|
![]() |
#9 | |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 13.04.2011
Downloads: 532
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 24 puta u 22 Postova
![]() |
![]() Citat:
Dalje, naveo si da su klizaci koji se nalaze odmah ispod ekrana velika prednost i tu se u potpunosti slazem sa tobom! Mislim da bi ispod njih trebalo da stoje i dugmici za registracije (kao na Tyrosu 1) jer je, licno meni, cesto mnogo lakse da menjam registraciju levom rukom posto mi je desna zauzeta svirkom. Leva ruka je dosta slobodnija i cesto je mnogo lakse njom pozivati registracije. Sto se samog displeja tice, na Yamahi je on bespotrebno velik i zauzima ogroman prostor a ne pruza odmah previse informacija! Mislim da je Korgov displej isto koncipiran kao i Yamahin samo sto ima svojih prednosti. Po meni, prednost je to sto je osetljiv na dodir (nekome se bas to ne svidja - ne znam zasto kad se isti ti muzicari utrkuju ko ce imati bolji telefon i veci ekran koji je po pravilu osetljiv na dodir!) a ima i nekih stvari, kao sto su STS-i koji su kod Korga pritiskom na ekran uvek vidljivi (mislim na njihova imena, mada im je i pozicija ispod displeja mnogo bolja nego sto je na T3 pomerena mnogo desno). Sto se tice miksera, na Yamahi moras da stisnes dugme kojim ces da udjes u njega pa zatim jos jednom dugme kojim ces da promenis stranicu na aranzerske trake dok je to kod Korga izbaceno na glavni panel (ukoliko ne zelis da se na njemu nalaze imena STS-a ili neke druge stvari poput Split-a itd.). Za sve ostalo, na Korgu pritisnes Meni dugme i biras funkciju koja ti treba. Dalje, ko radi sa externim modulima sa Korgom nece imati problem pri pozivanju boja sa modula jer je tamo data mogucnost da se upise tacan broj za MSB, LSB i PC dok na Yamahi tako nesto ne postoji! Ima jos mnogo detalja koji Korgov sistem cine prakticnijim za rad ali da ne duzim previse, i ovako sam se raspisao vise nego sto treba! Napominjem, sviram Tyros 3 zato sto (po meni) mnogo jasnije zvuci od Korgova ali da postoji Korgov aranzer novije generacije koji ima zvuk u rangu Tyrosa, bez razmisljanja bih svirao na njemu! Toliko od mene! ![]() |
|
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio Akordeonista za ovaj koristan post: | VUNIMRAV (14.01.2013) |
Favoriti |
|
|