|
![]() |
#11 |
Vredan član društva
|
![]()
Ja sam jos u pregovorima na nekoliko mesta.Gledam da se najskuplje "prodam".
Inace, koliko sam cuo, ove nase zvezde (srednjeg ranga-ako mogu tako da ocenim) po vecim diskotekama (2000-3000 mesta i vise) uzimaju 15 eu po karti. Znaci, uglavnom rade na procenat. Cene "obicnih" bendova u Zrenjaninu i okolini su od 200~750 eu po muzicaru. Cene nasih bendova od 3~4 clana po Dubaiu,Kairu...i sl. su uglavnom 1000 eu po osobi i placeni troskovi. Vi sad ovde vidite,gde ste vi u toj prici i koliko vredite,i uzmite u obzir da jedan obican radnik u drzavnoj firmi, kod nas, za rad tokom praznika ima 300% uvecanu dnevnicu. (Ovo bi, po meni, trebao da bude osnov za MINIMUM cene rada za N.Godinu!) . Da budem precizniji; npr.ako je cena za svadbu 100 eu po muzicaru-N.G.je 300 eu po muzicaru, plus troskovi za opremu.) Sto je neko napisao ovde pre mene, treba prvo izracunati bar neku pribliznu zaradu restorana i tu naci neku racunicu i adekvatnu cenu. A koliko sam primetio iz procitanih postova da je jako veliki raspon cena od gratis,100~ 1500 eu po osobi. E, sad;ko ima u glavi ima i u novcaniku. Ovom prilikom pozdravljam muzicare koji se bore za sto vecu cenu za N.G.,jer to je ipak dan kad nas rad treba najvise da se plati. |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
godina, nova |
|
|