Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Yamaha

Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e...

Alati tema Display Modes
Star 02.09.2024, 09:10   #6
korg_man
Vredan član društva

korg_man's Avatar

Registrovan/a dana: 03.07.2008
Mjesto: Vukovar
Godina: 35
Downloads: 302
Uploads: 0
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 31 puta u 25 Postova
Instrumenti: Yamaha Montage 7, Yamaha Genos, Yamaha Tyros5, Korg Kronos X 61, Kurzweil PC3 76
Interesi: Sviranje
korg_man befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Pa djelomično si u pravu (po mome). Nekako se uvijek može kupit neki set, puknit u klavijaturu i svirat, ali tu treba pregaziti one nedostatke u instrumentima koje čuješ i prihvatiti set takav kakav je. Isto mišljenje sam imao kad sam Genosa kupio: "O glupane, što uradi pa proda Korga", jer sam prodao Pa4x i ostao na suhim Yamahama. E sad, nije tu ništa loše, dapače čak i Korgaši kažu da Yamaha puno bolje radi nego Korg. Jednostavno je iskoristivija za sve. Onda su stvari počele teći drugim tokom kad sam se malo udubio u Yamahe. E sad dolazi drugi problem... Jako puno mogućnosti i opcija (dok Korgovci pričaju kako baš fali opcija) i sve te mogućnosti na Korgu nisu bile, a da ne spominjem i same instrumente unutar klavijature. O packovima da i ne pričam ( oni koji sj za naše tržište iskoristivi) i tu čovjek sazrije izapravo je stari Roland bio u pravu kad je rekao "Ljudima sempleri ne trebaju jer ih ne znaku korostit". Zato se baziram na Yamahinu tvornicu i packove jer nitko nikad niti jedan sample neće moć napraviti kao tvornica, uz optimizaciju za efekte u klavijaturi, filtere, A/D konvertore itd.
Bilo kako bilo, danas mi je jedini problem višak funkcija na Yamahi i voli bih puno više koristiti opcija, al jednostavno nemam potrebu 😁... To su moglo bi se reći i slatke stvari, jer hej, čovječe, u Pa4x nisam mogao pomislit da na neki ACC kanal ubacim poseban efekt itd itd, da ne spamam 🙂
korg_man je offline   Reply With Quote

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 09:55

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije