Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Roland

Roland Svirate Roland klavijature? Pitajte šta Vas zanima!

Alati tema Display Modes
Star 17.04.2013, 18:32   #11
tranzit
Banovan!

Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
tranzit ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

@Akordeonista
Taman posla da je to sto sam pisao u tom postu bilo upuceno tebi... taman posla. Nikada nisam lican na forumu... uvijek pisem uopsteno, zato ne shvataj bilo sta sto sam napisao da je upuceno tebi sem ako to eksplicitno ne navedem.
Cesto upotrebljavas: "priznao ti to ili ne"... na stranputici si, nemam sta da priznam, to sto si napisao su cinjenice i tu nema priznavanja ili nepriznavanja. Kod fakti nema pogadjanja samo konstatovanja. Dakle, sve je to tacno sto navodis u vezi sa pojedinim nedostacima na Rolandovoj novijoj seriji aranzera.

Ali... to prokleto ali, uvijek postoji... uopste nisi u pravu, to jest totalno grijesis, kada pises da je za obicnog "smrtnika" muzicara nemoguce ili vrlo tesko, da upotrijebi spoljna pomagala sa svojim aranzerom. Konkretno, za tu peromjenu sounda na BK seriji, uopste nije potrebno nikakvo poznavanje Sys Exa ili nekakvo detaljnije poznavanje midi teorije. Radi se samo o najnormalnijoj Bank i Program Change komandi i ni o cemu vise. Siguran sam da je svako u stanju da napise tri trocifrena broja na nekom eksternom Program Changeru i da ih memorise. Nema potrebe praviti bauk od necega gdje ga nema. Isti, ama potpuno isti slucaj, je i sa upotrebom jednog Kontakta sa Laptopa koji ce biti komandovan preko aranzera, opet ona tri broja, pardon u ovom slucaju samo jedan broj jer Kontakt poznaje iskljucivo Program Change. Prica o nekakvim specijalnim programima uz Kontakt, koji bi bili neophodni da bi to sve radilo, se na kraju svodi na jedan najobicniji VST Host (koji je inace Free Program) u kojem ce se samo... ali zaista samo, napisati cetiri globalne komande koje imaju iskljucivo jedan zadatak, a to je da Bank Change naredjenja koja dolaze sa aranzera upute na zeljene Kontaktove Instrument Bankove. Kako vidis nikakva velika filozofija i mudrost. Cvrsto sam uvjeren da ce cak i polupismeni muzicar to savladati bez ikakvih problema.

Naravno da insistiram na eksternim pomagalima... i to radi toga sto uzasno pojeftinjuju kompletnu stvar a drugi razlog je da cine i najnemocniji instrument mocnijim i od najskupljih aktuelnih.

U vezi sa fingeringom, da se ponovim iz proslog posta, sve vrijeme pisem o profesionalnim muzicarima a ne o dvoprstasima koji su silom prilika na instrumentu koji za njih nije domaci teren. Mislim da se sada razumijemo.

Sto se tice nekog eventualnog kursa koji bih odrzao za clanstvo foruma, o tome se da razgovarati i siguran sam da se to moze organizovati bez velikih poteskoca. Naravno da bi to bilo dotirano a izvjesni procenat od tog novca bi isao za odrzavanje foruma. Mora se naci najbolji nacin da se utvrdi ima li interesovanja i kolikog i to mozda putem jedne ankete na forumu, a onda bi znali sta nam je dalje raditi. U svakom slucaj takav jedan poduhvat je moguc a mora da donese i odgovarajucu nadoknadu i za forum a i za predavaca.

Promijenjeno od tranzit (17.04.2013 u 18:36 sati)
tranzit je offline   Reply With Quote

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 06:09

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije