Citat:
Originalno postovano od Marco7
Definitvno ce Korg jos dugo vremena da drzi primat sto se tice aranzera 
|
To si definitivno u pravu ja sam brale imao korg, yamahe, 2 ketrona, gem-a i opet se vratio a roland aranzer al jbg. ima mane pa to ti je al sad imaju brate prostora ako nista ne urade mislim da im je krajnje vreme da batale ovo trziste, ne samo ovo nego ce tesko proci il ce propasti uopste na svim trzistima jer kolko znam ketron jos dok je radio sa solton formom pod nazivom SOLTON Ketron tad su postavljali nove standarde, pogledaj stari njohov X1 model cudo tad na trzistu nije imao jednostavno konkurenciju, pa nova AUDYA znaci pojesce roland mrak ako nesto ne preduzmu u skorije vreme, pa KORG i yamaha al vise KORG

samo stancuju modele ko opaljeni posle pojave pa1x poceli su da nicu modeli jedan za drugim neverovatnom brzinom, dok yamaha ima 2-3 modla srednje klase 1 hi end klase i ostalo jeftine klavijature tj. za sve kupce korg samo srednja i visoka klasa roland nista sve sranje u zadnje vreme, jedino ih je e50 spasio muka tj. da konkurisu u nekoj srednje niskoj klasi ostalo je sve tesko prihvaceno i proslo, mada e80 je izvrstan model al nazalost ovde slabo jako slabo prolazi samo zbog nedostatka semplera a ta kompanija bez obzira na urgiranje iz roland predstavnistva u nasoj zemlji da ubace neki sampler play back ili cak urade srx prosirenje koje cita semplove ni to nece da nam odobre posto navodno tehnicki je ne izvodljivo jednostavno imaju neke stavove i ne odustaju od toga a to nama kao buducim kupcima ne odgovara, moje licno misljenje posto danima citam postove i prepucavanja sta je bolje ovako bar po meni po nekom zakljucku to je YAMAHA Tyros 2 imate mogucnost do 1GB SD Ram memorije za sampling i cepajte (ako to bio izbor izmedju pa2x, T2 ili pak E80) a KORG me je jednostavno razocarao ovim novim potezom tj. presminkavanjem starih modela i malom memorijom tako da ovo je neko moje licno misljenje u vezi trenutne ponude proizvodjaca u cenovnom rangu oko 3000e, a srednja klasa pa samo PA800 ili Roland G70 mada ja kao stari rolandovac pre bih kupio PA800,