Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Yamaha

Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e...

Alati tema Display Modes
Star 24.05.2015, 17:39   #10
casper
Super-Moderator

casper's Avatar

Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.807 puta u 1.355 Postova
Instrumenti: Genos2
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Citat:
Originalno postovano od hrci Pokaži Post
Style Works neradi Loshe moze se dosta stvari odradit u Event edit poneke note Brisat ili Upisat.
Al nejbolje recimo iz Korga Export Style to Midi pa uvesti u Yamaha Import Midi Style. Posto ja jos nisam prodo svoj Korg Pa2x pa cu tako i da odradim, to je najbolji Nacin po meni jer tad se ne Gubi niti jedan Parametar Vilocity ITD.

Novi sam u svjetu Yamahe al nadam se da cu Brzo Provalit.....

Pozz svima!
Hrci
Yamaha nema opciju Yamaha Import Midi Style, to i jest glavni problem konverzije u Yamahin sistem.

Svaka metoda koja daje (ikakav) rezultat jest dobra. Style works to odradi na najednostavniji način jer se postupak sastoji u par klikova miša. Nije problem u parametrima koje spominješ, svi podaci ostaju i ništa se ne gubi, pogotovo ne velocity. Ali u tome i jest glavni problem, ostane i gomila nepotrebnog "smeća" koje Yamahi uopće nisu potrebni. Baš suprotno, oni mogu stvoriti probleme u pravilnom funkcioniranju Styla.

Yamahin mehanizam Styla je specifičan i veoma funkcionalan. Zbog toga se i koristi kao osnov u svim soft aranžerima, od "starog" StylePlayera, OMB pa do vArrangera. Sa svakim novim modelom klavijature se dodaju i novi parametri u CASM koji poboljšavaju funkcionalnost Styla. Zbog toga je Style Works sve manje upotrebljiv kao alat za konverziju. Yamaha ne želi otkrivati CASM principe i to dodatno otežava njegov razvoj.

Za nove korisnike Yamahe preporučam paket koji sam prije 4 godine stavio u download. Radi se o materijalu koji je dolazio kao poklon svim kupcima i napravljen je od strane Yamahe. U njemu ima vrlo iskoristivih ritmova za naše područje. Mislim da se doradom istih i kombinacijom traka iz različitih stylova u jedan vlastiti može odlično odraditi posao.

A sada bih zamolio sudionike ove teme da sva pitanja u vezi Stylova, od izrade do konverzije postavljaju u temi koja je namjenjena za to.
casper je offline   Reply With Quote

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 03:54

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije