Citat:
Originalno postovano od nesaband
@nele
Iza mene je dugogodisnje iskustvo u radu sa bendom i sa aranzerom i nikako ne mogu da se slozim sa tobom.Instrumenti pojedinacno(kao sami semplovi)su dobri ali neukomponovani.Ja kad slusam takav sound imam utisak kao da svako svira sam za sebe.Poenta je da se instrumenti u aranzmanu stope jedan sa drugim,da ih cujes a da ih ne cujes.Studijski rad mi nije stran mada se nisam cesto bavio tim poslom posto je jako zamoran i ko napravi ovakav sound u studiju mogu da kazem iskreno da ne treba da se bavi tim poslom.
Ukusi jesu razliciti ali standardi nisu i ne mogu se menjati tako da se uopste ne slazem sa tobom da ovo dobro ,kompaktno zvuci.
To ce ti reci i mnoge kolege koje se bave ozbiljno muzickom produkcijom i studijskim radom.
|
Neso to sto pricas da je bubanj jaci toje vec opet stvar ukusa pa brate imamo samo 8 traka na aranzerima , bitan je saund znaci saund je zdrav dobar e sad nijanse volumena
svako cuje drugacije,ja sam govorio iskljucivo o zdravom tonu toje odlicno,mislim dame razumes,a sve to moze dase edituje kako ti dusa zeli.Znaci drug moj sam znas 100 ljudi i 100 razlicitih ukusa,veliki pozdrav