|
|
Roland Svirate Roland klavijature? Pitajte šta Vas zanima! |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#1 |
Početnik forumacije!
|
![]()
Poštovanje.
Molio bih pomoć kolega. Za početak da napomenem da sam pročitao cijeli forum i nisam naišao na ovakav problem te iz toga razloga otvaram novi topik. Dakle imam priliku da kupim ROLAND E86 koji je u jako dobrom stanju u odnosu na godine.(Aranžer mi treba isključivo za kućnu upotrebu jer mi je muzika isključivo hobi). Probao sam klavijaturu i sve je uredno radilo 5-10 minuta. Zatim se pojavio problem i to : -Ritam brjavi to jest ide ritam ali dijelovi su totalno pobrkani...To se dešava sa svim ritmovima. -kad ugasim pratnju te uključim klavir prve četiri dirke rade normalno , zatim cijela oktava daje zbrkan zvuk, pa onda opet klavir normalno i zadnje četiri tipke na klavijaturi svira kao prve četiri.To se dešava na svim bojama. -par lampica na tasterima (INTRO i dr ) blago tinjaju (obično lampice ili svijetle ili ne svijetle). E sad ponovo sam probao klavijaturu drugi dan i opet je radila nekih 20-30 sekundi normalno i ponovo se dešava isto. Probao sam reset i ne pomaže. Molio bih ako se neko susreo sa ovakvim problemom da napiše iskustvo. Zahvaljujem unaprijed. Pozdrav. |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|