|
|
Saveti za bolju svirku i bolji bakšiš Svi želimo da zvučimo bolje, ni neka crkavica nije na odmet. |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#11 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 03.12.2006
Downloads: 716
Uploads: 7
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 8 puta u 6 Postova
![]() |
![]()
B……………………….Cm………….Gm
Hej godine mlade hej godine lude B………………………Cm…………..Gm sva proleća naša sa nama se bude C7…………F…….D#…F….Gm devojčice moja vesela i mila C7…………………..F……D#…..F..Gm mladost nam je sada raširila krila. B Luckasta si ti takav sam i ja Cm……………………F………..B zato sam te dušo zavoleo ja. Postao sam momak nisam više dete sve cešce za tobom moje misli lete od pogleda tvoga gorim u sred zime od poljupca tvoga zaboravim ime. Hej godine mlade hej godine lude svi za vama žale svi za vama žude devojcice moja vesela i mila mladost nam je sada raširila krila. Evo ovo je tacna harmonija bez prosirenja i osnova je Gm srodan B duru kad se pisu note. A Fdur nije sigurno to jest Edur kad se svira iz F#mol-a. Harmonija je licna stvar coveka i treba je svirati kako osecas mislim na prosirene harmonije ali zato treba dobro poznavati osnovu . p.s: Moze se pisati odakle hoces samo sto je posle brdo povisilica i snizilica. Promijenjeno od francuz (19.07.2008 u 13:16 sati) |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
luckasta, tonalitet |
|
|